Diétás kaszinótojás:
• 6 nagy tojás
• 1 avokádó
• 1 ek. koriander
• 1/2 tk őrölt chilli
• 1 tk. őrölt mustármag
• 1 ek citromlé
• 1/2 tk tengeri só
• 1/2 tk olivaolaj
1. A tojásokat tedd egy lábasban a tűzhelyre és öntsd fel vízzel, hogy jól ellepje mindegyiket. Amikor a víz felforrot vedd vissza a hőt és főzd kb. 8 percig. Ezután öntsd le róla a forró vizet és köcogtasd össze a tojásokat a lábas falával úgy, hogy óvatosan megrepedjen a tojások héja. Ezután gyorsan engedd fel annyi hideg vízzel amennyi csak fér a lábasba és tedd félre 5 percre. (Ez azért fontos, hogy a tojás héja ne tapadjon és jól eltávolíthasd)
2. Ha a tojások lehűltek óvatosan távolítsd el a héjukat és vágd félbe őket. Szedd ki a tojás sárgáját és keverd jól össze az összes hozzávalóval. Ha szeretnéd, hogy több színű legyen a keveréked, akkor az avokádót külön pürésítsd össze és csak enyhén keverd hozzá a sárgajás keverékhez.
3. A félbevágott főtt fehérjékbe pópozd bele a keveréket, díszítsd chilliporral és perezselyemmel.
1. Válaszd ketté a tojások fehérjét és sárgáját. 2. A fehérjét verd kemény habbá. 3. Szórj sót és reszelt sajtot a habba, majd forgasd óvatosan össze. 4. Halmozd a habot egy süt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát megtisztítjuk és vajon megdinszteljük, hozzáadjuk a megtisztított, felkarikázott paprikákat is. A karfiolt rózsáira szedjük és megmossuk, majd hozzáadjuk. Felöntjük a par...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat közepes lángon összemelegítem az olajjal. Ráteszem a szeletelt hagymát, finoman sózom és szép barnára dinsztelem. Ráreszelem a fokhagymát, hozzáadom az aprított rozmaringot...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű