-1/2 citrom reszelt héja
-4 tojás
-30 dkg cukor
-20 dkg liszt
-10 kanál viz
-10 dkg darált dió
- 1 sütőpor
Krém
-6 dl tej
- 2 csomag karamell izü pudingpor
-5 evőkanál cukor
-1 kiskanál étkezési zselatin
25 dkg vaj/margarin
DISZITÉS ....mindenki fantáziájára van bizva ....tejszinhab,dió darabok ,diógerezdek vagy akármilyen gyümölcs
A piskótához
A tojás sárgáját elkeverjük a cukorral fehéredésig ,lassan bele keverünk 5 kanál vizet és a többi hozzá valókat utoljára pedig a
-a tojások fehérjét felverjük a 5 kanál vizzel és óvatosan a masszához keverjük
-kikent kilisztezett vagy sütőpapirral bélelt kb.22 cm átmérőjü .tortaformába simitjuk
160 fokra előmelegitett sütőben kb.40 perc alatt készre sütjük ( tűpróbáig )
Ha kihűlt, vízszintesen ketté vágjuk.
3. A 2 karamellpudingot elkészitjük a 6 dl tejjel amikor kezd hülni belekeverjük az 5 evőkanál cukrot és az étkezési zseletint amit 1 dl meleg tejben feloldottunk .Jól összekeverjük
Ha kihűlt, habosra keverjük a nagyon puha vajjal vagy margarinnal
. A krémmel összetöltjük a tortát úgy, hogy az oldalára és a tetejére is jusson. Hűtőszekrényben dermesztjük
Én képen lévő tortácskát diszitettem felvert tejszinhabbal .
15dkg kenyérliszt (én most Nutrit használtam, de pl múltkor a lúdlábnál Mester kelt tészta liszttel készült), 150ml víz, csipet só, 1 ek cukor, 2 ek méz, késhegynyi szódab. és ugya...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat egy tálba halmozzuk, majd robotgéppel simára keverjük. Beleforgatjuk a gyümölcsöt, a csokoládét stb., és kivajazott, kilisztezett (vagy sütőpapírral kibélelt) őzgeri...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElektromos kézi keverővel szép egyenletesre kevertük a tésztát, majd sütőpapírral bélelt magasfalú tepsibe öntjük. Mehet tortaformába is, de tovább kell sütni, hogy a felemelkedett...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, azzal is egy kicsit verjük. Végül a tojások sárgáját és az olajat keverjük bele. A sütőport és a kakaót elkever...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű