--2 kg sertés hasaalja
--2- 3 gerezd fokhagyma, összezúzva
-1/2 teáskanál darált köménymag
-só,bors
-olaj
4-5 fej apró vöröshagyma,
-a tepsibe olaj
--Egy éles késsel, rácsozzuk be a húson lévő bőrt.
--Tegyük a fűszereket (fokhagyma, köménymag, só ,bors ) egy tálkába keverjük össze. Keverjük hozzá az olajat is . A kapott keverékkel dörzsöljük be a sertéshús minden oldalát és szobahőmérsékleten hagyjuk állni fél óráig.
--Melegítsük elő a sütőt 200 fokra (hőlégkeveréses üzemmódban). Egy serpenyőbe tegyünk kevés olajat és fektessük rá a húst. Tegyük melle a hagyma fejeket és süssük 30 percig.
---Ezután csökkentsük 170 fokra a hőmérsékletet, takarjuk le a tepsit alufóliával és süssük tovább Közben locsolgassuk saját levével amíg a hús megpuhul . Ezután a fóliát levéve süssük még 10-15 percig, hogy a bőre ropogósra legyen.( lehet egy kis sörrel is meglocsolni )
--Ezután hagyjuk a húst egy kicsit pihenni, és kb. 20 perc múlva vágjuk szeletekre és salátával, burgonyapürével,rizskörettel kínáljuk.
1. Az oldalasokat egy lábosban, melyet majd később be is tudunk rakni a sütőbe, megpirítjuk egy kevés olajon, oldalanként 2-3 percig, közben sózzuk-borsozzuk. 2. Ha ez megvan, fél...
Elkészítési idő: 2-3 óra Nehézség: KönnyűA húst megmossuk, felszeleteljük. A szalonnát kiskockára vágjuk, és kevés zsiradékon megpirítjuk, majd a zsírból kivesszük és félre tesszük .A húst egy evőkanál liszt és pici bors...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A szépen megtisztított malacnak lefejtjük a bőrét, vigyázzunk, hogy meg ne sértsük. 2. Sonkás tésztát készítünk: a lisztből és 2 tojásból gyúrt kifőtt tésztát összekeverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElkészítés: Fasírt hagymában, parázson sütve A fasírtot a leveleire szedett hagymába tesszük. Körbetekerjük a bacon szalonnával, majd alufóliába csomagoljuk. Ha elkészültek a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű