menu

Családireceptkönyv.hu

Sárgabarack lekvár


Írta:

Elk. idő: 60
Adag: 6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


érett sárgabarack..1kg kimagozott gyümölcshöz
-30-40 dkg kristálycukor
-1 kiskanál citromsav

Elkészítés:


a barackokat megmossuk,kimagozzuk,kivágjuk a hibás részeket és egy nagy fazékba rakjuk
-rászorjuk a cukrot, citromsavat összekeverjük és letakarva állni hagyjuk egy napig -
-néha néha megkavarjuk
-ezalatt jó sok levet enged
-másnap feltesszük föni,amig eléri a kellö sürüséget
-ez általában 30-perc
az elején csak néha kell kavargatni de amint elkezd sürüsödni akkor már folyamatosan kell kevergetni ,hogy le ne égjen
ha kész van akkor beletöltjük az elökészitett komosott üvegekbe
az üvegek tetejére celofánt teszünk ,erre késhegynyi nátrium- benzoátot szórunk és igy csavarjuk rá szorosan a tetőt
-én nem tettem tartósitót csak rácsavartam az üveg tetejét 10 -15 percre fejre állitottam az üvegeket s aztán mehetnek a polcra

Sárgabarack lekvár

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Mennyei csalamádé
Mennyei csalamádé

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Eperlekvár, vagy dzsem
Eperlekvár, vagy dzsem

Az eper szárát lecsippentjük. Legalább kétszer átmossuk őket. Majd egy nagy lábasba tesszük, rácsavarjuk a citromot. Még nyers állapotban nyomást gyakorolunk rájuk, krumplinyomóval...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar NARANCSLEKVÁR
NARANCSLEKVÁR

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Meggybefőtt télire
Meggybefőtt télire

A meggyet megmossuk, kimagozzuk, hozzáadjuk a cukrot, majd jól elkeverjük. A rumot opcionálisan írtam, aki rumos meggyet szeretne, öntse hozzá azt is. 2-3 napig hűvös helyen (kamra...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk