6 db tojás
2 ek tej
2 tk liszt
só
olaj a sütéshez
A raguhoz:
15 dkg gépsonka
15 dkg sajt
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma reszelve
só
bors
delikát
10 dkg gomba
kukorica
paradicsom
paprika
Először a ragut készítjük el a hozzávalókból.
A vöröshagymát felaprítjuk, olajon megpároljuk, a többi hozzávalókat hozzáadjuk és készre sütjük. A tojásokat a tejjel, sóval, liszttel felverjük.
Egy nagy serpenyőt kiolajozunk, a felvert tojás felét bele öntjük, fedővel lefedjük. Lassú tűznél kisütjük.
Egy tányérra csúsztatjuk, felére halmozzuk a ragut, durvára reszelt sajttal megszórjuk és a másik felét ráhajtjuk.
Melegen fogyasztjuk.
A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, a fokhagymát finomra zúzzuk. Egy kisebb edényben felforrósítunk 1 evőkanál olajat, majd rádobjuk a fokhagyma és a hagyma felét, és gyen...
Elkészítési idő: 45 min Nehézség: KözepesA mazsolát langyos vízben áztatjuk. A szőlőleveleket sós vízben megforrázzuk, szalvétán lecsurgatjuk és megszárítjuk. A leveleket a száruknál megfogva emelgetjük. Az apróra vág...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolt nagyjából 10 percig főzzük sós vízben, majd szűrjük le és törjük apróra. A csirkemellet is főzzük meg sós vízben, majd szeleteljük fel. A hagymát vágjuk karikára, a para...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA karfiolt rózsákra szedjük, megmossuk, és feltesszük főni sós vízben. A hagymát apróra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és üvegesre pirítjuk. Beletesszük a darált húst, és pár percig p...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű