menu

Családireceptkönyv.hu

Sárgadinnyeiz


Írta:

Elk. idő: 1ora
Adag: 6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


-érett sárgadinnye
-kilónként -40-50 dkg cukor
-vanilia
-1 sütésálló dzsemfix

Elkészítés:


-az érett sárgadinnyét kettévágjuk,magvait kiszedjük.húsát feldaraboljuk és lemérjük
-kilogrammjára 40-50 dkg cukrot számitunk
-a dinnyét először főzve besűritjük,
-majd hozzáadjuk a cukor+ dzsemfix , vaniliát keverékével s 20 25 percig tovább főzzük,
-a tűzről levéve még forrón
-üvegekbe töltjük,kicsit hagyjuk hűlni ,majd az üvegeket lezárjuk
Dzsemfix-el jó és selymes állagú lekvárok készíthetők, amelyek segítik megtartani a gyümölcsök színeit (nem barnulnak be), és garantálják a tartósítást. Ha így tesszük el a lekvárokat, akkor nincs szükség az üvegek sterilizálására sem.

Sárgadinnyeiz

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Fanni
Hagymás máj
Hagymás máj

a

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Fanni
Töltött paprika
Töltött paprika

a

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sültpaprika
Sültpaprika

A paprikákat mossuk meg, papírtörlővel töröljük szárazra és csumázzuk ki őket. 2 Egy hőálló tálat olajozzunk ki, rakjuk bele a paprikákat és 190-200 C-ra előmelegített sütőben sü...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Cseresznye eltevése befőttnek
Cseresznye eltevése befőttnek

Ahogy én szoktam: megmosom a kiválogatott, szárától megfosztott cseresznyét, belerakom a tiszta üvegekbe, úgy, hogy a nyakáig érjen. teszek rá 2-3 kanál kristálycukrot(ízlés szerin...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk