3 kg paradicsom
-1 nagy vöröshagyma
-4 gerezd fokhagyma
-3 babérlevél
-1 teáskanál oregánó
-1 teásk. bazsalikom
-1 teásk.kakukkfű
-1 teásk. fehér bors
-5 szegfűszeg
--3 evőkanál só
meghámozzuk a paradicsomot ,majd puhára főzzük a szegfüszeggel együtt
-szűrőn átpaszirozzuk
-a hagymát apróra vágjuk a fokhagymát lereszeljük és a többi füszerrel a paradicsomhoz adjuk
-újra felfőzzük és újra 20 percig forraljuk kis lángon
-kidobjuk a babérlevelet
-hozzákeverjük a zsellésitöt és még 3 ercig főzzük
-azonnal fertőtlenitett üvegekbe töltjük ,rácsavarjuk a fémfedöt és fejre állitjuk
-pár percr múlva visszaforditjuk és száraz dunsztba rakjuk egy nap
Az édesburgonyákat megmossuk,villával beszurkáljuk,alufóliába csomagoljuk és sütőben addig sütjük,míg meg nem puhul. Addig elkészítjük a tölteléket darált húsból és a zöldségekből...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: KönnyűHagymát dínsztelek kicsi szalonnával, majd teszek az aljára savanyú káposztát. A töltelékből kis gobócokat formázok és beleteszem a fazékba. Rétegezem káposzta-hús. Felöntöm vízzel...
Elkészítési idő: 2 h Nehézség: KönnyűA burgonyát megtisztítjuk és 5-6 darabra vágjuk, a méretüktől függően. Sós vízben félig főzzük, nem kell, puhává váljon. Ezt követően leszűrjük és amíg még meleg átkenjük a vajjal...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalonnát egy serpenyőben saját zsírján megpirítjuk. Hozzáadjuk a tojásokat, az aprított zöldségeket és az őrölt mandulával elkevert szódabikarbónát. Sózzuk és borsozzuk, majd az...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű