-érett sárgadinnye
-kilónként -40-50 dkg cukor
-vanilia
-1 sütésálló dzsemfix
-az érett sárgadinnyét kettévágjuk,magvait kiszedjük.húsát feldaraboljuk és lemérjük
-kilogrammjára 40-50 dkg cukrot számitunk
-a dinnyét először főzve besűritjük,
-majd hozzáadjuk a cukor+ dzsemfix , vaniliát keverékével s 20 25 percig tovább főzzük,
-a tűzről levéve még forrón
-üvegekbe töltjük,kicsit hagyjuk hűlni ,majd az üvegeket lezárjuk
Dzsemfix-el jó és selymes állagú lekvárok készíthetők, amelyek segítik megtartani a gyümölcsök színeit (nem barnulnak be), és garantálják a tartósítást. Ha így tesszük el a lekvárokat, akkor nincs szükség az üvegek sterilizálására sem.
Ringló dzsem készítése A szétnyomkodott ringlókat magokkal, lével, héjjal együtt felteszem forrni, majd a forrás után kisebbre rakom a lángot, és még pár percig forralom. Ez utá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVegyünk egy üvegfalú tárolóeszközt, pl egy befőttesüveg ideális erre, vagy a fentebb látható tárolóedény. Ha ez megvan, akkor felvágjuk a vöröshagymát karikára meg a fokhagymát. Fo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKaramellizáljuk a barnacukrot a vajon, majd a megpucolt és felkarikázott hagymát párolni kezdjük. Amikor szép aranybarna színt kapott, és nincs alatta sok lé, hozzáöntjük az olíva...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű