-22 dkg finomliszt
-20 dkg vaj
-20 dkg reszelt sajt
-1 tk só
-2 tojás sárgája
-A lisztet elkeverem a sóval, majd elmorzsolom benne a vajat.
- A többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrok.
-Lisztezett felületen kb 3-4 mm vastagra nyújtom.
-Derelyevágóval kb 3x3 cm-es négyzetekre vágom.
-A lyukak a habzsák legvékonyabb csövével készültek.
Sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokra előmelegített sütőben, 15 perc alatt világosra sütöm.
Forrón nem szedem ki a tepsiből, mert akkor még törik. Langyosan már szilárdabb, könnyebb vele bánni.
- Kihűlés után a legfinomabb, ha marad.
A lisztet a sóval, elkeverjük, az élesztőt a cukorral langyosítjuk, majd beletesszük az élesztőt. Ha felfutott hozzá öntjük a liszthez, majd olvasztott vajat. Jól kidolgozzuk, ajd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet tálba öntöm, közepébe teszem a zsírt, a felfuttatott élesztőt, sót és a többi hozzávalóval együtt jól kidolgozom. Egy éjszakára (de legalább 5-6 órára) hűtőbe teszem. L...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű40 deka lisztből 20 deka reszelt sajttal, 20 deka vajjal, 4 tojássárgájával, csipet sóval tésztát dolgozunk ki. Negyed kisujjnyi vastagságúra nyújtjuk, nagyobbfajta pogácsaszaggató...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA jól felmelegített tejet a tálba öntjük, beletesszük a cukrot, sót, olajat ráöntjük a liszt egy részét és jól elkeverjük a finomra reszelt élesztővel. Ezután ráütjük a tojást, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű