-40 dkg liszt ( ebből a mennyiségből nekem 20 palacsintám lett )
-4 db tojás
-1 csipet só
-6 dl tej
-4 dl szódavíz
-olaj a sütéshez
-nutella
-banán
--Tedd egy tálba a lisztet a sót, a tojásokat, és a tej felét és kézi habverő vagy robotgép segítségével keverd csomómentesre a palacsinta tésztát.
-. Add a maradék tejet a tésztához és keverd el.
-. Végül add a szódát a tésztához és keverd össze. Tejszín sűrűségű tésztát kell, hogy kapjál.
- Tedd félre a palacsinta tésztát pihenni a hűtőbe legalább fél órára.
.- Pihentetés után keverd át a tésztát, ha nagyon besűrűsödik, akkor hígítsd fel egy kis szódával.
--. Hevíts egy kis olajat a palacsinta sütőben, és süsd meg a palacsintákat.
-- Tegyél egy púpos teáskanálnyi nutellát a még meleg palacsinta közepére, és várd meg, míg megolvad kicsit, majd kend el egy csíkban a palacsintán. Figyelj arra, hogy a palacsinta széleire is jusson!
-. Palacsintánként fél darab banánnal számolj. Egy fél banánt vágj ketté hosszában, és helyezd a palacsintára a nutella csík tetejére.
. Tekerd fel a nutellás banános palacsintát és már kész is!
A vajat, a vizet, csipet sóval felforraljuk egy habüstben. Ha már forr beleszórjuk a lisztet. Addig főzzük, amíg az edény oldaláról el nem válik. Ekkor levesszük a tűzről és áll...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgyszerű keverés után a tészta könnyen süthető. Az első sütése előtt a forró serpenyőbe pici olajat öntünk. A következő palacsintáknál erre már nincs szükség! Maximálisan elegendő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk, zsemléket formázunk a tésztából (aminek kissé lágynak kell lennie, nem olyan sűrű mint egy kelt tészta, de nem folyékony, könnyen formázható!), majd lé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű