1 kg pulykatallér
-2 kg burgonya
-1-2 piros vagy zöld húsu paprika
-2-3 gerezd fokhagyma
-2-3 kisebb fej hagyma
-fűszerkeverék
--só,bors
-4-5 kanál olaj a sütéshez
-a burgonyát héjában megfőzzük. főzés után megpucoljuk ,karikára vágjuk
-a pulyka tallérokat előkészítjük ,..sózzuk +,csirke fűszer keverékkel .+borsal szorjuk meg ..
-lisztbe mártjuk és elő sütjük a tallérokat ,tányérra szedjük
-elő készitjük a tepsit vagy egy jénait
-az alját zsiradékkal megkenjük , bele sorakoztatjuk a burgonyát
-tetejére sorakoztatjuk a karikára szeletelt paprikát,az apróra vágott fokhagymát
-a hagymákat is a burgonyára helyezzük miután ketté vágtuk
-a tallérokat szépen elosztjuk a burgonyán
-meglocsoljuk egy -egy kanál zsiradékkal
-foliával lefedjük
-sütüben 40 percig sütjük
-levesszük a fóliát és mig 10 percig piritjuk
A csirkecombot megtisztítjuk, enyhén sózzuk, borsozzuk, a bőrt fellazítjuk. A vajat kikeverjük a finomra vágott rozmaringgal, sóval, borssal, 1 gerezd reszelt fokhagymával, és a cs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellfiléket szeleteljük fel. Fokhagymás fűszerkeverékkel dörzsöljük be őket, és pici olívaolajon süssük meg mindkét oldalukat. A szeleteket fektessük egy tepsibe és karik...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemell filéket egyenletes vastagságú szeletekre vágjuk, kevés sóval és borssal ízesítjük, majd 1 evőkanál olíva olajon picit elősütjük. Amikor elkészült, egy kisebb méretű...
Elkészítési idő: 20+15 perc Nehézség: KönnyűEgy nagy tálba reszeljük le először a cukkinit, sózzuk be, és hagyjuk, hogy levet engedjen. Nyomkodjuk át pár perc elteltével, így a felesleges lé távozik belőle. Ekkor reszelj...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű