-2 közepes db friss zsenge tök
--2-3 tojás ,
- 3/4 rész liszt -1/4 rész kukoricadara ( máléliszt) a kettőt összekeverjük
--1.5 dl sör
--só ízlés szerint
--bors ízlés szerint
- napraforgó olaj (a sütéshez)
-Fiatal tököt ,szeleteljük,akár henger alakba ,vagy hosszába,kicsit sózzuk,pihentetjük
-Palacsintatésztát készítünk,tojás ,+ liszt+,kukoricadara + só+,sörrel hígítjuk ebbe mártjuk a szárazra törölt tök szeleteket
--forró zsiradékban kisütjük
1. A tojásokat válaszd ketté. 2. A sárgáját keverd el alaposan a túróval és a sóval. 3. A fehérjét verd habbá, szórd bele a sütőport és óvatosan forgasd össze a túróval. 4. Egy...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA hagymát 1 evőkanál olajon megdinszteljük... A darált húst a fűszerekkel, a hagymával, a főtt rizzsel és a tojással összekeverjük... Vizes kézzel gombócokat készítünk......
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA mustármagot finomra kell darálni (kb 2 percig). Aztán az egészet összeturmixolni. Ha túl csípősnek találod, akkor a gázon meg lehet melegíteni. Közepes lángon...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA padlizsánokat megszurkálom és a paprikákkal együtt 180 C fokon kb. 50 perc alatt megsütöm. A sütőben hagyom hűlni A padlizsánok és paprikák héját lehúzom. A padlizsánt bevagdoso...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű