Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta,
1 db tojás a kenéshez
Krémhez:
30 dkg füstölt sajt
4 db tojássárgája
4 dkg liszt
2 dl tej
10 dkg margarin
1 csomag bolti leveles tésztát téglalap alakúra és vékonyra kinyújtunk. Tojással az egészet lekenjük, 1 cm széles csíkokra vágjuk, majd fakanál nyélre feltekerjük. 20 percet pihentetjük és forró sütőben megsütjük. Sajtkrém: 30 dkg reszelt sajtot 4 tojássárgával, 4 dkg liszttel, 2 dl tejjel sűrűre főzünk. Ha kihűlt akkor 10 dkg margarinnal habosra keverjük és ízlés szerint sózzuk. A tésztát egyforma darabokra vágjuk és a krémet úgy töltjük beléjük, hogy a két végén a krém kilátszódjon. A végeket reszelt sajtba mártjuk.
A hozzávalókat egy tálba tesszük, alaposan összekeverjük. Majd kinyujtjuk 1.5-2 cm vastagságúra és kiszaggatjuk. Tetejére t.sarga, pici só és reszelt sajt. 170 fokon kb 20 percig s...
Elkészítési idő:A lisztet 20 dkg vajjal elmorzsoljuk, hozzákeverjük a sót, majd a liszt közepében egy kis lyukat készítünk, ebbe öntjük bele a langyos tejfölt, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Öss...
Elkészítési idő:1. Az élesztőt belemorzsoljuk negyed bögre langyos tejbe, majd felfuttatjuk. 2. A felfutott élesztőt az összes többi hozzávalóval összekeverjük egy villa segítségével, majd kézzel...
Elkészítési idő:A margarint elmorzsoljuk a liszttel, ebbe belekeverjük az élesztőt, majd a közepébe egy lyukat csinálunk, abba tesszük a tojásokat és a sót. Elkezdjük kézzel összedolgozni, és ekko...
Elkészítési idő: