Családireceptkönyv.hu

Sajtos Kréker


Írta:

Elk. idő: 30
Adag: 4-6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


-22 dkg finomliszt
-20 dkg vaj
-20 dkg reszelt sajt
-1 tk só
-2 tojás sárgája

Elkészítés:


-A lisztet elkeverem a sóval, majd elmorzsolom benne a vajat.
- A többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrok.
-Lisztezett felületen kb 3-4 mm vastagra nyújtom.
-Derelyevágóval kb 3x3 cm-es négyzetekre vágom.
-A lyukak a habzsák legvékonyabb csövével készültek.
Sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokra előmelegített sütőben, 15 perc alatt világosra sütöm.
Forrón nem szedem ki a tepsiből, mert akkor még törik. Langyosan már szilárdabb, könnyebb vele bánni.
- Kihűlés után a legfinomabb, ha marad.

Sajtos Kréker

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Sajtos kiflicskék, csigák
Sajtos kiflicskék, csigák

A lisztet a sóval, elkeverjük, az élesztőt a cukorral langyosítjuk, majd beletesszük az élesztőt. Ha felfutott hozzá öntjük a liszthez, majd olvasztott vajat. Jól kidolgozzuk, ajd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Böllérpogácsa.
Böllérpogácsa.

A lisztet tálba öntöm, közepébe teszem a zsírt, a felfuttatott élesztőt, sót és a többi hozzávalóval együtt jól kidolgozom. Egy éjszakára (de legalább 5-6 órára) hűtőbe teszem. L...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Duplán sajtos pogácsa
Duplán sajtos pogácsa

40 deka lisztből 20 deka reszelt sajttal, 20 deka vajjal, 4 tojássárgájával, csipet sóval tésztát dolgozunk ki. Negyed kisujjnyi vastagságúra nyújtjuk, nagyobbfajta pogácsaszaggató...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Kelt tészta - alaprecept
Kelt tészta - alaprecept

A jól felmelegített tejet a tálba öntjük, beletesszük a cukrot, sót, olajat ráöntjük a liszt egy részét és jól elkeverjük a finomra reszelt élesztővel. Ezután ráütjük a tojást, maj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk