2 szép nagy hosszúkás ( ha lehet egyforma ) padlizsán
-50 dkg darált hús
-3-4 gerezd fokhagyma
-1 egész tojás
-só,sors, pici őrölt kömény
-kevés olaj
-burgonya
a darált húst fűszerezzük + 1 tojás +a fokhagymát bele reszeljük ,ha nagyon száraz a hús kevés olajjal meglocsoljuk és kis egyforma pogácsákat formálunk belőle majd ellapítjuk úgy, hogy kb. akkorák legyenek mint a padlizsán karikák
-a padlizsánt meghámozzuk de úgy, hogy csikokat hagyunk rajta
-3-4 cm vastagra karikázzuk
-veszünk egy hurkapálcát és kezdjük sorakoztatni ..
-padlizsán,pogácsa ,padlizsán pogácsa ....addig még él nem fogy a hurkapálca fogja majd össze
-tepsibe helyezzük alá kevés olajat locsolunk
-ráhelyezzük a padlizsánokat meglocsoljuk olajjal
-mellé burgonyát helyezünk négybe vágva
-megszorjuk ,borsal sóval és kevés pirospaprikával
-meglocsoljuk kevés olajjal
-35-40 percig sütjük
a tészta lehet maradék is, de ha mégsem akkor, enyhén sós, lobogó forrásban lévő vízben, főzzük ki a csomagoláson lévő utasítás szerint. A csirkemellt alaposan megmosom, papírtör...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit a lereszeljük. A hagymát felaprítjuk, majd egy tálban elkeverjük a krumplit a tojásokkal, liszttel, kukoricával, tejjel és az apróra vágott petrezselyemmel. Ízlés szerin...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: KözepesSzalonnát megpirítjuk. A fennmaradó zsírban megpirítjuk a húst, felöntjük vízzel, hogy ellepje, majdnem puhára főzzük. Ekkor hozzáadjuk a többi hozzávalót (a kolbászt és répát ka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA savanyú káposztát kimossuk, kinyomkodjuk és apróbbra vagdossuk. A füstölt szalonnát apró kockára vágjuk és kisütjük, a pörcöt félrerakjuk. A szalonnazsír egy részét használj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű