menu

Családireceptkönyv.hu

Sárgabarack lekvár


Írta:

Elk. idő: 60
Adag: 6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


érett sárgabarack..1kg kimagozott gyümölcshöz
-30-40 dkg kristálycukor
-1 kiskanál citromsav

Elkészítés:


a barackokat megmossuk,kimagozzuk,kivágjuk a hibás részeket és egy nagy fazékba rakjuk
-rászorjuk a cukrot, citromsavat összekeverjük és letakarva állni hagyjuk egy napig -
-néha néha megkavarjuk
-ezalatt jó sok levet enged
-másnap feltesszük föni,amig eléri a kellö sürüséget
-ez általában 30-perc
az elején csak néha kell kavargatni de amint elkezd sürüsödni akkor már folyamatosan kell kevergetni ,hogy le ne égjen
ha kész van akkor beletöltjük az elökészitett komosott üvegekbe
az üvegek tetejére celofánt teszünk ,erre késhegynyi nátrium- benzoátot szórunk és igy csavarjuk rá szorosan a tetőt
-én nem tettem tartósitót csak rácsavartam az üveg tetejét 10 -15 percre fejre állitottam az üvegeket s aztán mehetnek a polcra

Sárgabarack lekvár

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Matildiko
Meggybefőtt és egyebek - tartósítószer nélkül
Meggybefőtt és egyebek - tartósítószer nélkül

- a jól elmosott üvegek aljára 4-4 ek cukrot teszek, - erre a gyümölcsöt, időnként az üveget megrázogatni, hogy több férjen bele, - felöntöm hideg vízzel (a tetején 1 ujjnyi ma...

Elkészítési idő: 4 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Hagyma lekvár
Hagyma lekvár

A hagymát megpucoljuk és vékonyra vágjuk. A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk az olajat és a felvágott hagymát, sózzuk és többször átkavarva, kb. 20-25 perc alatt puhára pároljuk, d...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar  Szilvalekvár keverés nélkül
Szilvalekvár keverés nélkül

Egy 8 l edény alját és oldalát sertészsirral bekenjük. A szilvát megmossuk, kimagozzuk,felezzük és a fazékba egyenletesen elterítjük. Meglocsoljuk az ecettel és rászórjuk a cukro...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Aszalt paradicsom készítés
Aszalt paradicsom készítés

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk