4 db közepes cukkini
--0,5 kg darált hús
-20 dkg trapista sajt
-só, bors, kapor
-1 duci gerezd fokhagyma
-3 ek olaj
-1 tojás
-1 nagy pohár tejföl
A cukkiniket megmossuk, karikára vágjuk.
A darált húst kevés olajon fehéredésig pirítjuk, hozzáadjuk a fűszereket, majd fedő alatt készre pároljuk
-. Tűzálló edényt megkenünk olajjal és beletesszük a cukkini felét és megsózzuk
-. Rátesszük a darált húst, majd a cukkini másik felével befedjük
-. A tejfölt elkeverjük a tojással és ráöntjük a cukkinire.
-Végül reszelt sajttal bőven megszórjuk.
-Előmelegített sütőben, közepes lángon sütjük 30 percig lefedve, majd fedő nélkül aranybarnára pirítjuk.
A csirkemellből vékonyabb szeleteket vágok, és pár órára sós, fokhagymás tejbe áztatom. A kétféle sajtot lereszelem, a tojásokat kevés sóval felverem. Egy olyan hőálló edénybe réte...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűNagy fazékban sós vizet forralunk. Beleszórjuk a tésztát, és a csomagolásán olvasható leírás szerint fogkeményre (al dente) főzzük. Közben a hagymát megtisztítjuk és apróra kockáz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÉn nem futtattam fel külön az élesztőt a langyos vízben, simán összedobtam a hozzávalókat egy nagy edényben, mixergép dagasztóspiráljával dagasztottam, amíg össze nem állt a tészta...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA babot előző este beáztatjuk. A szalonnát felkockázzuk, és bográcsban kisütjük a zsírját, majd ezen megdinszteljük a kockára vágott vöröshagymát, az áttört fokhagymát és a feldar...
Elkészítési idő: 160 perc Nehézség: Könnyű