Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Rablópecsenye -Saslik


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


--50 dkg sertéshús ( lehet csirkemell is )
--3 közepes fej vöröshagyma
--20 dkg húsos füstölt szalonna
--25 dkg kolbász
--3 db burgonya
--flekken fűszerkeverék ízlés szerint
--só ízlés szerint
--őrölt bors ízlés szerint

Elkészítés:


A hozzávalókat feldaraboljuk. A húst befűszerezzük és 1-2 órára hűtőbe tesszük.
-A krumplikat sózzuk, borsozzuk.
Pálcikára szépen felfűzzük őket: hús, hagyma, kolbász, krumpli, szalonna...Ha nem tudjuk kint szabad tűzön parázs felett megsütni akkor ...sütőben sütjük,vagy grill sütőben ,
Tepsibe tesszük és fóliával lefedve, közepes lángon 60 percig sütjük.
60 perc elteltével levesszük a fóliát és anélkül még további 30 percig pirítjuk
Mi újabban gázon a flekken sütőben sütjük és remekül sikerül
Salátával tálaljuk.

Rablópecsenye -Saslik

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Mexikói sertéstokány
Mexikói sertéstokány

A húst, szalonnát, paprikákat, újhagymát csíkokra vágjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk. A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a vöröshagymát. Hozzáadjuk az átnyomott fokha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ferenc
TÖLTÖTT DAGADÓ
TÖLTÖTT DAGADÓ

1. A húst tisztítást után sózzuk, borsozzuk. Félretesszük. 2. A hagymát apró kockákra vágjuk. A petrezselyemzöldet aprítjuk. 3. Elkészítjük a tölteléket. A szikkadt zsömléket koc...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Nikolett
Holstein szelet
Holstein szelet

A felszeletelt karajt kissé kiverjük, széleit néhány helyen bevagdossuk, sózzuk, majd tejbe áztatjuk két napra (így nem lesz száraz). Ezután a húst kiemeljük a tejből,...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Sertésborda hentes módra
Sertésborda hentes módra

A bordaszeleteket finoman klopfoljuk ki, majd sózzuk, borsozzuk, és a zsírban süssük elő őket. Tegyük egy tálra a hússzeleteket, majd a visszamaradt zsírban pirítsuk rozsdabarnára...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk