1 kg alma
-1-2 evőkanál cukor
-1 evőkanál olaj -
-2 tojás -
-50 dkg liszt
-1 késhegynyi szódabikarbóna
-csipet só
-szénsavas ásványviz
-őrölt fahéj
-10 dkg cukor
az almát meghámozzuk,almareszelőn lereszeljük
-hozzáöntjük a lisztet + szódabikarbónát
-1 evőkanál cukrot + 1 evőkanál olajat
-kevés sóval és izlés szerint őrölt fahéjjal füszerezzük ,majd beleütjük a tojásokat
-szénsavas ásványvizzel sürü masszává dolgozzuk
-forró olajba kanállal 1-1 adagot teszünk ,
-kicsit lelapósitjuk és közepes lángon mindkét oldalát aranysárgára sütjük
-törlőpappirra szedjük és még melegen megszorjuk a 10 dkg cukor és a teáskanál őrölt fahéj keverékével
+ 1 Uborka
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almákat meghámozzuk, vékony cikkekre vágjuk és meglocsoljuk a citromlével, hogy ne barnuljon meg. Az áttört túrót összekeverjük a tojássárgával, az édesítőszerrel és a rummal...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAlaposan össze kell keverni a szárított fűszereket, és kész is. Jól záródó üvegben, dobozban tároljuk, lehetőleg fénytől védve, hogy kevésbé fakuljon ki.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű