1db cukkini
2 pár magas hústartalmú virsli
1db paradicsom
Fetasajt
Fűszerek: bors, só, fokhagyma, őrölt szerecsendió
Reszelt light sajt (pl. Tolle light)
1 e.k. szénhidrát-csökkentett liszt (update, Diawell...stb. ízlés szerint)
5dkg teavaj
1dl tej
A cukkinit megmossuk, megpucoljuk és felkarikázzuk. Vajjal kikent hőálló tálba tesszük a felét, fűszerezzük, rátesszük a paradicsom karikákat, a feta sajtot, majd a felkarikázott virslit, végül a cukkini másik felét. Az 5dkg vajat felolvasztjuk és 1 e.k. liszttel simára keverjük. Felöntjük tejjel, meghintjük őrölt szerecsendióval, ételízesítővel és fokhagyma-granulátummal. Ezt ráöntjük a cukkinire. 200 fokon 30percig sütjük, majd kivesszük, sajtot reszelünk rá, és 5percig még sütjük, hogy a sajt ráolvadjon.
Hagymát dinsztelünk, fokhagymával, házi zöldségkeverékkel és egy kevés őrölt pirospaprikával megszórjuk, majd jöhet a kétféle zöldbab, sárgarépa, petrezselyem, zeller is, és párolj...
Elkészítési idő: 1 óraA krumplit meghámozzuk, majd enyhén sós vízbe feltesszük főni. Mikor megfőtt, anélkül, hogy leöntenénk róla a vizet, összetörjük, majd visszatéve a tűzre, annyi lisztet dolgozunk f...
Elkészítési idő: