35 darabhoz:
40 dkg liszt
25 dkg vaj
25 dkg sajt
2 dl tejföl
3 dkg élesztő
1 csapott evőkanál
só
1 db tojás
A lisztet szitáld egy tálba,
add hozzá a puha vajat,
majd morzsold össze.
Rakd hozzá a sót,
a tejfölben elkevert, de nem felfuttatott élesztőt.
Mehet hozzá a reszelt sajt fele is,
majd jól gyúrd össze a tésztát.
Ha sima, és rugalmas, rakd át lisztezett felületre, és nyújtsd ki körülbelül ujjnyi vastagra.
Szúrd ki tetszés szerinti nagyságú pogácsaszaggatóval.
Rendezd a pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól körülbelül két centis távolságra,
kend meg a tetejét felvert tojással,
és szórd rá a maradék reszelt sajtot.
Told előmelegített sütőbe,
és 180 fokon süsd aranybarnára körülbelül 20 perc alatt.
A leveles tésztát kinyújtjuk. Megkenjük vékonyan tejföllel. A maradék sonkát nagyon apróra felvágjuk, elterítjük a tésztán egyenletesen. A sajtot lereszeljük, ezt is elosztjuk ra...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűElkészítés: A lisztet, a zsírt vagy margarint, 1 pohár tejfölt, a 2 tojás sárgáját eldörzsölöm, majd a felfuttatott élesztőt és a sajt felét belegyúrom, hogy könnyen kezelhető tész...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához valókat összegyúrjuk, és 3 cipóra osztjuk.Ezeket egyesével téglalap alakúra vékonyra kinyújtjuk, megkenjük az olvasztott margarinnal, és megszórjuk sajjtal. Szorosan fe...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűA hozzávalókból egy laza tésztát gyúrunk és kb. 1 órát a hűtőbe pihentetjük. Ezután a tésztát 1 – 1,5 cm vastagságúra nyújtjuk. A füleket és az orrokat a malacfejekre illesztjük é...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű