-60 dkg lisz
-4 dkg élesztő
-2 dl tej
-4 evőkanál cukor
-6 dkg puha vaj
csipet só
-4 tojássárgája
-1 kávéskanál fahéj
-3 közepes édes alma
-1 kisebb citrom
-5-6 evőkanál olaj a kenéshez
tetejére fahéjas cukor vagy baracklekvár
-az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk
-aztán összekeverjük liszt + cukor + só + tojássárgája + puha vaj +
-az almát héjastól lereszeljük a nagy lyukú reszelőn
-ha túl leveses kicsit kicsavarjuk és a tésztába keverjük+ a citrom leve
-ha túl ragacsos a tészta még keverünk hozzá kevés lisztet
-Erősen lágy tészta kell hogy legyen
-letakarva duplára kelesztjük
-ha megkelt ketté veszem lisztezett táblán kinyújtom külön-külön és feltekerem szorosan mint a kakaós csigát
-1 1/2 cm vastagra szeletelem
-a tepsit kikenem a 4 kanál olajjal a csigákat bele rakom úgy hogy legyen helyük még kelni
-hagyom még 10-15 percet kelni
-olajjal lekenem a tetejét + oldalaikat
-200 fokon sütöm amig picit kezd pirulni az oldala és a teteje
-ha újra teszek a tepsibe csigákat érdemes még 1 evőkanál olajjal kikenni
-ha megsült fatáblára teszem ,letakarom 10-15 percig
-Ez az adag 40-42 csigára elég
meg lehet szórni fahéjas cukorral vagy baracklekvárral kínáljuk
A tojást habverővel elkeverjük, hozzáadjuk a cukrot, tejet. A lisztet elkeverjük a sütőporral, egy csipet sóval, és a darált diót hozzáadjuk. A két keveréket összeöntjük, elkeverjü...
Elkészítési idő:A tojást kikeverem robotgéppel, majd a többi hozzávalót hozzákeverem. A konzerv kókusztejet előző nap betettem a hűtőbe, másnap kinyitottam, és elvált a tejszín a viztől. A te...
Elkészítési idő: