menu

Családireceptkönyv.hu

Paradicsompaprika ( pritamin) Téire hidegen


Írta:

Elk. idő: 1óra
Adag: 6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


-6 kg paradicsompaprika ( PRITAMIN PIROS PARADICSOM PAPRIKA )lemérni aztán szeletelni
-1/2 kg cukor
-1/2 liter 10 % ecet
.-20 dkg só
-1 kávéskanál natrium benzoat
-egy kisebb marék fekete bors
-babérlevél
-mustármag

Elkészítés:


megmossuk
-kicsumázzuk
-vastagabban szeleteljük
-egy nagyobb edénybe tesszük
NEM KELL BELE VÍZ -ami levet enged azzal töltjük fel
-összekeverjük az ecetet + só + cukor + natrium benzoat + babérlevél,+ bors + mustármag
-ráöntjük a paprikára jól megkavarjuk
-hüvös helyen másnapig tartjuk.Többször megkavarjuk
-másnap üvegekbe rakjuk
-kb 4-5-.. 720 ml -es üvegre elég a mennyiség
-tormát hélyezünk az üvegekbe
-ráöntjük a levet
-lezárjuk és mehet a polcra az éléskamrába

Paradicsompaprika ( pritamin) Téire  hidegen

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar NAGYI MÉG ÍGY KÉSZÍTETTE AZ ÉTEELÍZSÍTŐT
NAGYI MÉG ÍGY KÉSZÍTETTE AZ ÉTEELÍZSÍTŐT

észítés: A hozzávalókat meghámozzuk (paradicsomot nem kell), robotgéppel adagonként összevágjuk, vagy húsdarálón ledaráljuk. Egy nagy tálban 1 kg sóval jól elkeverjük, és 24 órá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ecetes sült kápia télire
Ecetes sült kápia télire

Lehet forgatni a paprikát és adni neki 6 percet, mert már elég forró és a parázs is erősebb. Ekkor megint forgatni kellett a sületlenebbeket. A sülteket a grill szélére húztam a ma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Csalamádé
Csalamádé

1. Az uborkát szeletekre, a káposztát, a hagymát és a zöld paradicsomot spárgavékony csíkokra összevágjuk. 2. Ezután a fűszerekkel jól összekeverjük és 24 óráig állni hagyjuk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kovászolt karfiol más zöldségekkel
Kovászolt karfiol más zöldségekkel

A karfiolt rózsáira bontjuk, a sárgarépát megtisztítjuk, feldaraboljuk. Pár percre forró vízbe mártjuk (blansírozzuk). Az uborkának végeit levágjuk, ellenőrizzük, nem keserű-e. A m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk