-22 dkg finomliszt
-20 dkg vaj
-20 dkg reszelt sajt
-1 tk só
-2 tojás sárgája
-A lisztet elkeverem a sóval, majd elmorzsolom benne a vajat.
- A többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrok.
-Lisztezett felületen kb 3-4 mm vastagra nyújtom.
-Derelyevágóval kb 3x3 cm-es négyzetekre vágom.
-A lyukak a habzsák legvékonyabb csövével készültek.
Sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokra előmelegített sütőben, 15 perc alatt világosra sütöm.
Forrón nem szedem ki a tepsiből, mert akkor még törik. Langyosan már szilárdabb, könnyebb vele bánni.
- Kihűlés után a legfinomabb, ha marad.
1. A lisztben elkeverjük a sütőport és a sót, majd az olaj és a víz hozzáadásával tésztát kapunk. Gombócra formázzuk, becsomagoljuk egy fóliába és addig pihentetjük, amíg elkészül...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet meglangyosítom, beleteszem a cukrot és belemorzsolom az élesztőt, félreteszem. Egy nagyobb tálba szitálom a lisztet, elkeverem a sóval és elmorzsolom a vajjal. Hozzáadom a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Először a tejbe tesszük a cukrot és az élesztőt, felfuttatjuk. 2. A lisztbe szórjuk a sót, a zsiradékkal elmorzsoljuk. 3. Hozzátesszük a felhabosított élesztőt, majd a tö...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tészta hozzávalóit egy tálban jól összegyúrjuk. Hagyjuk picit pihenni, pont elég neki annyi pihenő míg a tölteléket elkészítjük. A sonkát, paprikát, póréhagymát apróra darabolju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű