-érett sárgadinnye
-kilónként -40-50 dkg cukor
-vanilia
-1 sütésálló dzsemfix
-az érett sárgadinnyét kettévágjuk,magvait kiszedjük.húsát feldaraboljuk és lemérjük
-kilogrammjára 40-50 dkg cukrot számitunk
-a dinnyét először főzve besűritjük,
-majd hozzáadjuk a cukor+ dzsemfix , vaniliát keverékével s 20 25 percig tovább főzzük,
-a tűzről levéve még forrón
-üvegekbe töltjük,kicsit hagyjuk hűlni ,majd az üvegeket lezárjuk
Dzsemfix-el jó és selymes állagú lekvárok készíthetők, amelyek segítik megtartani a gyümölcsök színeit (nem barnulnak be), és garantálják a tartósítást. Ha így tesszük el a lekvárokat, akkor nincs szükség az üvegek sterilizálására sem.
a
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paprikákat mossuk meg, papírtörlővel töröljük szárazra és csumázzuk ki őket. 2 Egy hőálló tálat olajozzunk ki, rakjuk bele a paprikákat és 190-200 C-ra előmelegített sütőben sü...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűAhogy én szoktam: megmosom a kiválogatott, szárától megfosztott cseresznyét, belerakom a tiszta üvegekbe, úgy, hogy a nyakáig érjen. teszek rá 2-3 kanál kristálycukrot(ízlés szerin...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű