-1 kg csirkeszárny
--3-4 gerezd fokhagyma
--2 teáskanál fűszerpaprika
--2 ág rozmaring
-1 mokkáskanál majoránna
-1 evőkanál méz
-só
-bors
-olaj
Először is alaposan mossuk meg a csirkeszárnyakat.
--Törjük össze a fokhagyma gerezdeket, majd keverjük össze annyi olajjal, amennyivel majd be tudjuk kenni az összes szárnyat, szórjuk bele a fűszerpaprikát, a rozmaringo az 1 evőkanál mézet és a majoránnát, majd ízlés szerint sót és borsot.
--Kenjük be a fűszeres olajjal a szárnyakat, és tegyük hűtőbe 1-2 órára.
--Ha letelt a pácolásra szánt idő, melegítsünk forró olajat egy serpenyőben és süsük ki a csirkeszárnyakat, vagy tegyük őket egy tepsibe és magas fokozaton süsük pirosra, úgy, hogy közben egyszer fordítsuk meg őket.
A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk és kevés olajon átsütjük, sózzuk, borsozzuk. Ezután 2-3 gerezd fokhagymát reszelünk hozzá, kevés liszttel (1 púpos ek kb) megszórjuk és felönt...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA csirkehúst feldaraboljuk csíkokra, fűszerkeverékkel és a fahéjjal kevés olajjal pácoljuk minimum 2 órán át. Közben a szalonnát apróra felszeljük, megpirítjuk, ha megpirult a kris...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA krumplikat héjával együtt megfőzzük addig amíg meg nem puhulnak. Közben a csirkét megmossuk, felvágjuk kisebb darabokra és befűszerezzük. Kevés olajon és hagymán hirtelen átsütjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMosd meg, és vágd kb. 6×6 centiméteres nagy kockákra a húst. Forgasd bele a zsírban elkevert zúzott fokhagymából, fűszerpaprikából és majorannából álló pácba, és tedd félre kicsit....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű