--1 nagy fej édes káposzta ( kb.2 kg )
--50 vagy 75 dkg darált hús
--1 nagy fej hagyma
--40 dkg tejföl +2 dl főzőtejszín
--20 dkg rizs
--olaj
--só
--bors
--őrölt kömény
--pirospaprika
A káposztát megmossuk, megpucoljuk, a külső leveleitől megszabadítjuk. A torzsáját kivágjuk, ezután vékony, kb. ujjnyi vastagságúra vágjuk. Egy lábasba kevés olajat öntünk, és rátesszük a káposztát.
- Egy kicsit megpirítjuk, teszünk rá sót, borsot, őrölt borsot - 10 percig pároljuk.
-Míg a káposzta párolódik, pici zsiradékon pirítjuk az összevágott hagymát.
- Mikor a hagyma megpuhult, hozzáadjuk a húst, azt is megdinszteljük, sózzuk, borsozzuk, kevés köményt, pirospaprikát teszünk hozzá.
Kimérünk egy félliteres pohárba rizst, a húshoz keverjük, öntünk rá 3 deci vizet, és lefedjük. 5 percig főzzük, de nagyon oda kell figyelni, mert könnyen odaég, a vizet gyorsan felszívja a rizs.
--Mikor kész, elővesszük a tepsit, először a káposztából teszünk egy réteget, erre jön a húsos rizs, , és most rakjuk rá a maradék káposztát. A tejfölt kis edénybe öntjük, rakhatunk bele egy kis sót, . Ezt egyenletesen a rakott káposztára öntjük.
A 45 percig sütjük 200 fokon. Jó étvágyat!
-10 dkg GM zabpehely lisztté darálva (turmixban 10 másodperc) - 20 dkg LM túró -1 tojás - só, bors - 1/3 tasak sütőpor - 1 ek LM tejföl (ez az eredeti receptben nem volt benne...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a ragut készítjük el a hozzávalókból. A vöröshagymát felaprítjuk, olajon megpároljuk, a többi hozzávalókat hozzáadjuk és készre sütjük. A tojásokat a tejjel, sóval, lisztt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tisztított gombafejeket reszeltsajt- ( én füstölt és sima mozzarellát keverek össze, vagy pl. trapistát parmezánnal) apróra vágott fokhagyma és apróra vágott friss petrezselyem k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kelkáposztát megmossuk, félbe-negyedbe-nyolcadba vágjuk, a torzsáját eltávolítjuk, és sós-őrölt köményes vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A tejfölbe fokhagymapréssel belenyomju...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű