- 1 kg-karfiol
-- 3 db tojás
- 2 evőkanál tej
--liszt
--zsemlemorzsa
--só
--olaj a sütéshez
--A megtisztított karfiolt rózsáira bontjuk, megmossuk, a nagyobb rózsákat félbe és negyedbe vágjuk.
---Sós vízben forrástól számított 3 percig főzzük, majd leszűrjük, és lecsepegtetjük.
---Ha kihűlt, az összes rózsát lisztbe, majd tejjel elhabart tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk.
---Ezután bő, forró olajban kisütjük mindet. Ízlés szerinti körettel tálaljuk.
Egy lehetőleg duplafalú lábast alaposan elmosunk-zsírtalanítunk, még a fedőjét is. Majd 1-2 percig forralunk benne vizet, hogy minden szennyeződéstől megszabaduljunk. Fontos a viss...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA zöldségeket sóztam és mikor elkezdett levet engedni, kinyomkodtam belőle. Összegyúrtam a tojással, fűszerekkel és zabpehellyel. Sütőpapírra adagoltam és lefújtam olajsprayvel a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst kockára vágjuk. A kolozsvári szalonnát apró csíkokra vágjuk, és 2 ek zsíron megpirítjuk, majd megdinszteljük rajta az apróra vágott vöröshagymát. Rátesszük a húst, és fehé...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KönnyűA lisztet a sóval, majd az élesztővel és a cukorral elkeverjük. Hozzáadjuk az étolajat és annyi langyos vizet, hogy jól dagaszthatóvá váljon. Alaposan kidolgozzuk, majd letakarva 2...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű