Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Sárgabarack lekvár


Írta:

Elk. idő: 60
Adag: 6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


érett sárgabarack..1kg kimagozott gyümölcshöz
-30-40 dkg kristálycukor
-1 kiskanál citromsav

Elkészítés:


a barackokat megmossuk,kimagozzuk,kivágjuk a hibás részeket és egy nagy fazékba rakjuk
-rászorjuk a cukrot, citromsavat összekeverjük és letakarva állni hagyjuk egy napig -
-néha néha megkavarjuk
-ezalatt jó sok levet enged
-másnap feltesszük föni,amig eléri a kellö sürüséget
-ez általában 30-perc
az elején csak néha kell kavargatni de amint elkezd sürüsödni akkor már folyamatosan kell kevergetni ,hogy le ne égjen
ha kész van akkor beletöltjük az elökészitett komosott üvegekbe
az üvegek tetejére celofánt teszünk ,erre késhegynyi nátrium- benzoátot szórunk és igy csavarjuk rá szorosan a tetőt
-én nem tettem tartósitót csak rácsavartam az üveg tetejét 10 -15 percre fejre állitottam az üvegeket s aztán mehetnek a polcra

Sárgabarack lekvár

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Bodzalekvár
Bodzalekvár

Az érett, fekete bodzaszemeket egy villa segítségével húzd le a szárról, majd öntsd fel annyi vízzel, hogy jól ellepje őket. A víz tetején úszkáló bodzaszemeket szedd le, és dobd k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Edit
Leves kocka házilag Valitól!!!!
Leves kocka házilag Valitól!!!!

.mindent frissen a kertből szedtem...4 sárgarépa ...1 zeller levelestől. ..3 petrezselyem ennek is pár levele...1 karalábé...2 paprika... 2 hagyma...2 cikk fokhagyma...lestyán levé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Szilvalekvár
Szilvalekvár

A kimagozott szilvát összekeverem a cukorral és az ecettel. Magas falú tepsibe teszem és 120-150 fokon addig sütöm, amíg a szilvákat feketének látom és összepöndörödött a héja....

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Csaba
Cékla befőzve
Cékla befőzve

A céklát megmossuk és héjában megfőzzük (kb. 1,5-2 óra fedő alatt). Ha meghámozzuk, és úgy főzzük meg, akkor a főzőlevet is felhasználhatjuk. Főzés után karikákra vágjuk és ü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk