Családireceptkönyv.hu

Rakott cukkini


Írta:

Elk. idő: 30
Adag: 6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


4 db közepes cukkini
--0,5 kg darált hús
-20 dkg trapista sajt
-só, bors, kapor
-1 duci gerezd fokhagyma
-3 ek olaj
-1 tojás
-1 nagy pohár tejföl

Elkészítés:


A cukkiniket megmossuk, karikára vágjuk.
A darált húst kevés olajon fehéredésig pirítjuk, hozzáadjuk a fűszereket, majd fedő alatt készre pároljuk
-. Tűzálló edényt megkenünk olajjal és beletesszük a cukkini felét és megsózzuk
-. Rátesszük a darált húst, majd a cukkini másik felével befedjük
-. A tejfölt elkeverjük a tojással és ráöntjük a cukkinire.
-Végül reszelt sajttal bőven megszórjuk.
-Előmelegített sütőben, közepes lángon sütjük 30 percig lefedve, majd fedő nélkül aranybarnára pirítjuk.

Rakott cukkini

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kelkáposzta főzelék 2.
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar ZSUZSANNA Kedvelnék
Kelkáposzta főzelék 2.

A hagymát vaj és olíva olaj összeolvasztott keverékén puhára dinsztelem. Finoman sózom. Hozzáadom a köményt, majoránnát, fokhagymát, beleforgatom a burgonyát és a káposzta sötétebb...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Klári
Pásztortarhonya
Pásztortarhonya

1. Vágjuk apró kockákra a szalonnát, a meghámozott krumplit, a paprikát, a hagymát és a paradicsomot. A kolbászt karikázzuk, a húst kockázzuk fel. 2. A szalonnát süssük zsírjára,...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Veres
Spenótos rakott burgonya
Spenótos rakott burgonya

Elkészítés: 1. lépés A burgonyát megfőzzük, meghámozzuk, kihűtjük. 2. lépés Közben a spenótot megtisztítjuk az erős száraktól, megmossuk, és egy nagy edényben úgy vizesen...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szaftos rakott burgonya
Szaftos rakott burgonya

Egy edényben összekeverjük a tejet a tejszínnel és hozzáadjuk a vajat. Belereszeljük a fokhagymát, és hozzáadjuk a fűszereket, és az egészet összeforraljuk. Ha már forr, akkor be...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk