3 kg paradicsom
-1 nagy vöröshagyma
-4 gerezd fokhagyma
-3 babérlevél
-1 teáskanál oregánó
-1 teásk. bazsalikom
-1 teásk.kakukkfű
-1 teásk. fehér bors
-5 szegfűszeg
--3 evőkanál só
meghámozzuk a paradicsomot ,majd puhára főzzük a szegfüszeggel együtt
-szűrőn átpaszirozzuk
-a hagymát apróra vágjuk a fokhagymát lereszeljük és a többi füszerrel a paradicsomhoz adjuk
-újra felfőzzük és újra 20 percig forraljuk kis lángon
-kidobjuk a babérlevelet
-hozzákeverjük a zsellésitöt és még 3 ercig főzzük
-azonnal fertőtlenitett üvegekbe töltjük ,rácsavarjuk a fémfedöt és fejre állitjuk
-pár percr múlva visszaforditjuk és száraz dunsztba rakjuk egy nap
A kiflit felkarikázom, s leöntöm 6 dl frissen forralt tejjel. Egyben szoktam forralni az összes tejet, s így a másik 6 dl tejből elkészítem a tasakon lévő leírás szerint a puding...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gombákat megtisztítjuk, szárukat kivágjuk. Megtöltjük a gombafejeket fetasajttal (jól belenyomkodjuk). Lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk a töltött gombafejeket, majd m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A 2/3 bögre meleg vízben feloldjuk az élesztőt és a cukrot. Gyakorlatilag belekeverjük. 2. Ezután jöhet az összes többi hozzávaló, annyi hogy csak két bögre lisztet borítsunk h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű6 db tojássárgát sóval, borssal és 15 dkg párolt spenóttal összeturmixolunk, majd óvatosan beleforgatjuk a habbá vert tojásfehérjét. 180 fokon /alsó-felső sütés/15 percet sütjük....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű