-1/2 citrom reszelt héja
-4 tojás
-30 dkg cukor
-20 dkg liszt
-10 kanál viz
-10 dkg darált dió
- 1 sütőpor
Krém
-6 dl tej
- 2 csomag karamell izü pudingpor
-5 evőkanál cukor
-1 kiskanál étkezési zselatin
25 dkg vaj/margarin
DISZITÉS ....mindenki fantáziájára van bizva ....tejszinhab,dió darabok ,diógerezdek vagy akármilyen gyümölcs
A piskótához
A tojás sárgáját elkeverjük a cukorral fehéredésig ,lassan bele keverünk 5 kanál vizet és a többi hozzá valókat utoljára pedig a
-a tojások fehérjét felverjük a 5 kanál vizzel és óvatosan a masszához keverjük
-kikent kilisztezett vagy sütőpapirral bélelt kb.22 cm átmérőjü .tortaformába simitjuk
160 fokra előmelegitett sütőben kb.40 perc alatt készre sütjük ( tűpróbáig )
Ha kihűlt, vízszintesen ketté vágjuk.
3. A 2 karamellpudingot elkészitjük a 6 dl tejjel amikor kezd hülni belekeverjük az 5 evőkanál cukrot és az étkezési zseletint amit 1 dl meleg tejben feloldottunk .Jól összekeverjük
Ha kihűlt, habosra keverjük a nagyon puha vajjal vagy margarinnal
. A krémmel összetöltjük a tortát úgy, hogy az oldalára és a tetejére is jusson. Hűtőszekrényben dermesztjük
Én képen lévő tortácskát diszitettem felvert tejszinhabbal .
A hideg vajat kisebb lábasba tesszük, rászórjuk a lisztet, és melegíteni kezdjük. Folyamatos kevergetés mellett lágy masszává olvasztjuk. Hozzákeverjük a cukrot, majd 1-2 perc elte...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElektromos habverővel felvertem a tojást a sóval, jó habosra, lassan hozzá adagoltam a forró vizet, majd a kefirt, közben tovább habosítottam. Egy mélyebb edénybe szitáltam a liszt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alapanyagok közül a klasszikus lisztet helyettesítette rizsliszt+tönkölybúzaliszt keveréke. Az 1 csészényi cukor helyett (a tojás felveréséhez) használtam egy kanálnyi nádcukrot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztben elkeverjük a szódabikarbónát. A cukrot, vajat, mézet, tojást simára keverjük, majd alacsony lángon, gyorsan kevergetve összefőzzük. Nem forraljuk, csak kicsit összefőzz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes