3 kg paradicsom
-1 nagy vöröshagyma
-4 gerezd fokhagyma
-3 babérlevél
-1 teáskanál oregánó
-1 teásk. bazsalikom
-1 teásk.kakukkfű
-1 teásk. fehér bors
-5 szegfűszeg
--3 evőkanál só
meghámozzuk a paradicsomot ,majd puhára főzzük a szegfüszeggel együtt
-szűrőn átpaszirozzuk
-a hagymát apróra vágjuk a fokhagymát lereszeljük és a többi füszerrel a paradicsomhoz adjuk
-újra felfőzzük és újra 20 percig forraljuk kis lángon
-kidobjuk a babérlevelet
-hozzákeverjük a zsellésitöt és még 3 ercig főzzük
-azonnal fertőtlenitett üvegekbe töltjük ,rácsavarjuk a fémfedöt és fejre állitjuk
-pár percr múlva visszaforditjuk és száraz dunsztba rakjuk egy nap
A sütőt izzítsátok be 200 fokra. 2. A zöldségeket vágjátok nagyobb darabokra és kevés olajon kezdjétek el párolni egy serpenyőben. Kevés só és bors mehet rá. 3. A tojásokat...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűEgy kicsi lábasban felteszem a reszelt szappant olvadni annyi forró vízzel ami ellepi (ez nem számottevő mennyiség, de a 2,5 literen kívül értendő), majd közepes lángon lassan keve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÍgy készítsd: A titok az áztatásban rejlik! 1. Ahhoz, hogy igazán finom, puha gesztenyéd legyen, áztasd be őket egy-két órára! Engedj rájuk annyi vizet, hogy ellepje őket. Am...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegtisztítom a burgonyát, 4 részre vágom, és sós vízben puhára főzöm. Ha megfőtt leszűrőm és összetöröm. A kis tepsibe olajat öntök és beleöntöm a vizet is. A megmosott májat be...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű