-Háztáji 1,2 kg-os csirke
-1 nagyobb hagyma
-1 kanál zsiradék
-1 kávéskanál darált pirospaprika
-1 paradicsom
-1 zőld paprika
-só ,bors
-2 gerezd fokhagyma
Háztáji 1,2 kg-os csirkét feldarabolok,( a fejét, nyakát, lábát elteszem most nem használom ) .
Fel kockázott mangalicaszalonnán megpirítom a húsdarabokat.
A zsiradékot átöntöm egy nagyobb edénybe és egy fej apróra vágott hagymát megfuttatok rajta
Hozzáadom a csirkedarabokat, ekkor keverem a zsírba a házi pirospaprikát, ami után egy kis víz következik, hogy le ne égjen a paprika
-. Jöhet egy felvágott paradicsom, (szezonban paprika is mehet bele, de nem kaliforniai), só és bors, meg egy-két gerezd fokhagyma átpréselve.
--Még egy kevés vízzel felöntöm, de ne lepje el.
Fedő alatt közepes lángon párolom - pirítom, szükség esetén a vizet pótolom kissé
- Nem keverem, csak néha rázogatom, nehogy szétessen a gyenge hús. Félóra alatt meg is puhul.
Elkészitem a nokedlit ( galuskát )
Tálaláskor csemege uborkát adok mellé. A paprikás csirke a család kedvence.
.
A hagymát és a fokhagymát vágjuk apróra. A gombát szeleteljük össze. A csirkemellet vágjuk csíkokra. Egy nagy serpenyőben olvasszuk meg a vajat, majd dinszteljük meg rajta a hag...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sertéscombot és a szalonnát csíkokra, a hagymát apróra a paprikát, paradicsomot kockákra vágjuk. Ha friss zöldbabunk van, akkor azt is 2-3 centisre daraboljuk. A szalonnát kiolva...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűA szalonnát felkockázzuk, kipirítjuk. A szalonnazsírra rátesszük az apróra vágott vöröshagymát, üvegesre pároljuk. A tűzről lehúzva meghintjük pirospaprikával, és nagyon kevés vize...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet felkockázzuk. Sózzuk, borsozzuk és kevés olajon megsütjük. A vajat megolvasztjuk és hozzáadjuk a sajtot. Sóval, borssal és petrezselyemzölddel ízesítjük. Majd bele...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű