-1 szép nagy padlizsán ( Vinetta )
-- só
-- bors( flekken ízesítőpor)
-- olaj a sütéshez
-- A PANÍRHOZ
- 2 darab tojás
- 2-3 kanál liszt
- ízlés szerint ha szükséges még só
- 2 dl tejföl
- liszt a panírozáshoz
---A hibátlan padlizsánt meghámozom és kisujjnyi vastag szeletekre vágom.
--A szépen karikázott padlizsán szeleteket én flekken ízesítővel szórtam meg
- néhány percre tálcára terített papírtörlőre helyezem szigorúan egy szintben, hogy a kieresztett levüket felitassa a papírtörlő
Panír Elkészítése
--A tojásokat verjük kicsit fel, keverjük hozzájuk a 2-3 kanál lisztet, szórjunk bele kevés sót, borsot majd keverjük hozzá a tejfölt is,
-Egy tányérba szórjunk a lisztet, először forgassuk meg benne a padlizsán szeleteket majd forgassuk meg a tejfölös masszában is.
-Egy serpenyőben forrósítsunk olajat, és süsük aranybarnára mindkét oldalát
-. Ha megsültek, tegyük őket papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felitassa róluk.
Egy nagy tálba beletesszük a lisztet, a sót, a cukrot. Ezeket kézzel kicsit átkeverjük. Az élesztőt egy pohárban kevés, a langyosnál picit melegebb vízben elkeverjük, hogy feloldód...
Elkészítési idő: 270 perc Nehézség: Könnyűhttp://konyhalal.cafeblog.hu/2015/11/19/karamellizalt-hagymas-martogatos/
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy turmixgépbe beletöltünk minden hozzávalót, és alaposan kikeverjük. A húst ezzel a keverékkel összekeverjük, és kb. 1 órát állni hagyjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Végy egy húsvéti kertben ücsörgésre éhes családot. 2. Ültesd be őket a Puntóba 3. Irány Balassagyarmat 4. Elő a kerti felszereléssel 5. Pakold ki a Puntóban szállított fens...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű