1 kg pulykatallér
-2 kg burgonya
-1-2 piros vagy zöld húsu paprika
-2-3 gerezd fokhagyma
-2-3 kisebb fej hagyma
-fűszerkeverék
--só,bors
-4-5 kanál olaj a sütéshez
-a burgonyát héjában megfőzzük. főzés után megpucoljuk ,karikára vágjuk
-a pulyka tallérokat előkészítjük ,..sózzuk +,csirke fűszer keverékkel .+borsal szorjuk meg ..
-lisztbe mártjuk és elő sütjük a tallérokat ,tányérra szedjük
-elő készitjük a tepsit vagy egy jénait
-az alját zsiradékkal megkenjük , bele sorakoztatjuk a burgonyát
-tetejére sorakoztatjuk a karikára szeletelt paprikát,az apróra vágott fokhagymát
-a hagymákat is a burgonyára helyezzük miután ketté vágtuk
-a tallérokat szépen elosztjuk a burgonyán
-meglocsoljuk egy -egy kanál zsiradékkal
-foliával lefedjük
-sütüben 40 percig sütjük
-levesszük a fóliát és mig 10 percig piritjuk
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, amíg melegszik, jut idő az előkészületekre. A húst megmossuk, és vékony szeletekre vágjuk. Sózzuk és borsozzuk mindkét oldalát. A tejszínt egy ke...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesElőkészületek: A csirkét tisztítsuk meg, vágjuk fel falatnyi darabokra. Az almát hámozzuk meg, magházát távolítsuk el, majd reszeljük le. Keverjük össze a citromlével, így nem b...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sütőt előmelegítjük 220 C fokra. Egy tepsit kikenünk libazsírral. Ha nincs libazsírunk, megfelel a sertés zsír is. 2. A libacombokat alaposan megtisztítjuk, majd sózzuk, bo...
Elkészítési idő: 2,5 óra Nehézség: KönnyűMegtisztítom a csirkecombokat. A tepsibe öntök kb 3dl vizet beleteszem a fűszersó egy részét, majd a többi fűszerből is ízlés szerint. Mikor ez megvan, összekeverem egy kanállal és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű