menu

Családireceptkönyv.hu

Sajtos -Sonkás Muffin Kelt tésztából


Írta:

Elk. idő: 1ora
Adag: 6
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
-2,5 dkg élesztő
-3 dl.langyos tej
-1 tojás
-1 teás kanál só
-6 dkg .puha vaj vagy margarin
-20 -25 dkg sajt
-20 dkg bármilyen sonka
-1-2 tojássárgája a kenéshez

Elkészítés:


az élesztőt a tejben felfutattjuk
.a hozzávalókat összegyúrjuk -,jól összedolgozzuk --meleg helyen duplájára kelesztjük
-tégla alakúra kinyújtjuk és megszorjuk az apróra vagdalt sonkával és az apróra vagdalt ( de lehet szeletekre is vágni ) sajtot rászorjuk aki akar szorhat még rá apróra vágott savanyú uborkát is még
-megszorjuk reszelt sajtal
-mint a kalácsot feltekerjük és 12 darabra vágjuk
-a muffinsütőt kibéleljük a muffin papirokkal s a feldarabolt tésztákat beleültetjük
-úgy hogy az alját kicsit becsípjük-
-igy hagyuk még 20-25 percet kelni.aztán a
-tojás sárgájával megkenjük a tetejét és még megszorjuk kevés reszelt sajtal
-20-30 percig szép pirosra sütjük

Sajtos -Sonkás Muffin Kelt tésztából

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kati
Sport szelet
Sport szelet

A kekszet és a kakaót összekavarjuk egy nagyobb tálba. A cukrot a tejet és a Rama margarint együttesen felolvasztjuk egy lábasba. A felolvadt cukor, margarin és t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Csokis diós zabkeksz
Csokis diós zabkeksz

A zabpelyhet és a dióbelet ledaráljuk, a vajat megolvasztjuk. A vajat kikeverjük a cukorral és a tojással, majd hozzáadjuk a darált zabpelyhet, diót és szódabikarbónát is. Az étcso...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Édes fűszeres kuszkusz
Édes fűszeres kuszkusz

A kuszkuszt elkeverjük a mazsolával és a gyömbérrel, majd leöntjük a forró vízzel. Lefedjük, és hagyjuk kb. 7-10 percig állni. Az almát vékony szeletekre vágjuk, majd a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hatlapos sütemény
Hatlapos sütemény

A lisztet a zsírral, a cukorral elmorzsoljuk. A tejben a szalalkálit felfuttatjuk és a liszthez adjuk. Összegyúrjuk, kidolgozzuk rétestészta keménységűre. A tésztát 6 felé vágjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk