1 kg alma
-1-2 evőkanál cukor
-1 evőkanál olaj -
-2 tojás -
-50 dkg liszt
-1 késhegynyi szódabikarbóna
-csipet só
-szénsavas ásványviz
-őrölt fahéj
-10 dkg cukor
az almát meghámozzuk,almareszelőn lereszeljük
-hozzáöntjük a lisztet + szódabikarbónát
-1 evőkanál cukrot + 1 evőkanál olajat
-kevés sóval és izlés szerint őrölt fahéjjal füszerezzük ,majd beleütjük a tojásokat
-szénsavas ásványvizzel sürü masszává dolgozzuk
-forró olajba kanállal 1-1 adagot teszünk ,
-kicsit lelapósitjuk és közepes lángon mindkét oldalát aranysárgára sütjük
-törlőpappirra szedjük és még melegen megszorjuk a 10 dkg cukor és a teáskanál őrölt fahéj keverékével
A babot beáztattam, majd néhány babérlevéllel, sós vízben készre főztem. Ezalatt előkészítettem a többi hozzávalót. A csülköt apró kockákra vágtam, (lehet másféle húst is használni...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit lereszelem fokhagyma reszelőn, közben a fokhagymát is, majd hozzá adom az alapanyagokat, a petrezselymet apróra vágom és jól összekeverem, serpenyőben ki sütöm úgy, hogy...
Elkészítési idő: 10-perc Nehézség: Könnyű