menu

Családireceptkönyv.hu

Ropogós hasaalja ( Dagadó )


Írta:

Elk. idő: 1ora
Adag: 6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


--2 kg sertés hasaalja
--2- 3 gerezd fokhagyma, összezúzva
-1/2 teáskanál darált köménymag
-só,bors
-olaj
4-5 fej apró vöröshagyma,
-a tepsibe olaj

Elkészítés:


--Egy éles késsel, rácsozzuk be a húson lévő bőrt.
--Tegyük a fűszereket (fokhagyma, köménymag, só ,bors ) egy tálkába keverjük össze. Keverjük hozzá az olajat is . A kapott keverékkel dörzsöljük be a sertéshús minden oldalát és szobahőmérsékleten hagyjuk állni fél óráig.
--Melegítsük elő a sütőt 200 fokra (hőlégkeveréses üzemmódban). Egy serpenyőbe tegyünk kevés olajat és fektessük rá a húst. Tegyük melle a hagyma fejeket és süssük 30 percig.
---Ezután csökkentsük 170 fokra a hőmérsékletet, takarjuk le a tepsit alufóliával és süssük tovább Közben locsolgassuk saját levével amíg a hús megpuhul . Ezután a fóliát levéve süssük még 10-15 percig, hogy a bőre ropogósra legyen.( lehet egy kis sörrel is meglocsolni )
--Ezután hagyjuk a húst egy kicsit pihenni, és kb. 20 perc múlva vágjuk szeletekre és salátával, burgonyapürével,rizskörettel kínáljuk.

Ropogós hasaalja ( Dagadó )

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Abált szalonna
Abált szalonna

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar SERTÉSOLDALAS BABOS KÁPOSZTÁVAL
SERTÉSOLDALAS BABOS KÁPOSZTÁVAL

Az oldalast tenyérnyi darabokra vágjuk, megsózzuk. Elővesszük kedvenc lábasunkat, belefektetjük az oldalasokat, és betakargatjuk a karikára vágott vöröshagymával, a fokhagymával (ő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Lin
Rakott zöldbab
Rakott zöldbab

A hagymát, fokhagymát kockákra vágjuk és megpirítjuk, beletesszük a darált húst, fűszereket (majorannából jó sokat) és puhára pároljuk. Kevés vizet adhatunk a végén hozzá, hogy ne...

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Katalin
Húspogácsa villámgyorsan
Húspogácsa villámgyorsan

A darált húshoz ütjük a tojást, adjuk a fűszereket, a fokhagymát törve. Villával összedolgozzuk. Vizes kézzel lapított lepénykéket formálunk. A serpenyőben forrósított olajra do...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk