-70 dkg sertéskaraj
-2 evőkanál liszt
10 dkg margarin vagy olaj
-2 teáskanál mustár
-1 evőkanál ketchup
-1 teáskanál morzsolt tárkony
-1.5 dl félédes fehér bor
-kávésk. cukor
-2 dl főzőtejszín
-2 dl tejföl
-só
bors
olaj
A húst felszeleteljük .sóval, borssal ízesítjük.
-lisztbe forgatjuk ,a margarinon vagy olajon átsütjük,tálba szedjük
a megmaradt zsiradékba szorjuk a cukrot kicsit piritjuk,majd mindent hozzáadunk ( füszereket,bort )
-Kivéve a tejszint és a tejfölt
-kicsit összeforraljuk majd ,hozzáadjuk a tejföl+ tejszin keverékét
-a hússal puhára főzzük
-ha szükséges még lehet izesiteni
Rizs körettel ,spagettivel vagy akármilyen tésztával tálaljuk
1. A karajt 1-1,5 centinként bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon. 2. Az olajból és a fűszerekből pácot készítünk, mindenütt jól bekenegetjük vele a húst, főleg a zseb...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA húst fél cm vastag és 6 cm hosszú csíkokra vágjuk és jól megmossuk. Az apróra vágott hagymát sárgára pirítjuk, beletesszük a finomra vágott fokhagymát, majd a paradicsompürét ke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: Az oldalas befűszerezzük, olajozott tepsibe helyezzük, rászórjuk a zúzott fokhagymát és felkarikázott vöröshagymát. Öntünk rá kb. 2 dl vizet, és 180 fokos sütőben 40-4...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézA húst felszeletelem, kiklopfolom, enyhén megsózom, és hűtőbe teszem. A szalonna szeleteket bevagdosom, kisütöm és félreteszem. A fokhagymát kés lapjával összezúzom, vagy fokhagy...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű