-1/2 citrom reszelt héja
-4 tojás
-30 dkg cukor
-20 dkg liszt
-10 kanál viz
-10 dkg darált dió
- 1 sütőpor
Krém
-6 dl tej
- 2 csomag karamell izü pudingpor
-5 evőkanál cukor
-1 kiskanál étkezési zselatin
25 dkg vaj/margarin
DISZITÉS ....mindenki fantáziájára van bizva ....tejszinhab,dió darabok ,diógerezdek vagy akármilyen gyümölcs
A piskótához
A tojás sárgáját elkeverjük a cukorral fehéredésig ,lassan bele keverünk 5 kanál vizet és a többi hozzá valókat utoljára pedig a
-a tojások fehérjét felverjük a 5 kanál vizzel és óvatosan a masszához keverjük
-kikent kilisztezett vagy sütőpapirral bélelt kb.22 cm átmérőjü .tortaformába simitjuk
160 fokra előmelegitett sütőben kb.40 perc alatt készre sütjük ( tűpróbáig )
Ha kihűlt, vízszintesen ketté vágjuk.
3. A 2 karamellpudingot elkészitjük a 6 dl tejjel amikor kezd hülni belekeverjük az 5 evőkanál cukrot és az étkezési zseletint amit 1 dl meleg tejben feloldottunk .Jól összekeverjük
Ha kihűlt, habosra keverjük a nagyon puha vajjal vagy margarinnal
. A krémmel összetöltjük a tortát úgy, hogy az oldalára és a tetejére is jusson. Hűtőszekrényben dermesztjük
Én képen lévő tortácskát diszitettem felvert tejszinhabbal .
A vajból és a finom cukorból készítsünk könnyű, lágy alapot, majd adjuk hozzá a lisztet, és gyúrjunk tésztát. Alakítsunk ki egy hosszú formát. Egy fóliára szórjunk némi cukrot, és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgáját habosítsuk ki, habosnak, világos színűnek kell lenni, mint maikor a piskótához készítjük. Közben tegyük fel a vizet és a cukrot sziruposodni. Fontos, hogy szirup á...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA méréshez használt bögre mérete 2,5 dl. A tojásokat az olajjal és a cukorral habosra keverjük. Ezután a többi hozzávalókat is hozzáadjuk, majd a masszát egy 20 × 30 cm-es, sütőpap...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA kókuszreszeléket kávédarálóval, vagy késes aprítóval finomabb szemcséjűre őröljük. Összekeverjük a többi száraz hozzávalóval. A tojást kihabosítjuk a kókuszolajjal. Hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű