500 gr vaj
300-400 gr porcukor
csipet só
1 tk vanília kivonat
2-3 ek tej vagy tejszín
1 tk borkősav a keményítéshez
A vajat közepes fokozaton lazítsuk fel.
A porcukrot lassan adagoljuk hozzá, lassú fokozaton keverjük. Annyi cukor kell hozzá, hogy kemény, masszív állagot kapjunk.
Keverjük hozzá a vanília kivonatot, és a tejet vagy tejszínt és még 3 percig keverjük lassan. Ha túl híg, adjuk hozzá a borkősavat.
Tegyük hűtőbe.
Lehet ízesíteni és színezni is.
A hűtőben ha sokáig van, akkor nagyon kemény lesz és nem lehet bevonni vele a tortát.
Egy tepsit kiolajozunk A szeletelt kenyereket elhejezzuk benne A tejfolt osszekeverjuk a felvert tojasokkal, sozzuk,borsozzuk izles szerint, es a kenyerekre ontjuk A tetejet r...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűHa nem szereted az ilyen macerás dolgokat, akkor a szódabikarbónát és a tojáshéjport 1:1 arányban használhatod fogporként. A nedves fogkefét kell belemártani a porba, ezután lehet...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hozzávalókat egy kanállal összekeverjük, kb. öt percet pihentetjük, majd kókuszolajjal kikent, felforrósított serpenyőben kisütjük. Nekem ebből az adagból 6 db, kb. 7-8 cm-es pal...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük. A vajat habzásig hevítjük a liszttel, majd a melegített tejjel felöntve, folytonos keverés közben sűrűre főzzük. Ezután belekeverjük a...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű