-1 kg hús ( sertés lapocka)
-2 fej vöröshagyma
----olaj
---2 kk. pirospaprika
só,bors
---1 kg savanyú káposzta
--1 pohár rizs
A hagymát meghámozzuk, felkockázzuk apróra, kis olajon megdinszteljük, rádobjuk a megmosott, felkockázott húst
-. Sóval,borsal pirospaprikával fűszerezzük, felöntjük vízzel, félpuhára pároljuk fedő alatt.
--Hozzáadjuk az átmosott savanyú káposztát és a szintén megmosott rizst.
-Pótoljuk az elpárolgott vizet, készre főzzük.
Tejfölt kínálunk mellé külön tányéron.
1. A karfiol tszed rózsáira, és tedd fel sós vízben főni, de 2-3 perc forralás után szűrd le. 2. A finomra vágott hagymát pirítsd át a vajon, majd mehet hozzá a darált hús, a só é...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyűa fagyasztott tésztát kiengedés után vágjuk kisebb darabokra, majd tekerjünk körbe vele egy-egy jó nagy kocka sajtot. Ezután fogjuk meg a vékony szeletekre vágott bacont, és szoros...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát zsíron megdinszteljük, rátesszük a húst és fehéredésig főzzük. Sózzuk, borsozzuk. Teszünk rá frissen aprított bazsalikomot, oregánót, kakukkfüvet, kis vizet, ha nagyon sz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűbacon-olaj-pírítom-hagyma-fokhagyma-só,bors-liszt-összepírítom. Tejszín-tej-szerecsendió-összekeverem-szalonnás hagymába teszem-felforralom addig amig sűrű nem lessz. Tűzálló t...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű