-érett sárgadinnye
-kilónként -40-50 dkg cukor
-vanilia
-1 sütésálló dzsemfix
-az érett sárgadinnyét kettévágjuk,magvait kiszedjük.húsát feldaraboljuk és lemérjük
-kilogrammjára 40-50 dkg cukrot számitunk
-a dinnyét először főzve besűritjük,
-majd hozzáadjuk a cukor+ dzsemfix , vaniliát keverékével s 20 25 percig tovább főzzük,
-a tűzről levéve még forrón
-üvegekbe töltjük,kicsit hagyjuk hűlni ,majd az üvegeket lezárjuk
Dzsemfix-el jó és selymes állagú lekvárok készíthetők, amelyek segítik megtartani a gyümölcsök színeit (nem barnulnak be), és garantálják a tartósítást. Ha így tesszük el a lekvárokat, akkor nincs szükség az üvegek sterilizálására sem.
A rebarbarát és almát kevés vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk az édesítőt, és egy-két citromkarikát. Pár perc alatt puhára főzzük. Poharakba adagoljuk, kihűtjük, majd hűtőszekrény...
Elkészítési idő:A zöldségeket tisztítsd meg és géppel reszeld le A hagymát, fokhagymát, petrezselyem zöldet vágd apróra Terítsd el sütőpapírokon és tedd ki a tűző napra aszalódni (gézzel takard...
Elkészítési idő: