menu

Családireceptkönyv.hu

Pikáns tejszines sertésszelet


Írta:

Elk. idő: 1ora
Adag: 6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


-70 dkg sertéskaraj
-2 evőkanál liszt
10 dkg margarin vagy olaj
-2 teáskanál mustár
-1 evőkanál ketchup
-1 teáskanál morzsolt tárkony
-1.5 dl félédes fehér bor
-kávésk. cukor
-2 dl főzőtejszín
-2 dl tejföl
-só
bors
olaj

Elkészítés:


A húst felszeleteljük .sóval, borssal ízesítjük.
-lisztbe forgatjuk ,a margarinon vagy olajon átsütjük,tálba szedjük
a megmaradt zsiradékba szorjuk a cukrot kicsit piritjuk,majd mindent hozzáadunk ( füszereket,bort )
-Kivéve a tejszint és a tejfölt
-kicsit összeforraljuk majd ,hozzáadjuk a tejföl+ tejszin keverékét
-a hússal puhára főzzük
-ha szükséges még lehet izesiteni
Rizs körettel ,spagettivel vagy akármilyen tésztával tálaljuk

Pikáns tejszines sertésszelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Fűszeres oldalas héjában sült burgonyával
Fűszeres oldalas héjában sült burgonyával

Egy kis tálban összekeverjük a ketchupot az őrölt római köménnyel, a gyömbérrel meg 5-6 gerezd reszelt fokhagymával. Sózzuk, borsozzuk. Bekenegetjük vele a kisebb darabokra vágott...

Elkészítési idő: 14+1,10 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sertés szelet sajtmártással
Sertés szelet sajtmártással

Előkészület: hagyma kockára, paprika nagyobb kockára, magozott olajbogyó kicsit megaprítva. Serpenyőben sütöm a hússzeleteket sózás nélkül, amikor megsült kiemelem, fé...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Sült oldalas kínai, pirított tojásos rizzsel
Sült oldalas kínai, pirított tojásos rizzsel

Az oldalast egy kevés vízben gyömbérrel, fokhagymával és egy vöröshagymával egy óra alatt puhára főzzük. A szójaszószt mézzel elkeverjük, hozzáadjuk a paradicsompürét, pár csepp cs...

Elkészítési idő: 1 óra 30 p
Nehézség: Közepes
share
Avatar Házi készítésű kolbász
Avatar Borbély László Kedvelnék Avatar Semenei Angelika Kedvelnék
Házi készítésű kolbász

A belet alaposan megmossuk és sós vízbe áztatjuk, amibe belevágunk egy fej vöröshagymát. A kolbásznak szánt húst soha sem szabad megmosni. A húst ledaráljuk. Egy nagy tálban össz...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk