- 1 kg-karfiol
-- 3 db tojás
- 2 evőkanál tej
--liszt
--zsemlemorzsa
--só
--olaj a sütéshez
--A megtisztított karfiolt rózsáira bontjuk, megmossuk, a nagyobb rózsákat félbe és negyedbe vágjuk.
---Sós vízben forrástól számított 3 percig főzzük, majd leszűrjük, és lecsepegtetjük.
---Ha kihűlt, az összes rózsát lisztbe, majd tejjel elhabart tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk.
---Ezután bő, forró olajban kisütjük mindet. Ízlés szerinti körettel tálaljuk.
Érdemes előre felvágni a hozzávalókat, így rögtön tudod porciózni a hagymát, a sonkát, a paprikát, a paradicsomot, a gombát, vagy ami még eszetekbe jut. Utána csak önts egy keveset...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatjuk cukros,langyos vízben,majd a liszt közepébe öntjük. A liszthez adjuk a sót,az olajat. Összekeverjük,majd hozzáadjuk a kefírt,amennyi kell ahhoz, hogy megfe...
Elkészítési idő: 1,5-2 óra Nehézség: KönnyűAz egészet összekeverjük és forró olajban kisütjük. Papírtörlőre tesszük, hogy a felesleges olaj lecsepegjen. Update lekvárral tálaljuk! Isteni finom!
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA burgonyát megtisztítjuk és sós vízben megfőzzük, majd összetörjük és kihűtjük. Hozzáadjuk a lisztet, sózzuk és borsozzuk, majd a vajat is hozzákeverjük és összegyúrjuk. A tésztát...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű