Családireceptkönyv.hu

Sajtos -Sonkás Muffin Kelt tésztából


Írta:

Elk. idő: 1ora
Adag: 6
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
-2,5 dkg élesztő
-3 dl.langyos tej
-1 tojás
-1 teás kanál só
-6 dkg .puha vaj vagy margarin
-20 -25 dkg sajt
-20 dkg bármilyen sonka
-1-2 tojássárgája a kenéshez

Elkészítés:


az élesztőt a tejben felfutattjuk
.a hozzávalókat összegyúrjuk -,jól összedolgozzuk --meleg helyen duplájára kelesztjük
-tégla alakúra kinyújtjuk és megszorjuk az apróra vagdalt sonkával és az apróra vagdalt ( de lehet szeletekre is vágni ) sajtot rászorjuk aki akar szorhat még rá apróra vágott savanyú uborkát is még
-megszorjuk reszelt sajtal
-mint a kalácsot feltekerjük és 12 darabra vágjuk
-a muffinsütőt kibéleljük a muffin papirokkal s a feldarabolt tésztákat beleültetjük
-úgy hogy az alját kicsit becsípjük-
-igy hagyuk még 20-25 percet kelni.aztán a
-tojás sárgájával megkenjük a tetejét és még megszorjuk kevés reszelt sajtal
-20-30 percig szép pirosra sütjük

Sajtos -Sonkás Muffin Kelt tésztából

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Diós- kávés szelet
Diós- kávés szelet

Tészta elkészítés: Habosra keverjük a 30 dkg porcukrot, 1 dl kávét, és a 4 tojás sárgáját, majd hozzáadunk 20 dkg lisztet, 10 dkg diót, fél csomag sütőport és a 4 tojás fehérjéből...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anna
Könnyű krémes
Könnyű krémes

Elkészítjük a pudingot. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd belekeverjük a felvert tejszínhabot. Ha magasabbra akarjuk a krémet, nyugodtan használjunk több tejszínt! Egy jénai tálat bebo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Cseh krémes
Cseh krémes

A gáztepsibe 2 nápolyi lapot helyezünk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tojásfehérjéket a 200 g porcukorral kemény habbá verjük. Belekeverjük a darált diót és a zsemlemorzsát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Sárgabarackos vagy szilvás gombóc
Sárgabarackos vagy szilvás gombóc

A tésztához A burgonyát sós vízben megfőzzük, összetörjük, és kihűtjük. Összekeverjük a tojással, zsírral, a cukorral, egy csipet sóval és annyi liszttel, hogy jól fo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk