-60 dkg lisz
-4 dkg élesztő
-2 dl tej
-4 evőkanál cukor
-6 dkg puha vaj
csipet só
-4 tojássárgája
-1 kávéskanál fahéj
-3 közepes édes alma
-1 kisebb citrom
-5-6 evőkanál olaj a kenéshez
tetejére fahéjas cukor vagy baracklekvár
-az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk
-aztán összekeverjük liszt + cukor + só + tojássárgája + puha vaj +
-az almát héjastól lereszeljük a nagy lyukú reszelőn
-ha túl leveses kicsit kicsavarjuk és a tésztába keverjük+ a citrom leve
-ha túl ragacsos a tészta még keverünk hozzá kevés lisztet
-Erősen lágy tészta kell hogy legyen
-letakarva duplára kelesztjük
-ha megkelt ketté veszem lisztezett táblán kinyújtom külön-külön és feltekerem szorosan mint a kakaós csigát
-1 1/2 cm vastagra szeletelem
-a tepsit kikenem a 4 kanál olajjal a csigákat bele rakom úgy hogy legyen helyük még kelni
-hagyom még 10-15 percet kelni
-olajjal lekenem a tetejét + oldalaikat
-200 fokon sütöm amig picit kezd pirulni az oldala és a teteje
-ha újra teszek a tepsibe csigákat érdemes még 1 evőkanál olajjal kikenni
-ha megsült fatáblára teszem ,letakarom 10-15 percig
-Ez az adag 40-42 csigára elég
meg lehet szórni fahéjas cukorral vagy baracklekvárral kínáljuk
A lisztbe bele keverjük a sütőport, majd beletesszük a cukrot, az olvasztott margarint, az egész tojást, a mézet és végül a tejet. Az egészet jól összekeverjük. (Kissé folyékony ma...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűA tészta elkészítése: A barna tészta hozzávalóit összegyúrjuk, folpacka csomagoljuk és felhasználásig a fagyasztóba tesszük. A fehér tésztát is összegyúrjuk, majd 3 cipóra osztj...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóit a tej és liszt kivételével egy tálban összekeverjük, majd apránként, felváltva keverjük hozzá a lisztet és a tejet is, sima tésztát gyúrunk. A tésztát 1 órát p...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hozzávalókat összegyúrjuk, majd kis golyókat formázunk és a belsejébe egy szem meggybefőttet teszünk, majd kókuszreszelékben megforgatjuk.
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű