-80 dkg liszt
-5 dl tej
-5 dkg élesztő
-1 evőkanál só
1,5 dl olaj
-Töltelék
-3 tojás sárgája
-18 dkg vaj
-10 dkg reszelt sajt
-Tetejére
tojásfehérje + reszelt sajt vagy szezám mag
Elkészitése
az élesztőt tejben felfutatjuk
-mindent összekeverünk
-4 cipot formálunk NEM Kell Keleszteni
-nagy tepsi nagyságura nyújtjuk
-megkenünk a tojásos krémmel -feltekerjük mint a bejglit és hátomszögeket vágunk belőle ,
Tepsibe rakjuk 1/2 órát pihentetjük
-Aztán kenjük meg a tojás fehérjével és megszorjuk reszelt sajtal vagy szezámmaggal
Kb 15-20 perc alatt 200 fokon világos barnára sül
A juhtúrót a vajjal a sóval összekeverjük, annyi lisztet rakunk hozzá hogy gyúrható legyen. 1 órát pihentetni hagyjuk. Pihentetés után a tésztát kétfelé vesszük, ujjnyi vastagsá...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűAz élesztőt 1-2 dl langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet, a sót, a tojást egy tálba tesszük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és elkezdjük dagasztani a tésztát. Közbe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk, és vizet engedünk a tésztára! Este gyúrjuk be, és éjszaka állni hagyjuk a vízben. (A tálban a tésztát lepje el a víz) Reggel kivesszük a vízből – kony...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű