Ez a mennyiség 60 darabhoz elég // ( Érdemes dupla adagból sütni ,annyira finom, szinte eteti magát
--50 dkg liszt
--1 dl olaj
--4 dkg friss élesztő
--3 dl szobahőmérsékletű tej
--2 teáskanál só
--1 csipet cukor
Tészta megkenésére
--10 dkg vaj
TETEJÉRE
1 tojás
15 dkg reszelt sajt
---Az élesztőt a csipet cukorral simára keverjük a tejben - nem szükséges felfuttatni.
--. A két lisztet a sóval összekeverjük, hozzáadjuk az olajat és az élesztővel elkevert tejet, majd bedagasztjuk a tésztát. Folpackkal letakarva (vagy kelesztőtálban lefedve) 1 órára a hűtőbe tesszük.
--. Ha megkelt a tészta, három egyelő gombócra osztjuk, kinyújtjuk az egyiket 2-3 mm vastag kör alakúra, megkenjük a vaj 1/3-ával és 20 egyenlő háromszögre vágjuk ( ha kevesebb háromszögre vágjuk nagyobbak lesznek a kiflicskék )
---. Szélesebb végétől kezdve feltekerjük, kifliket formázunk belőlük. ----A másik két gombóc tésztával is ugyanígy járunk el.
---. Sütőpapíros tepsibe tesszük a kis kifliket, a tetejüket lekenjük felvert tojással, sajtot szórunk rá és előmelegített sütőben 180 fokon légkeveréses programon kb. 12-13 percig sütjük.
Hagyományos sütőben 25 -30 perc
A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet!
Összegyúrni,hűtőbe fél órát pihentetni Kb fél cm vastagra nyújtani szaggatni Szívószállal 5 lyukat szúrni Előmelegített sütőben alsó-felső sütés 170 fokon 10-15 perig sütni VI...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA medvehagymát apróra vágjuk és 5 dkg vajon megdinszteljük, majd félrerakjuk kihűlni. Amíg a medvehagyma hűl, a zsírszegény túrót a liszttel összekeverjük, majd a maradék 45 dkg v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet egy nagy tálba öntjük, hozzáadjuk a cukrot, a sót és a tojásokat. A margarint és a tejfölt a mikróban szoba-hőmérsékletűre melegítjük, és a tejfölbe belekeverjük az é...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűÖsszedolgozzuk
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű