-Háztáji 1,2 kg-os csirke
-1 nagyobb hagyma
-1 kanál zsiradék
-1 kávéskanál darált pirospaprika
-1 paradicsom
-1 zőld paprika
-só ,bors
-2 gerezd fokhagyma
Háztáji 1,2 kg-os csirkét feldarabolok,( a fejét, nyakát, lábát elteszem most nem használom ) .
Fel kockázott mangalicaszalonnán megpirítom a húsdarabokat.
A zsiradékot átöntöm egy nagyobb edénybe és egy fej apróra vágott hagymát megfuttatok rajta
Hozzáadom a csirkedarabokat, ekkor keverem a zsírba a házi pirospaprikát, ami után egy kis víz következik, hogy le ne égjen a paprika
-. Jöhet egy felvágott paradicsom, (szezonban paprika is mehet bele, de nem kaliforniai), só és bors, meg egy-két gerezd fokhagyma átpréselve.
--Még egy kevés vízzel felöntöm, de ne lepje el.
Fedő alatt közepes lángon párolom - pirítom, szükség esetén a vizet pótolom kissé
- Nem keverem, csak néha rázogatom, nehogy szétessen a gyenge hús. Félóra alatt meg is puhul.
Elkészitem a nokedlit ( galuskát )
Tálaláskor csemege uborkát adok mellé. A paprikás csirke a család kedvence.
.
A csirkemelleket vékonyan felszeleteljük. Óvatosan dolgozzunk, hogy majd meg tudjuk tölteni. Lesózzuk és állni hagyjuk amíg elkészítjük a tölteléket. A hagymát és a gombát felsze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkecomb-filéket 4 darabba vágtam, sóztam, borsoztam, majd egy kevés olajjal kikent tepsibe fektettem. Megszórtam a tetejüket 2 nagy fej karikázott vöröshagymával. Amíg 180...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA petrezselymet vágjuk nagyon apróra, adjuk a vajhoz és sózzuk borsozzuk meg, keverjük össze és kész is van a fűszervaj, amit majd a hús belsejébe töltünk. A csirkemellről szedjük...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA póréhagymát, bazsalikomot és a paradicsomot aprítsuk fel a fokhagymával együtt. A darált csirkehúst összekeverjük az összes hozzávalóval, majd hagyjuk állni 5 percet, hogy az út...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű