1 kg pulykatallér
-2 kg burgonya
-1-2 piros vagy zöld húsu paprika
-2-3 gerezd fokhagyma
-2-3 kisebb fej hagyma
-fűszerkeverék
--só,bors
-4-5 kanál olaj a sütéshez
-a burgonyát héjában megfőzzük. főzés után megpucoljuk ,karikára vágjuk
-a pulyka tallérokat előkészítjük ,..sózzuk +,csirke fűszer keverékkel .+borsal szorjuk meg ..
-lisztbe mártjuk és elő sütjük a tallérokat ,tányérra szedjük
-elő készitjük a tepsit vagy egy jénait
-az alját zsiradékkal megkenjük , bele sorakoztatjuk a burgonyát
-tetejére sorakoztatjuk a karikára szeletelt paprikát,az apróra vágott fokhagymát
-a hagymákat is a burgonyára helyezzük miután ketté vágtuk
-a tallérokat szépen elosztjuk a burgonyán
-meglocsoljuk egy -egy kanál zsiradékkal
-foliával lefedjük
-sütüben 40 percig sütjük
-levesszük a fóliát és mig 10 percig piritjuk
A húsokat tejben áztatjuk 2-3 órán át. A tojást felverjük ha szükségesnek tűnik egy kevés tejet is adhatunk hozzá, a lisztbe keverjük a fűszereket és a megszokott módon panírozzuk...
Elkészítési idő:A csirkemellet felkockázzuk, a sárgarépát felkarikázzuk. Olajon megdinszteljük a cikkekre szeletelt hagymát. Rátesszük a húst, sárgarépát, szeletelt gombát, zöldbabot. Ízlés sze...
Elkészítési idő:A húsdarabokat megsózzuk és 15 percre félretesszük. A tojást gyengén felverjük, hozzáöntjük a sört, megsózzuk, megborsozzuk, és belekeverjük a megtisztított és szétzúzott fokhag...
Elkészítési idő: