érett sárgabarack..1kg kimagozott gyümölcshöz
-30-40 dkg kristálycukor
-1 kiskanál citromsav
a barackokat megmossuk,kimagozzuk,kivágjuk a hibás részeket és egy nagy fazékba rakjuk
-rászorjuk a cukrot, citromsavat összekeverjük és letakarva állni hagyjuk egy napig -
-néha néha megkavarjuk
-ezalatt jó sok levet enged
-másnap feltesszük föni,amig eléri a kellö sürüséget
-ez általában 30-perc
az elején csak néha kell kavargatni de amint elkezd sürüsödni akkor már folyamatosan kell kevergetni ,hogy le ne égjen
ha kész van akkor beletöltjük az elökészitett komosott üvegekbe
az üvegek tetejére celofánt teszünk ,erre késhegynyi nátrium- benzoátot szórunk és igy csavarjuk rá szorosan a tetőt
-én nem tettem tartósitót csak rácsavartam az üveg tetejét 10 -15 percre fejre állitottam az üvegeket s aztán mehetnek a polcra
i a pektint illeti, ha éppen nincs otthon, házilag is készíthetünk. Persze előfordulhat, hogy nem sikerül tökéleteset alkotnunk és számoljunk a plusz művelettel járó extra idővel é...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűelkészítés Az alaposan kiválogatott és leszárazott meggyet még alaposabban megmossuk, és kifejtjük. Ahány kiló fejtett gyümölcsünk van, annyiszor 25 dkg cukorral összek...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAmikor az összes barackot meghámoztuk, üvegekbe rakjuk, és sziruppal leöntjük. A sziruphoz 5 liter vízben 1.5 kiló kristálycukrot, egy-egy csapott mokkáskanál borkénport és tartósí...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkinit felkockázzuk és annyi vízzel tesszük főni, hogy ne lepje el teljesen, lefedve főzzük, hamar meg van. Én botmixerrel pürésítettem. Beletettem az almát és főztem vele egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű