50 dkg liszt, 1 sütőpor, csipet só, 20 dkg zsír, 3 tojás sárgája, 1 kis db tejföl, 1 van. cukor, 10 dkg porcukor.
Töltelék: 1,6 kg alma (egészben mérve) ízlés szerint fahéj, 15 dkg dió, 16 dkg cukor.
Tetejére 1 egész tojás 3-4 dkg darált dió
Az almát lereszelem, összekeverem a cukorral, és állni hagyom fél órát..........
Kinyomkodom a levét nagyjából, belekeverem a fahéjat, és a diót.
A tészta hozzávalóit összegyúrom, fél órát nylon zacskóba pihentetem. .........
A tésztát kettéveszem.
Kinyújtom tepsi méretűre, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakom a nyújtófa segítségével. Rákanalazom egyenletesen a tölteléket, kicsit meglapogatom, majd a másik lappal befedem.
Megkenem a tojással, megszórom 3-4 dkg dióval, és megszurkálom villával.
Nekem kb: 40 perc alatt sült meg közepes lángon.
A margarint a cukrokkal krémesre keverjük,majd egyenként hozzá adjuk az egész tojásokat. A sütőporral elkevert liszttel összegyúrjuk. Elfeleztem,felébe a kakaóport gyúrtam bele....
Elkészítési idő:Az átszitált lisztet elkeverjük a szódabikarbónával és elmorzsoljuk a margarinnal. Az édesítőport alaposan összekeverjük a tojássárgájával, a tojásfehérjét kemény habbá verjük, és...
Elkészítési idő:A lisztet és a porcukrot összekeverjük, majd a margarinnal elmorzsoljuk. A mézet hidegen mérjük ki egy pici edénybe, csak ezután olvasztjuk meg, hozzáadjuk a többi belevalót is, ös...
Elkészítési idő:Szétválasztom a tojásokat, a sárgákat habosra keverem a puha vajjal. Hozzáadom a langyos tejben felfuttatott élesztőt, majd a lisztet, és alaposan kidolgozom a tésztát. Elfelezem,...
Elkészítési idő: 2 óra