- 1 kg-karfiol
-- 3 db tojás
- 2 evőkanál tej
--liszt
--zsemlemorzsa
--só
--olaj a sütéshez
--A megtisztított karfiolt rózsáira bontjuk, megmossuk, a nagyobb rózsákat félbe és negyedbe vágjuk.
---Sós vízben forrástól számított 3 percig főzzük, majd leszűrjük, és lecsepegtetjük.
---Ha kihűlt, az összes rózsát lisztbe, majd tejjel elhabart tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk.
---Ezután bő, forró olajban kisütjük mindet. Ízlés szerinti körettel tálaljuk.
Keverjük össze egy tálban a kefirt a sóval, a cukorral és az ecetben felfuttatott szódabikarbónával, majd fokozatosan adjuk hozzá az átszitált lisztet, közben egy habverővel kavarg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A krumplis laphoz a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikavarjuk az olajjal, majd a tejföllel és hozzáadjuk a sót meg a borsot. 2. A főtt krumplit meghámozzuk és sajttal...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A kelkáposztát félbevágjuk, a torzsájától megszabadítjuk, és enyhén sós vízben nem teljesen puhára főzzük. Alaposan lecsepegtetjük, a vizet ki is nyomkodjuk belőle. Apró darabok...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű