menu

Családireceptkönyv.hu

Kolbászos , krumplis quesadilla


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 db tortilla lap (a nagyobb méretűből, de ha csak kicsit kapni, talán 6 db-ra is elég ez a mennyiség)
40 dkg gyulai kolbász (kb 1 cm-es karikákra vágva)
4 közepes db burgonya
1 közepes fej lilahagyma (felaprítva)
20 dkg mozzarella (darabokra tépkedve)
15 dkg trappista sajt (reszelve)
1 teáskanál fűszerpaprika
3 ek napraforgó olaj
chili ízlés szerint (opcionális)

Elkészítés:


A burgonyákat héjában megfőzzük. (Lehet akár előző nap is, de felhasználhatunk hozzá egyszerű maradék főtt krumplit is.) A héját leszedjük, és felkockázzuk kb. 1,5-2 cm-es kockákra.
Serpenyőben 3 ek olajat felhevítünk (közepes hőmérsékleten), és a felaprított lilahagymát megfuttatjuk rajta.
Rádobjuk a kb. 1 cm-es darabokra vágott kolbászt, és egy picit átsütjük (1-2 perc). Most a krumplit is hozzákeverjük, megszórjuk a pirospaprikával, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk (sóval óvatosan a kolbász miatt), átkevergetjük (elég annyi ideig, amíg a paprikából kioldódik a színe).
Ha mindenki csípősen szereti, most hozzákeverhetjük a felaprított chilit, ha egyénileg szeretnénk ízesíteni, akkor csak az összeállításnál szórjunk rá.
Félretesszük a keveréket.
Egy akkora tapadásmentes serpenyőt, mint a tortilla lapunk (én nagyobb méretűt vettem, kb. 26-30 centist) felhevítünk. (Én vékonyan ki szoktam olajozni a serpenyőt, kerámia ide vagy oda, valahogy jobban ízlik úgy minden, de persze lehet szárazon is.)
Beleterítünk 1 tortilla lapot, és az egyik felébe rakjuk a krumplikeverék, a mozzarella darabok és a reszelt sajt negyedét (egyénileg chilizők most szórják meg ízlésük szerint). Félbehajtjuk a lapot, és addig sütjük, amíg kap egy kis színt az alja és a sajtok is elkezdenek olvadni, összeragasztva a tortillát. Ekkor egy palacsinta spatula segítségével megfordítjuk, és a másik felét is megpirítjuk.
Paradicsom salsát kínálunk hozzá. (Jobb külön tálkában, úgy biztos nem áztatja át a tortillát.)

Trükkök, tippek, praktikák:


Salsa

6 nagy db paradicsom
1 nagy db lilahagyma
1 csokor snidling
1 csokor koriander
1 lime-ból nyert limelé
só ízlés szerint
bors ízlés szerint


Forrásban lévő vízbe dobjuk a bevagdalt héjú paradicsomokat. Pár perc után hideg vízbe szedjük át őket, hogy a héjukat könnyedén lehúzhassuk.
A paradicsomokat apró kockákba vágjuk, és egy nagyobb keverőtálba öntjük. Van, aki kivágja a belső magos részt, én úgy szeretem, ha jó szaftos marad a salsa.
A tálba facsarjuk egy lime levét (aki szereti sózza, borsozza).
Aprítsuk a többi zöldséget: a lilahagymát kisebb kockákba, a snidlinget és a koriandert nagyon apróra, szórjuk a paradicsomra, majd keverjük össze vele.

Kolbászos , krumplis  quesadilla

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Energiaáramlás, Hastérkép
Energiaáramlás, Hastérkép

Születéskor a csecsemőmirigy majdnem akkora, mint a szív és a tüdők. Az idő múlásával pedig sorvadni kezd, egy középkorú ember tímusza a fentebb említett kis zsírcsomóvá redukálódi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Lasagna tészta
Lasagna tészta

Össze kell gyúrni a hozzávalókat,és egységes,gumis tésztát kell kapni. Tepsitől függ,hogy hány réteg jön ki belőle. Olyan vékonyra kell nyújtani,hogy a színes újságot el lehessen...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Házi nutella
Házi nutella

A mogyorót egy serpenyőben megpirítjuk - akkor jó ha pattog - de vigyázzunk, hogy ne égessük meg. Majd egy konyharuhával ledörzsöljük a héját. Közben gőz felett felolvasztjuk az ét...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Éva
Olaszos sajtos sonkás burgonyalepény
Olaszos sajtos sonkás burgonyalepény

A krumplit puhára főzzük és pürésítjük. Hozzáadjuk a tojást, sót és borsot. Annyi lisztet tegyünk hozzá, hogy jól formázható legyen a massza, és ne ragadjon a kezünkre. A tésztát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk