Ez a mennyiség 60 darabhoz elég // ( Érdemes dupla adagból sütni ,annyira finom, szinte eteti magát
--50 dkg liszt
--1 dl olaj
--4 dkg friss élesztő
--3 dl szobahőmérsékletű tej
--2 teáskanál só
--1 csipet cukor
Tészta megkenésére
--10 dkg vaj
TETEJÉRE
1 tojás
15 dkg reszelt sajt
---Az élesztőt a csipet cukorral simára keverjük a tejben - nem szükséges felfuttatni.
--. A két lisztet a sóval összekeverjük, hozzáadjuk az olajat és az élesztővel elkevert tejet, majd bedagasztjuk a tésztát. Folpackkal letakarva (vagy kelesztőtálban lefedve) 1 órára a hűtőbe tesszük.
--. Ha megkelt a tészta, három egyelő gombócra osztjuk, kinyújtjuk az egyiket 2-3 mm vastag kör alakúra, megkenjük a vaj 1/3-ával és 20 egyenlő háromszögre vágjuk ( ha kevesebb háromszögre vágjuk nagyobbak lesznek a kiflicskék )
---. Szélesebb végétől kezdve feltekerjük, kifliket formázunk belőlük. ----A másik két gombóc tésztával is ugyanígy járunk el.
---. Sütőpapíros tepsibe tesszük a kis kifliket, a tetejüket lekenjük felvert tojással, sajtot szórunk rá és előmelegített sütőben 180 fokon légkeveréses programon kb. 12-13 percig sütjük.
Hagyományos sütőben 25 -30 perc
A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet!
A töltelékhez a túrót krémesre keverjük egy tojássárgájával, belereszelünk egy gerezd fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. A rétes lapokat kettéválasztjuk, olvasztott vajjal megkenjük, é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejben a vajat és a sót melegítjük, míg a vaj el nem olvad. Ezután folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a lisztet. Addig keverjük, míg a massza el nem válik az edény falátó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltelék ropogósra sütött bacon, aminek a kisült zsírjából tettem a tésztába, fantasztikus ízt adott neki. Hogy ne legyen száraz készítettem egy besamel alapú sajtmártást, azzal...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA spenótot forró forró sós vízben néhány percig főztem, leszűrtem, majd mikor kihűlt, durvára feldaraboltam. A Fetát és a túrót a felvert tojással, borssal, oregánóval, szerecsendi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű