-2 közepes db friss zsenge tök
--2-3 tojás ,
- 3/4 rész liszt -1/4 rész kukoricadara ( máléliszt) a kettőt összekeverjük
--1.5 dl sör
--só ízlés szerint
--bors ízlés szerint
- napraforgó olaj (a sütéshez)
-Fiatal tököt ,szeleteljük,akár henger alakba ,vagy hosszába,kicsit sózzuk,pihentetjük
-Palacsintatésztát készítünk,tojás ,+ liszt+,kukoricadara + só+,sörrel hígítjuk ebbe mártjuk a szárazra törölt tök szeleteket
--forró zsiradékban kisütjük
Fleisch würfeln und in 1 TL Öl anbraten, Zwiebeln hacken und kurz mitdünsten. Senf und die pürierten Tomaten dazugeben. Gemüse und Kartoffeln putzen bzw. schälen, nach Wunschgröße...
Elkészítési idő:A sós vízben félpuhára főtt karfiolt lecsepegtetjük. Ezalatt elkészítjük a tölteléket a következőképpen: Olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, rátesszük a dará...
Elkészítési idő:A darált húst keverjük össze a kivájt krumplitörmelékkel, a hagymával, a fokhagymával, az egész tojással, a mustárral, a pirospaprikával, a kakukkfűvel és a reszelt sajt felével. A...
Elkészítési idő: 40 percA tejszínt gyöngyözésig, azaz kb. 82-83ºC-ig melegítjük. Ha nincs hőmérőnk, ránézésre is megállapítható a gyöngyözés. Ekkor hozzáadjuk a frissen facsart citromlevet, majd 5 percet...
Elkészítési idő: