1 kg pulykatallér
-2 kg burgonya
-1-2 piros vagy zöld húsu paprika
-2-3 gerezd fokhagyma
-2-3 kisebb fej hagyma
-fűszerkeverék
--só,bors
-4-5 kanál olaj a sütéshez
-a burgonyát héjában megfőzzük. főzés után megpucoljuk ,karikára vágjuk
-a pulyka tallérokat előkészítjük ,..sózzuk +,csirke fűszer keverékkel .+borsal szorjuk meg ..
-lisztbe mártjuk és elő sütjük a tallérokat ,tányérra szedjük
-elő készitjük a tepsit vagy egy jénait
-az alját zsiradékkal megkenjük , bele sorakoztatjuk a burgonyát
-tetejére sorakoztatjuk a karikára szeletelt paprikát,az apróra vágott fokhagymát
-a hagymákat is a burgonyára helyezzük miután ketté vágtuk
-a tallérokat szépen elosztjuk a burgonyán
-meglocsoljuk egy -egy kanál zsiradékkal
-foliával lefedjük
-sütüben 40 percig sütjük
-levesszük a fóliát és mig 10 percig piritjuk
A csirkemellet szeleteljük fel szép vékonyra. Fűszerezzük be mind a két oldalát, majd hirtelen süssük meg mind a két oldalát. Helyezzük egymás mellé egy nagyobb tepsire, tegyük r...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztből, keményítőből, olajból, tojásból, sóból, sütőporból és egy kevés vízből sűrű palacsintatésztát keverünk. A csirkemellet felvágjuk ujjnyi csíkokra (mind hossza mind pe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megmosott húst kockákra vágjuk. A megtisztított hagymát négybe vágjuk, majd vékonyan felszeleteljük. A fokhagymagerezdeket is megpucoljuk. Egy nagy serpenyőben kevés olajat hev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet felcsíkozzuk. A joghurtot, a lisztet, a fokhagymát, tojást, a sót és borsot kikeverjük, beleforgatjuk a csirkemell csíkokat és 1 órára hűtőbe tesszük. Az olajat felf...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű