-6 kg paradicsompaprika ( PRITAMIN PIROS PARADICSOM PAPRIKA )lemérni aztán szeletelni
-1/2 kg cukor
-1/2 liter 10 % ecet
.-20 dkg só
-1 kávéskanál natrium benzoat
-egy kisebb marék fekete bors
-babérlevél
-mustármag
megmossuk
-kicsumázzuk
-vastagabban szeleteljük
-egy nagyobb edénybe tesszük
NEM KELL BELE VÍZ -ami levet enged azzal töltjük fel
-összekeverjük az ecetet + só + cukor + natrium benzoat + babérlevél,+ bors + mustármag
-ráöntjük a paprikára jól megkavarjuk
-hüvös helyen másnapig tartjuk.Többször megkavarjuk
-másnap üvegekbe rakjuk
-kb 4-5-.. 720 ml -es üvegre elég a mennyiség
-tormát hélyezünk az üvegekbe
-ráöntjük a levet
-lezárjuk és mehet a polcra az éléskamrába
4 db 720-as üveg lett belőle. 80/30 a gépben. /85/25 is elég lehet, ha valaki roppanósabban szereti/ Hűtőben is sokáig eltartható, én Befőzőautomatában tartósítom.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltött paprikákat szépen üvegekbe rendezzük. A paprikát ne felejtsétek kicsit megszurkálni, akkor nem marad levegős a töltelék, és felöntjük a kihűlt lével. Nem kötjük le, nem k...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézÖsszekeverjük, hagyjuk fél napig állni. Üvegekbe töltjük a lével együtt. 4 db 720-as üveg lesz belőle
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük a felaprított hozzávalókat, majd rétegezve megszórjuk a fűszerekkel. 24 óra alatt többször átforgatjuk, utána üvegekbe töltve tároljuk. Nem romlik meg akkor sem, ha f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű