-1,5 -2 kg sertésoldalas
-2 evőkanál mustár
-2 evőkanál olaj
-2 evőkanál méz
-6 gerezd fokhagyma
-4-5 kanál ketchup
-1 teáskanál őrölt bors
-őrölt kömény
-só
-2 dl fehér bor
--Sütés előtt a húst mosd meg, majd a csontok mentén szeleteld fel.
- egy tálban keverd össze a mustárral, az olajjal, a mézzel, a zúzott fokhagymával a borsot, sót ketchupot ,az őrölt köményt
-Jól kend be vele az oldalasokat, majd rakd egy nagy tálba, és lefedve pácold 1-2 órát (de lehet egy egész éjszán át. is)
---Pihentetést követően rakd az oldalast kizsírozott tepsibe, a megmaradt pácot öntsd rá,
--. Alufóliával fedd le, és told 190 fokra előmelegített sütőbe.
--Süsd egy-másfél órán keresztül, közben forgasd át a húst, hogy egyformán süljön.
- Néha öntözd meg az alatta lévő lével.+ a borral
Ha puha a hús, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg körülbelül fél órát a
A húst gondosan tisztítsuk meg, majd vágjuk falatnyi kockákra. A szalonnát szintén daraboljuk fel, a megtisztított hagymát vágjuk cikkekre. A paprikákat magozzuk ki, majd vágjuk na...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű1. A gombákat megtisztítjuk, azaz ecsettel vagy durva szövésű konyharuhával eltávolítjuk a felületükről a föld- és/vagy avarmaradványokat, és csak annyit vágunk le a szárvégükből,...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA karajszeleteket sózzuk, borsozzuk, grill fűszerrel megszórjuk, és kevés vajon elősütjük. A sajtot lereszeljük. A paradicsomot, csípős paprikát, kolbászt és a gombát szelete...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tarjaszeleteket alaposan megtisztítjuk, a széleit kicsit bevagdaljuk, hogy sütéskor ne ugorjon össze. 2. Leitatjuk róla a vizet, majd meghintjük sóval, borssal. 3. Egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű