8db főt tojás
2fej v.hagyma
olaj
só,bors,pirospaprika
tejföl
fél ek.liszt
Az olajon megfonnyasztom az apróra vágott hagymát. Fűszerezem. Felöntöm kevés vízzel. A tejfölt összekeverem a liszttel, és besűrítem vele az alapot. Beleteszem a széles karikákra vágott tojást, átforralom és főt rizzsel tálalom.
Tálaláskor: tejföllel és petrezselyem zölddel díszítem.
Elkészítés A páchoz összekeverjük a következőket: só, frissen őrölt színes bors, fokhagyma – granulátum (natúr!), egész kömény, ezzel bedörgöljük a csodaszép, vékony zsírrétegge...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA tejföl valójában oltott (savanyított) tejszín. A teljes tejből nagyanyám a legszínét leszedte rögtön fejés után, ebből készült a vaj, aztán a tejet korsóba vagy szélesszájú kanná...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepesa szeletelés eltart egy darabig, a szeletek vastagsága a legfontosabb, egy almából kb. 12-15 szelet jön ki. Ha megvan, szórjuk meg finoman a szeleteket fahéjjal és mehet a sütőbe,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű