Ez a mennyiség 60 darabhoz elég // ( Érdemes dupla adagból sütni ,annyira finom, szinte eteti magát
--50 dkg liszt
--1 dl olaj
--4 dkg friss élesztő
--3 dl szobahőmérsékletű tej
--2 teáskanál só
--1 csipet cukor
Tészta megkenésére
--10 dkg vaj
TETEJÉRE
1 tojás
15 dkg reszelt sajt
---Az élesztőt a csipet cukorral simára keverjük a tejben - nem szükséges felfuttatni.
--. A két lisztet a sóval összekeverjük, hozzáadjuk az olajat és az élesztővel elkevert tejet, majd bedagasztjuk a tésztát. Folpackkal letakarva (vagy kelesztőtálban lefedve) 1 órára a hűtőbe tesszük.
--. Ha megkelt a tészta, három egyelő gombócra osztjuk, kinyújtjuk az egyiket 2-3 mm vastag kör alakúra, megkenjük a vaj 1/3-ával és 20 egyenlő háromszögre vágjuk ( ha kevesebb háromszögre vágjuk nagyobbak lesznek a kiflicskék )
---. Szélesebb végétől kezdve feltekerjük, kifliket formázunk belőlük. ----A másik két gombóc tésztával is ugyanígy járunk el.
---. Sütőpapíros tepsibe tesszük a kis kifliket, a tetejüket lekenjük felvert tojással, sajtot szórunk rá és előmelegített sütőben 180 fokon légkeveréses programon kb. 12-13 percig sütjük.
Hagyományos sütőben 25 -30 perc
A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet!
Egy vastag fenekű lábasban, közepes lángon olvaszd meg a vajat. Szórd rá a lisztet, keverd át alaposan, majd folyamatos kevergetés mellett adagold hozzá a tejet óvatosan, hogy ne c...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát 2-3 mm vastagra nyújtjuk. Megszórjuk reszelt sajttal,lefedjük csíkozott baconnel. A szalonna nagysága lesz a méret. Ennek alapján felvágjuk a tésztát.Ügyesen felsodorjuk...
Elkészítési idő: 1/2 óra Nehézség: KözepesA töltelékhez a túrót krémesre keverjük egy tojássárgájával, belereszelünk egy gerezd fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. A rétes lapokat kettéválasztjuk, olvasztott vajjal megkenjük, é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőkészítés: A sonkát és a bacont apróra vágjuk. Elkészítés: Az élesztőt a cukorral és egy evőkanál liszttel a meglangyosított tejben felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a zsirad...
Elkészítési idő: kb. 1,5 óra Nehézség: Könnyű