30 dkg liszt
10 dkg cukor
5 dkg darált dió
6 ek kakaó / elhagyható
25 dkg margarin
1/2 dl rum
kis fahéj, citromhéj
10 g vaníliás cukor
1 tojás / elhagyható
2 tojássárga / elhagyható
tetejére: 20 dkg étcsoki
2 ek olaj
vagy:15 dkg cukor
3 ek kakaó
díszitő cukor
Összegyúrjuk, ha összeáll jó, minimum fél órát pihentetjük hűtőben. Kb 2 mm-re nyújtjuk és szaggatjuk. Körök,/ 7-10 cm / szívek, fenyő, csillag, stb..
180 fokon 6-8 percig sütjük. Halvány pirosra.
Ha kihűlt, lekvárral összeragasztjuk. Másnap rá a csoki.
A tortabevonót olajjal gőz fölött felolvasztani, bevonni és díszíteni.
kb 80 db
Széles késre tenni a tésztát, ú.gy csurgatni rá a csokit.
25 -30 db
A mandulát száras serpenyőben megpirítjuk. Ha lehűlt akkor minden hozzávalót összekeverünk. Hűtőben pihentetjük 2 órán keresztül. Őzgerinc formában 170 fokon 20 percig sütjük amíg...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA 6 tojásból hagyományos módon piskótát sütünk. Amikor elkészült, megfőzzük a krémet, ehhez a tojássárgáját a cukorral a rétesliszttel, a tejjel és a vaníliás cukorral sűrű krémmé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához felfuttatjuk az élesztőt cukros vízben vagy tejben( 1/2 dl). Mindent egy tálba teszünk és könnyen nyújtható tésztát készítünk.A diót,cukrot és a reszelt citromhéját ös...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz alaprecept azt írja,hogy külön verd fel a tojás fehérjét,de én mindent egy tálba öntöttem és összekevertem.A tejet majd látod hogy veszi fel,azért írtam kb. 2 dl.-t.Elég bele 2...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű