--50 dkg sertéshús ( lehet csirkemell is )
--3 közepes fej vöröshagyma
--20 dkg húsos füstölt szalonna
--25 dkg kolbász
--3 db burgonya
--flekken fűszerkeverék ízlés szerint
--só ízlés szerint
--őrölt bors ízlés szerint
A hozzávalókat feldaraboljuk. A húst befűszerezzük és 1-2 órára hűtőbe tesszük.
-A krumplikat sózzuk, borsozzuk.
Pálcikára szépen felfűzzük őket: hús, hagyma, kolbász, krumpli, szalonna...Ha nem tudjuk kint szabad tűzön parázs felett megsütni akkor ...sütőben sütjük,vagy grill sütőben ,
Tepsibe tesszük és fóliával lefedve, közepes lángon 60 percig sütjük.
60 perc elteltével levesszük a fóliát és anélkül még további 30 percig pirítjuk
Mi újabban gázon a flekken sütőben sütjük és remekül sikerül
Salátával tálaljuk.
Sós vízben megfőzük 4 db tojást, majd lehűtjük és megpucoljuk. Egy serpenyőben 3 ek olajat felhevítünk, rászórjuk a finomra vágott hagymát, finoman megsózzuk, megborsozzuk, és 2 pe...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA húst motoros vagy kézi hajtású gépen, 6 mm-es tárcsán megdaráljuk, s a fűszerekkel alaposan összegyúrjuk. A sertésvastagbél egyik végét vékony zsineggel megkötözzük, megtöltjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cordon blue klasszikus módon készült el, sertéshúsból, minőségi füstölt sonkából és karakteres sajtból, bepaníroztam és kirántottam. Ezután jött az újítás: az elkészült, rántott...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA darált húst a zúzott fokhagymával, ízlés szerint sóval/ételízesítővel, borssal, kevés aprított petrezselyemmel és a 2 tojással összegyúrjuk. Ha túl lazának ítélnénk, tehetünk hoz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű