1 kg burgonya,
1 db hagyma,
3 gerezd fokhagyma
25 g vaj,
400 g marhahús,
2 evőkanál tejföl,
só,
bors ízlés szerint.
Szeleteljük fel a húst és a megtisztított hagymát apró darabokra majd daráljuk le. Tisztítsuk meg a burgonyát, szeleteljük fel és főzzük meg sós vízben. A húst és a hagymát fűszerezzük, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, majd egy serpenyőben pirítsuk meg.
Ha száraz a húsos töltelék öntsünk alá egy kis vizet. Szűrjük le a burgonyát, adjuk hozzá a vajat és pürésítsük. Egy sütőformát béleljünk ki sütőpapírral és kenjük meg olajjal, tegyük bele a burgonyapüré felét.
Tegyük rá a húsos tölteléket.
Halmozzuk rá a burgonyapüré másik felét és simítsuk el egyenletesen.
A burgonyapürét kenjük le a tejföllel ez majd egy kérget alkot a sütésnél.
együk előmelegített sütőbe, 180 fokon süssük ameddig megpirul. Melegen és hidegen is egyaránt fogyasztható, jó étvágyat!
A csirkecombokat megtisztítjuk, majd ízlés szerint fűszerezzük. A szalonnát beírdaljuk. A zöldségeket megtisztítjuk, a burgonyát, a hagymát és a cukkinit 1 cm-es darabokra szelete...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KözepesA hagymát apróra vágom, a húst felszeletelem, majd ujjnyi vastag csíkokra vágom, aztán kockákra. a krumplit megpucolom és felkockázom nagyjából akkorára, vagy kicsit nagyobbra mint...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát sós vízben puhára főzzük,majd mint a krumplipürét tejjel vajjal összetörjük. Belekeverjük az élesztőt,tojást és hagyjuk kihűlni. Amint a püré teljesen kihűlt keverjük h...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű