--1 nagy fej édes káposzta ( kb.2 kg )
--50 vagy 75 dkg darált hús
--1 nagy fej hagyma
--40 dkg tejföl +2 dl főzőtejszín
--20 dkg rizs
--olaj
--só
--bors
--őrölt kömény
--pirospaprika
A káposztát megmossuk, megpucoljuk, a külső leveleitől megszabadítjuk. A torzsáját kivágjuk, ezután vékony, kb. ujjnyi vastagságúra vágjuk. Egy lábasba kevés olajat öntünk, és rátesszük a káposztát.
- Egy kicsit megpirítjuk, teszünk rá sót, borsot, őrölt borsot - 10 percig pároljuk.
-Míg a káposzta párolódik, pici zsiradékon pirítjuk az összevágott hagymát.
- Mikor a hagyma megpuhult, hozzáadjuk a húst, azt is megdinszteljük, sózzuk, borsozzuk, kevés köményt, pirospaprikát teszünk hozzá.
Kimérünk egy félliteres pohárba rizst, a húshoz keverjük, öntünk rá 3 deci vizet, és lefedjük. 5 percig főzzük, de nagyon oda kell figyelni, mert könnyen odaég, a vizet gyorsan felszívja a rizs.
--Mikor kész, elővesszük a tepsit, először a káposztából teszünk egy réteget, erre jön a húsos rizs, , és most rakjuk rá a maradék káposztát. A tejfölt kis edénybe öntjük, rakhatunk bele egy kis sót, . Ezt egyenletesen a rakott káposztára öntjük.
A 45 percig sütjük 200 fokon. Jó étvágyat!
A burgonyákat meghámozzuk, karikákra vágjuk. Enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük a levét. Rászórjuk a maréknyi lisztet, a felvert tojást megsózzuk, ráöntjük a burgonyára...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük egy tálban. A virsliket hurkapálcára szúrjuk, majd lisztbe mártjuk és végül az elkészült masszába. Forró olajban kb. 3 perc alatt aranybarnára sül.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket alaposan megtisztítjuk. A brokkolit közepes rózsákra szedjük, majd sós, lobogó vízben, lefedve kb. 5 perc alatt roppanósra főzzük. Jéghideg vízbe szedjük, majd leszűr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 A burgonyát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk és sós vízben puhára főzzük. 2 Közben a virslit karikákra vágjuk. A hagymát megpucoljuk, kockákra vágjuk és az olajon puhára páro...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű