-2 közepes db friss zsenge tök
--2-3 tojás ,
- 3/4 rész liszt -1/4 rész kukoricadara ( máléliszt) a kettőt összekeverjük
--1.5 dl sör
--só ízlés szerint
--bors ízlés szerint
- napraforgó olaj (a sütéshez)
-Fiatal tököt ,szeleteljük,akár henger alakba ,vagy hosszába,kicsit sózzuk,pihentetjük
-Palacsintatésztát készítünk,tojás ,+ liszt+,kukoricadara + só+,sörrel hígítjuk ebbe mártjuk a szárazra törölt tök szeleteket
--forró zsiradékban kisütjük
1. A tojásokat tedd egy lábasban a tűzhelyre és öntsd fel vízzel, hogy jól ellepje mindegyiket. Amikor a víz felforrot vedd vissza a hőt és főzd kb. 8 percig. Ezután öntsd le róla...
Elkészítési idő:A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk és sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és összetörjük, mintha pürét készítenénk. Langyosra hűtjük és hozzáadjuk a vajat, majd a tojásokat,...
Elkészítési idő: