Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Ropogós hasaalja ( Dagadó )


Írta:

Elk. idő: 1ora
Adag: 6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


--2 kg sertés hasaalja
--2- 3 gerezd fokhagyma, összezúzva
-1/2 teáskanál darált köménymag
-só,bors
-olaj
4-5 fej apró vöröshagyma,
-a tepsibe olaj

Elkészítés:


--Egy éles késsel, rácsozzuk be a húson lévő bőrt.
--Tegyük a fűszereket (fokhagyma, köménymag, só ,bors ) egy tálkába keverjük össze. Keverjük hozzá az olajat is . A kapott keverékkel dörzsöljük be a sertéshús minden oldalát és szobahőmérsékleten hagyjuk állni fél óráig.
--Melegítsük elő a sütőt 200 fokra (hőlégkeveréses üzemmódban). Egy serpenyőbe tegyünk kevés olajat és fektessük rá a húst. Tegyük melle a hagyma fejeket és süssük 30 percig.
---Ezután csökkentsük 170 fokra a hőmérsékletet, takarjuk le a tepsit alufóliával és süssük tovább Közben locsolgassuk saját levével amíg a hús megpuhul . Ezután a fóliát levéve süssük még 10-15 percig, hogy a bőre ropogósra legyen.( lehet egy kis sörrel is meglocsolni )
--Ezután hagyjuk a húst egy kicsit pihenni, és kb. 20 perc múlva vágjuk szeletekre és salátával, burgonyapürével,rizskörettel kínáljuk.

Ropogós hasaalja ( Dagadó )

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar A Legfinomabb Cigánypecsenye
A Legfinomabb Cigánypecsenye

A hússzeleteket klopfoljuk ki, majd sózzuk be, és kicsit hagyjuk állni. Közben a fokhagymagerezdeket nyomjuk át. A húst borsozzuk meg, alaposan kenjük be a fokhagymával, majd liszt...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Karaj - Gombás ragu alatt sült sajtos hús - OK
Karaj - Gombás ragu alatt sült sajtos hús - OK

1. A húst kiklopfoljuk és besózzuk, margarinon mindkét oldalát kicsit elősütjük, majd egy tepsibe egymás mellé helyezzük. 2. Ízlés szerint fűszerezzük, és nagylyukú reszelőn rá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Temesvári sertésszelet
Temesvári sertésszelet

A húst szeletekre vágjuk, enyhén kiverjük. Megsózzuk, borsozzuk, liszbe forgatva serpenyőben megforrósított olajon mindkét oldalát pirosra sütjük, majd lefedve félretesszük. A v...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Gesztenyével töltött sertésszűz zelleres almapürével
Gesztenyével töltött sertésszűz zelleres almapürével

. A megtisztított és kockákra vágott zellert és almát sós vízben puhára főzzük. A húst megtisztítjuk a hártyáktól és az inaktól. A két szélét levágjuk, majd egy éles késsel a hús...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk