8 dl tej + 1 dl a piskóták áztatásához
4 evőkanál cukor
1 kávéskanál rum
2 csomag pudingpor, csoki-vanília vagy lehet akár milyen
1 marék friss magozott meggy, vagy meggybefőtt
kb. 10 db babapiskóta
Az egyik csomag pudingport elkeverjük 2 evőkanál cukorral és 4 dl tejjel.
Közepes lángon a pudingot sűrűre főzzük, majd gyorsan egy közepes méretű tál aljára öntjük
1 dl tejet meglangyosítunk és hozzáadjuk a rumot
. A babapiskótákat beleforgatjuk a rumos tejbe, majd kirakjuk vele a puding tetejét
-A piskótákat ne áztassuk el, elég ha külsejük egy kicsit megszívja magát. A meggyet lecsöpögtetjük, majd rászórjuk a piskóta tetejére
A második adag pudingot is megfőzzük 2 evőkanál cukorral és 4 dl tejjel. Ráöntjük az előzőek tetejére
Szépen elsimítjuk a tetejét és ezt is kirakjuk tejben megforgatott babapiskótákkal.
A piskótákat nyomkodjuk bele egy kicsit a pudingba.
A tortát fedjük le, majd tegyük hűtőbe. Másnap a torta tetejére tegyünk egy nagyobb tányért és fordítsuk meg.
A tetejét díszíthetjük gyümölccsel, tejszínhabbal, csokiforgáccsal.
22:32
A vajat és a cukrot habosra keverjük, majd a tojást és az csoki darát hozzáadjuk és végül beleszitáljuk a lisztet. Állandó keveréssel hozzáadjuk a többi hozzávalót, míg egy gyenge...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesPomiješati brašno, šećer, vanilin šećer, prašak za pecivo i sol u multipraktiku. Dodati maslac i kad se dobije mrvičasto tijesto, dodati žumanjke. Ako se tijesto mrvi, dodati 1 žli...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverem majd kivajazott, lisztezett tepsibe öntöm és 170-180 °C fokon tűpróbáig sütjük. (kb. 30 perc) Kihűlés után fölvágom és porcukrozom.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meggybefőttet lecsöpögtetjük, és a levét is félretesszük. A hozzávalók kiméréséhez egy 2,5 dl-es börgét használunk. A mákot, a lisztet, és a porcukrot egy tálba mérjük, hozzáadj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű