-65 dkg liszt
-35 dkg vaj
-25 dkg cukor
-3 tojássárgája
-1 teáskanál szódabikarbóna
-0,5 dl tej
-2 kanál tejföl
-1 evőkanál kakaó
Rétegezéshez
-1 kis üveg házi kajszibarack lekvár
-15 dkg darált dió
-5 dkg cukor
-3 tojásfehérje
Mázhoz
-10 dkg étcsokoládé
-0.5 dl tejszin
-a tészta hozzávalóit ( kivétel a kakaó ) gyors mozdulatokkal összegyúrjuk
-4 egyenlő részre osztjuk,majd a kakaót hozzágyúrjuk az egyik részhez
-26x36 cm-es téglalappá nyújtjuk,
-sütőpapirral bélelt tepsibe teritjük és villával megszurkáljuk
-egy fehér és barna tésztacipóból vékonyabb rudakat sodrunk( kb 1 cm )majd ezeket szorosan egymás mellett --egy kakaós,egy fehér ---a tésztára rakosgatjuk
megkenjük lekvárral
-a tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral,beleforgatjuk a diót
-és rákenjük a dzsemre
-az utolsótésztát szintén téglalappá nyújtjuk, ez kerül a tetejére
-megszurkáljuk villával
-180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük,majd kihűtjük
-a mázhoz az apróra tördelt csokoládét felolvasztjuk a tejszinnel ( mikróban vagy vizgőz fölött ) és egyenletesen a süteményre kenjük
-
-a tojások sárgáját + porcukor + víz elkeverjük -beleszorjuk a darált diót + a sütőporos lisztet -a fehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan belekeverjük a tésztába -TEPSI MÉ...
Elkészítési idő: 35 Nehézség: KönnyűA tésztához a margarint elmorzsolom a lisztel, majd hozzá adom a többi anyagot. Egy órát hűtőben pihentetem letakarva. Utána késfok vastagságúra nyújtom, és 8-10 sm átmérőjű korong...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: KönnyűA száraz hozzávalókat egy nagy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a puha margarint és szétmorzsoljuk a liszttel. Hozzáadjuk a maradék hozzávalókat is, majd összedolgozzuk. A tésztát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőmelegítjük a sütőt 220 fokra (gázsütőn 7-es fokozat), majd egy kis méretű, sekélyebb jénai tálba nyomjuk az összes sűrített tejet. Ezután a jénait beletesszük egy akkora nagy te...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű