menu

Családireceptkönyv.hu

Ragacsos Pácolt Oldalas


Írta:

Elk. idő: 120perc
Adag: 4-6 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


-1,5 -2 kg sertésoldalas
-2 evőkanál mustár
-2 evőkanál olaj
-2 evőkanál méz
-6 gerezd fokhagyma
-4-5 kanál ketchup
-1 teáskanál őrölt bors
-őrölt kömény
-só
-2 dl fehér bor

Elkészítés:


--Sütés előtt a húst mosd meg, majd a csontok mentén szeleteld fel.
- egy tálban keverd össze a mustárral, az olajjal, a mézzel, a zúzott fokhagymával a borsot, sót ketchupot ,az őrölt köményt
-Jól kend be vele az oldalasokat, majd rakd egy nagy tálba, és lefedve pácold 1-2 órát (de lehet egy egész éjszán át. is)
---Pihentetést követően rakd az oldalast kizsírozott tepsibe, a megmaradt pácot öntsd rá,
--. Alufóliával fedd le, és told 190 fokra előmelegített sütőbe.
--Süsd egy-másfél órán keresztül, közben forgasd át a húst, hogy egyformán süljön.
- Néha öntözd meg az alatta lévő lével.+ a borral
Ha puha a hús, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg körülbelül fél órát a

Ragacsos Pácolt Oldalas

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Karaj - Göngyölt karaj töltve
Karaj - Göngyölt karaj töltve

1. A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk és grillfűszerrel megszórjuk. 2. A sajtot lereszeljük. 3. A kolbászt, újhagymát és a paprikákat apró kockákra vágjuk és összedolgo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Egyszerű fokhagymás sült oldalas
Egyszerű fokhagymás sült oldalas

A húst a csontok között tetszés szerinti darabokra vágjuk. Alaposan sózzuk, frissen őrlünk rá fekete borsot. Tepsibe, sütésálló edénybe rakjuk a húsokat. A fokha...

Elkészítési idő: 2,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fasirt másképpen
Fasirt másképpen

A hozzávalókat összedolgozzuk, majd golyókat csinálunk belőle, és belecsavarjuk mindjárt egy szál baconszalonnába. Ebből az adagból kb. 16 db lett, 200 fokos sütőben, 30 perc alat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sertésoldalas, pármai sonkás-cheddar sajtos tócsniva
Sertésoldalas, pármai sonkás-cheddar sajtos tócsniva

Az oldalast érdemes barbecue szószba bepácolni előző este, majd másnap sütőben süssük ki. A tócsnihoz aprítsuk fel a hagymát és a fokhagymát, majd keverjük össze a reszelt burgony...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk