-1 kg hús ( sertés lapocka)
-2 fej vöröshagyma
----olaj
---2 kk. pirospaprika
só,bors
---1 kg savanyú káposzta
--1 pohár rizs
A hagymát meghámozzuk, felkockázzuk apróra, kis olajon megdinszteljük, rádobjuk a megmosott, felkockázott húst
-. Sóval,borsal pirospaprikával fűszerezzük, felöntjük vízzel, félpuhára pároljuk fedő alatt.
--Hozzáadjuk az átmosott savanyú káposztát és a szintén megmosott rizst.
-Pótoljuk az elpárolgott vizet, készre főzzük.
Tejfölt kínálunk mellé külön tányéron.
A szalonnát felaprítjuk, majd zsírjára sütjük. A pörcöket kiszedjük. A visszamaradt zsíron üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát, majd megszórjuk pirospaprikával, elkeverjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA medvehagymát alaposan megmossuk.lecsepegtetjük, majd apróra vágjuk az összes hozzávalóval késes aprítóba rakjuk és krémes állagúra turmixoljuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karajt 8 kisebb szeletre vágjuk, kiklopfoljuk, megsózzuk, megborsozzuk és félretesszük. A zöldségeket megtisztítjuk. A hagymát és a burgonyát vékony karikákra vágjuk. A gombát (...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pennét kifőzzük, sós, olajos vízben. Ne főzzük túl puhára, hiszen úgyis sülni fog. A sűrített paradicsomot elkeverjük az olajjal, hozzáadjuk a zöldfűszereket, és a reszelt fok...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű