-Háztáji 1,2 kg-os csirke
-1 nagyobb hagyma
-1 kanál zsiradék
-1 kávéskanál darált pirospaprika
-1 paradicsom
-1 zőld paprika
-só ,bors
-2 gerezd fokhagyma
Háztáji 1,2 kg-os csirkét feldarabolok,( a fejét, nyakát, lábát elteszem most nem használom ) .
Fel kockázott mangalicaszalonnán megpirítom a húsdarabokat.
A zsiradékot átöntöm egy nagyobb edénybe és egy fej apróra vágott hagymát megfuttatok rajta
Hozzáadom a csirkedarabokat, ekkor keverem a zsírba a házi pirospaprikát, ami után egy kis víz következik, hogy le ne égjen a paprika
-. Jöhet egy felvágott paradicsom, (szezonban paprika is mehet bele, de nem kaliforniai), só és bors, meg egy-két gerezd fokhagyma átpréselve.
--Még egy kevés vízzel felöntöm, de ne lepje el.
Fedő alatt közepes lángon párolom - pirítom, szükség esetén a vizet pótolom kissé
- Nem keverem, csak néha rázogatom, nehogy szétessen a gyenge hús. Félóra alatt meg is puhul.
Elkészitem a nokedlit ( galuskát )
Tálaláskor csemege uborkát adok mellé. A paprikás csirke a család kedvence.
.
A csirkét kis, vékony szeletkékre vágjuk. A tepsi aljára olívaolajat öntünk. A csirkeszeletek mellé sajtszeleteket teszünk és az egészet két-két szelet baconbe tekerjük. Előmelegít...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A szárnyakat megtisztítom. Pácot készítek: 1 evőkanál Erős Pistát, 2 evőkanál Édes Annát, 1 evőkanál mézet és fél evőkanál fűszersót összekeverek. Beleforgatom...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkecombokat megnyúzzuk és kettévágjuk. Minimálisan sós (akár el is maradhat) és nagyon borsos lisztben megforgatjuk, majd a vaj és olaj keverékében megsütjük egy kicsit. Felen...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A szalonnát kis kockára vágom, majd elkezdem addig sütni, amíg zsírt nem ereszt. 2. Közben megpucolom a hagymát és kockára vágom. 3. Beleteszem a szalonnához és megdinszte...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű