2 szép nagy hosszúkás ( ha lehet egyforma ) padlizsán
-50 dkg darált hús
-3-4 gerezd fokhagyma
-1 egész tojás
-só,sors, pici őrölt kömény
-kevés olaj
-burgonya
a darált húst fűszerezzük + 1 tojás +a fokhagymát bele reszeljük ,ha nagyon száraz a hús kevés olajjal meglocsoljuk és kis egyforma pogácsákat formálunk belőle majd ellapítjuk úgy, hogy kb. akkorák legyenek mint a padlizsán karikák
-a padlizsánt meghámozzuk de úgy, hogy csikokat hagyunk rajta
-3-4 cm vastagra karikázzuk
-veszünk egy hurkapálcát és kezdjük sorakoztatni ..
-padlizsán,pogácsa ,padlizsán pogácsa ....addig még él nem fogy a hurkapálca fogja majd össze
-tepsibe helyezzük alá kevés olajat locsolunk
-ráhelyezzük a padlizsánokat meglocsoljuk olajjal
-mellé burgonyát helyezünk négybe vágva
-megszorjuk ,borsal sóval és kevés pirospaprikával
-meglocsoljuk kevés olajjal
-35-40 percig sütjük
A húst megmossuk és kb. 3*3 centis kockára vágjuk. A sertészsírt a serpenyőben felforrósítjuk, majd a megtisztított és finomra vágott vöröshagymát megfuttatjuk benne. A pirospapr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kis kockákra vágott szalonna zsírját kiolvasztjuk, és az ujjnyi szeletekre vágott tarja mindkét oldalát megpirítjuk rajta. Sózzuk, borsozzuk, majd kis vizet aláöntve, az elpárolg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelaprítjuk a zöldhagymát és egy evőkanál olívaolajra tesszük, hozzáadjuk a vajat és sózzuk.Ráteszünk egy gerezd apróra vágott fokhagymát. Közben feltesszük a vizet a tésztának. A...
Elkészítési idő: 20 min Nehézség: Könnyűkg
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű