Családireceptkönyv.hu

Ragacsos Pácolt Oldalas


Írta:

Elk. idő: 120perc
Adag: 4-6 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


-1,5 -2 kg sertésoldalas
-2 evőkanál mustár
-2 evőkanál olaj
-2 evőkanál méz
-6 gerezd fokhagyma
-4-5 kanál ketchup
-1 teáskanál őrölt bors
-őrölt kömény
-só
-2 dl fehér bor

Elkészítés:


--Sütés előtt a húst mosd meg, majd a csontok mentén szeleteld fel.
- egy tálban keverd össze a mustárral, az olajjal, a mézzel, a zúzott fokhagymával a borsot, sót ketchupot ,az őrölt köményt
-Jól kend be vele az oldalasokat, majd rakd egy nagy tálba, és lefedve pácold 1-2 órát (de lehet egy egész éjszán át. is)
---Pihentetést követően rakd az oldalast kizsírozott tepsibe, a megmaradt pácot öntsd rá,
--. Alufóliával fedd le, és told 190 fokra előmelegített sütőbe.
--Süsd egy-másfél órán keresztül, közben forgasd át a húst, hogy egyformán süljön.
- Néha öntözd meg az alatta lévő lével.+ a borral
Ha puha a hús, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg körülbelül fél órát a

Ragacsos Pácolt Oldalas

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Lapocka - Tejfölös-gombás tokány - OK
Lapocka - Tejfölös-gombás tokány - OK

1. A húst ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, megmossuk és lecsepegtetjük. 2. A vöröshagymát lereszeljük, az olajon üvegesre pároljuk. 3. Rátesszük a pirospaprikát, hozzáadjuk a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajttal töltött gombás paleo fasírtgolyók
Sajttal töltött gombás paleo fasírtgolyók

A hagymát apróra vágva kevés kacsazsíron megpirítjuk. Ha már nem forró, belekeverni a pirospaprikát. A húsmasszához hozzáadni minden alkatrészt és jó alaposan összedolgozni. A sajt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ruman Imre
Fokhagymás, bőrös sült oldalas
Fokhagymás, bőrös sült oldalas

A húst a csontok között tetszés szerinti darabokra vágjuk. Alaposan beszórjuk sóval, borssal és ételízesítővel. Tepsibe rakjuk a húsokat. A fokhagyma gerezdeket félbe vágva, a h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Lapocka - Csikós tokány 1 - OK
Lapocka - Csikós tokány 1 - OK

1. A húst és a szalonnát ceruza vastagságú csíkokra vágjuk. 2. A szalonnát lábosba félig ki olvasztjuk, és utána hozzá adjuk a zsírt. 3. Ez után hozzá adjuk a kockára vágot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk