500 gr vaj
300-400 gr porcukor
csipet só
1 tk vanília kivonat
2-3 ek tej vagy tejszín
1 tk borkősav a keményítéshez
A vajat közepes fokozaton lazítsuk fel.
A porcukrot lassan adagoljuk hozzá, lassú fokozaton keverjük. Annyi cukor kell hozzá, hogy kemény, masszív állagot kapjunk.
Keverjük hozzá a vanília kivonatot, és a tejet vagy tejszínt és még 3 percig keverjük lassan. Ha túl híg, adjuk hozzá a borkősavat.
Tegyük hűtőbe.
Lehet ízesíteni és színezni is.
A hűtőben ha sokáig van, akkor nagyon kemény lesz és nem lehet bevonni vele a tortát.
1.....HAMIS--(OLCSÓ)-- ANANÁSZ KOMPÓT A kertben minden évben van sütőtök.....most mikor még fehér a húsa akkor kell el tenni.. A 2 db tököt a héjától megpucolom és a belét kivesz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA liszteket elkeverjük az élesztővel, sóval, majd hozzáadjuk a vizet, olajat és összegyúrjuk. Meleg helyen kb. 30 -40 percig pihentetjük. Kinyújtjuk (kb. 20×20 cm-es-re), megke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított sárgarépát felcsíkozzuk,vagy aprózzuk. A lehető legvékonyabbra,hogy könnyen átpuhuljon. Amint puhul,mehet hozzá a többi meghámozott gyümölcs. Teljesen puhára főzz...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű