35 darabhoz:
40 dkg liszt
25 dkg vaj
25 dkg sajt
2 dl tejföl
3 dkg élesztő
1 csapott evőkanál
só
1 db tojás
A lisztet szitáld egy tálba,
add hozzá a puha vajat,
majd morzsold össze.
Rakd hozzá a sót,
a tejfölben elkevert, de nem felfuttatott élesztőt.
Mehet hozzá a reszelt sajt fele is,
majd jól gyúrd össze a tésztát.
Ha sima, és rugalmas, rakd át lisztezett felületre, és nyújtsd ki körülbelül ujjnyi vastagra.
Szúrd ki tetszés szerinti nagyságú pogácsaszaggatóval.
Rendezd a pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól körülbelül két centis távolságra,
kend meg a tetejét felvert tojással,
és szórd rá a maradék reszelt sajtot.
Told előmelegített sütőbe,
és 180 fokon süsd aranybarnára körülbelül 20 perc alatt.
A sajtot lereszelve összekeverjük a többi hozzávalóval. A sajtot meg kell kóstolni előtte, ha kellően sós, akkor ne sózzuk meg a keveréket! Lapított golyószerűre formázzuk és ú...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejfölbe morzsolni az élesztőt és minden hozzávalót össze morzsolni. Jól összegyúrni. 15-20 perc kelés kinyújtani, rúdba vágni. 180 fokos sütőben sütni
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. 12 dkg lisztet 12 dkg zsírral 1 egész tojással, 1 cs sütőporral, ízlés szerinti sóval, csipetnyi törött borssal, 15 dkg főtt, átpasszírozott krumplipéppel összegyúrjuk, és pihen...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű