A PISKÓTÁHOZ:
-7 tojás,
-7 evőkanál cukor,
-7 evőkanál liszt,
-1/2 csomag sütőpor.
BARNA lapokhoz:
25 dkg liszt,
5 dkg margarin,
5 dkg cukor,
2 tojássárgája,
1 evőkanál kakaópor,
1 dkg szalalkáli (ammónium-hidrogén-karbonátot)), kevés langyos tej Nyugodtan lehet sütőporral helyettesíteni
KRÉMHEZ
20 dkg margarin,
20 dkg porcukor,
2 csomag vaníliás cukor,
1/2 liter tej,
1 csomag vaníliás pudingpor.
25 dkg lisztből, 5 dkg margarinból, 5 dkg cukorból, 2 tojássárgájából, 1 evőkanál kakaóporból, a szalalkáli-ból (melyet előzőleg langyos tejben megfuttattunk) könnyen nyújtható tésztát készítünk.
Két vékony lapot sütünk belőle.
A piskótát megsütjük, szétválasztjuk a 7 tojást.
-Vigyázva, hogy sárgája egy pici se kerüljön a fehérje közé, mert akkor nem lehet kemény habot verni belőle.
Hozzáadunk a sárgájához 4 evőkanál cukrot, és fehéredésig keverjük.
Belekeverjük a sütőporral elvegyített lisztet, majd kemény habot verünk a 7 tojásfehérjéből, a maradék 3 evőkanál cukor hozzáadásával.
Óvatosan fellazítjuk egy kis habbal a cukros-lisztes sárgáját, majd lassan beleforgatjuk az összes habot.
Közepes tepsiben megsütjük, akkorában, amelyben a barna lapokat is sütöttük.
KRÉM KÉSZITÉSE
--20 dkg margarint,
-- 20 dkg porcukorral,
-2 csomag vaníliás cukorral habosra keverünk.
-- 1/2 liter tejből,
- 1 csomag vaníliás pudingporból krémet főzünk, melyet kihűlésig keverünk (nagyon fontos jól kihűteni, nem lehet langyos), s ezután összedolgozzuk a vaníliás margarinnal.
--Az így kapott krémet megfelezzük, s megtöltjük a süteményt.
Először egy barna tészta kerül, rá a krém egyik fele, piskóta, a krém másik fele, majd ismét barna tészta következik, melyet bevonunk csokimázzal.
--Kockára vágva tálaljuk, nagyon finom, és mutatós sütemény!
A nagyon puha (félig megolvasztott) vajat 2-3 perc alatt habosra verjük a kétféle cukorral, hozzáadjuk a tojást, majd a vanília aromát, 1 ek meleg vízben feloldott instant kávét...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű-a tészta hozzávalóit ( kivétel a kakaó ) gyors mozdulatokkal összegyúrjuk -4 egyenlő részre osztjuk,majd a kakaót hozzágyúrjuk az egyik részhez -26x36 cm-es téglalappá nyújtjuk,...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Könnyű1. Előkészülésként melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Olvaszd fel a kókuszzsírt, mosd meg az áfonyát és kapard ki a vanília rúd belfejét. 2. Készítsd el a tésztát! Az áfonya kivét...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMinden hozzávalót összekeverjük, majd húsdarálóval tetszőleges csíkokat gyártunk. Sütőpapírral bélelt tepsiben, 200 fokon kb. 30 perc alatt a vaníliásat szép rózsaszínre sütjük,...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű