Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta,
1 db tojás a kenéshez
Krémhez:
30 dkg füstölt sajt
4 db tojássárgája
4 dkg liszt
2 dl tej
10 dkg margarin
1 csomag bolti leveles tésztát téglalap alakúra és vékonyra kinyújtunk. Tojással az egészet lekenjük, 1 cm széles csíkokra vágjuk, majd fakanál nyélre feltekerjük. 20 percet pihentetjük és forró sütőben megsütjük. Sajtkrém: 30 dkg reszelt sajtot 4 tojássárgával, 4 dkg liszttel, 2 dl tejjel sűrűre főzünk. Ha kihűlt akkor 10 dkg margarinnal habosra keverjük és ízlés szerint sózzuk. A tésztát egyforma darabokra vágjuk és a krémet úgy töltjük beléjük, hogy a két végén a krém kilátszódjon. A végeket reszelt sajtba mártjuk.
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben egy csipet cukorral, majd a töpörtyű kivételével a többi alapanyaghoz adjuk. Jól kidolgozzuk, összegyúrjuk (ha szükséges, tejet még adhatu...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA lisztet a vajjal elmorzsoljuk, beletesszük a tojássárgát, a langyos cukros tejben megkelesztett élesztőt, a tejfölt és a sót. Jól összegyúrjuk. Félóránként kétszer-háromszor k...
Elkészítési idő: 1,5-óra Nehézség: KözepesA hozzávalókat gyorsan összegyúrjuk, és 2 órára hűtőszekrénybe tesszük. Ezután fél centi vastagságúra kinyújtjuk, a tetejét megkenjük tojássárgával, megszórjuk köménymaggal, , és d...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA liszthez hozzáadom a sót, szárított élesztőt, cukrot, langyos vizet, tésztát gyúrok belőle. Kb negyedórát szoktam keleszteni, közben feldarabolom a feltétet hagyma, szalonna, le...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: Közepes