-80 dkg liszt
-5 dl tej
-5 dkg élesztő
-1 evőkanál só
1,5 dl olaj
-Töltelék
-3 tojás sárgája
-18 dkg vaj
-10 dkg reszelt sajt
-Tetejére
tojásfehérje + reszelt sajt vagy szezám mag
Elkészitése
az élesztőt tejben felfutatjuk
-mindent összekeverünk
-4 cipot formálunk NEM Kell Keleszteni
-nagy tepsi nagyságura nyújtjuk
-megkenünk a tojásos krémmel -feltekerjük mint a bejglit és hátomszögeket vágunk belőle ,
Tepsibe rakjuk 1/2 órát pihentetjük
-Aztán kenjük meg a tojás fehérjével és megszorjuk reszelt sajtal vagy szezámmaggal
Kb 15-20 perc alatt 200 fokon világos barnára sül
Az élesztőt meleg tejben felfuttatjuk és a liszttel, tejföllel a sóval és vajjal tésztát dagasztunk. Pihentetjük 30 percig azután kinyújtjuk. Megkenjük tepertőkrémmel, borsozzuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejben elkeverjük a cukrot, majd meglangyosítjuk. A langyos-cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Egy tálba beleszórjuk a lisztet, a zsírt felolvasztjuk, majd a liszthez adjuk...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: KönnyűElkészítése: Az élesztőt a tejben felfuttatjuk. A főtt áttört krumplival, a darált töpörtyűvel a tojássárgájával a sóval, tejföllel és a liszttel összegyúrjuk. Letakarva 50 perc...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet a tojásokkal, az élesztővel és a mascarponéval összekeverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a lisztet, a sót, a mascarponét és közepes fokozaton kb. 5 percig dagasztjuk. Utána...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű