Családireceptkönyv.hu

Klasszikus vaníliás vajkrém


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


500 gr vaj
300-400 gr porcukor
csipet só
1 tk vanília kivonat
2-3 ek tej vagy tejszín
1 tk borkősav a keményítéshez

Elkészítés:


A vajat közepes fokozaton lazítsuk fel.
A porcukrot lassan adagoljuk hozzá, lassú fokozaton keverjük. Annyi cukor kell hozzá, hogy kemény, masszív állagot kapjunk.
Keverjük hozzá a vanília kivonatot, és a tejet vagy tejszínt és még 3 percig keverjük lassan. Ha túl híg, adjuk hozzá a borkősavat.
Tegyük hűtőbe.

Trükkök, tippek, praktikák:


Lehet ízesíteni és színezni is.

A hűtőben ha sokáig van, akkor nagyon kemény lesz és nem lehet bevonni vele a tortát.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Anita
TEPSIS BUNDÁS KENYÉR
TEPSIS BUNDÁS KENYÉR

Egy tepsit kiolajozunk A szeletelt kenyereket elhejezzuk benne A tejfolt osszekeverjuk a felvert tojasokkal, sozzuk,borsozzuk izles szerint, es a kenyerekre ontjuk A tetejet r...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Házi fogkrém
Házi fogkrém

Ha nem szereted az ilyen macerás dolgokat, akkor a szódabikarbónát és a tojáshéjport 1:1 arányban használhatod fogporként. A nedves fogkefét kell belemártani a porba, ezután lehet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar túrós amerikai palacsinta
túrós amerikai palacsinta

A hozzávalókat egy kanállal összekeverjük, kb. öt percet pihentetjük, majd kókuszolajjal kikent, felforrósított serpenyőben kisütjük. Nekem ebből az adagból 6 db, kb. 7-8 cm-es pal...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
RAKOTT KARFIOL (HÚS NÉLKÜL)
RAKOTT KARFIOL (HÚS NÉLKÜL)

A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük. A vajat habzásig hevítjük a liszttel, majd a melegített tejjel felöntve, folytonos keverés közben sűrűre főzzük. Ezután belekeverjük a...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk