menu

Családireceptkönyv.hu

Paprikás csirke


Írta:

Elk. idő: 1ora
Adag: 4
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


-Háztáji 1,2 kg-os csirke
-1 nagyobb hagyma
-1 kanál zsiradék
-1 kávéskanál darált pirospaprika
-1 paradicsom
-1 zőld paprika
-só ,bors
-2 gerezd fokhagyma

Elkészítés:


Háztáji 1,2 kg-os csirkét feldarabolok,( a fejét, nyakát, lábát elteszem most nem használom ) .
Fel kockázott mangalicaszalonnán megpirítom a húsdarabokat.
A zsiradékot átöntöm egy nagyobb edénybe és egy fej apróra vágott hagymát megfuttatok rajta
Hozzáadom a csirkedarabokat, ekkor keverem a zsírba a házi pirospaprikát, ami után egy kis víz következik, hogy le ne égjen a paprika
-. Jöhet egy felvágott paradicsom, (szezonban paprika is mehet bele, de nem kaliforniai), só és bors, meg egy-két gerezd fokhagyma átpréselve.
--Még egy kevés vízzel felöntöm, de ne lepje el.
Fedő alatt közepes lángon párolom - pirítom, szükség esetén a vizet pótolom kissé
- Nem keverem, csak néha rázogatom, nehogy szétessen a gyenge hús. Félóra alatt meg is puhul.
Elkészitem a nokedlit ( galuskát )
Tálaláskor csemege uborkát adok mellé. A paprikás csirke a család kedvence.
.

Paprikás csirke

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek, Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsuzsa
Olaszos csirkeragu
Avatar Zsuzsa Kedvelnék
Olaszos csirkeragu

1. A húst, a hagymát és a krumplit kockákra vágjuk (nem kell apróra!), a szalonnát pedig csíkokra. 2. Serpenyőbe halmozzuk az egészet, hozzáadjuk a szárított paradicsomot, az oreg...

Elkészítési idő: 10+20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mézes-mustáros sült csirke
Mézes-mustáros sült csirke

A fűszereket, a mézet és a mustárt az olajjal öszekevertem, a csirkedarabokat beleforgattam, kevés vizet aláöntve tepsibe raktam. Majd 200 fokos sütőben alufóliával letakarva, 30 p...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Szárnysalma
Szárnysalma

A húst fejtsd le a csontról, és vágd apróra. Az almákat hámozd meg, s a felső oldaláról vájd ki a közepét. (Ha a meghámozott almát gyengén citromos vízben tartod, akkor nem barnul...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gabi
Zöldborsós csirkemell ragú
Zöldborsós csirkemell ragú

A csirkemell filét vékony, nagyobb szeletekre vágom. Serpenyőben, olívaolajon sózom, borsozom, majd fehéredésig sütöm. Hozzáadom a zöldborsót, paradicsompürét, saláta hag...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk