- 200-300 g sárgabarack
- 2 tojás
-1 00 g cukor
-50 g olaj (1/2 dl )
- 150 ml tej
- csipet só
-reszelt citromhéj
- 6 g sütőpor
- 220 g liszt
-1 vaníliás cukor
-vaj a forma kenéséhez
--Serpenyő mérete 24 cm.. kikenjük vastagon vajjal
-a barackokat ketté vágjuk ,a serpenyőbe eligazgatjuk a vágott felével felfele
-a tojást+ cukrokat elkeverjük
-bele a tej +a sütőporral elkevert lisztet +csipet só+ reszelt citromhéj
-utoljára az olajat
a masszát a barackokra öntjük
-sa gázt takarékra állítjuk a serpenyőt ráhelyezzük , lefedjük és 20 percig sütjük
- majd ha a fedő bepárásodik a párát letöröljük ,visszahelyezzük és még sütjük kicsit tőpróbáig Kb, 5-10 perc
-hagyjuk kihűlni majd porcukorral megszórjuk ,szeleteljük
Összedolgozzuk az alapanyagokat, majd kettéosztjuk a tésztát és az egyik felébe kakaóport keverünk. A húsdarálóra felszereljük a formát és azon ledaráljuk a tésztát. Sütőpapírral...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű40 dkg cukrot 2 dl tejjel és 2 e.k. kakaóval 5 percig kell főzni. Mielőtt lezártam alatt a gázt, beletettem 25 dkg Rama-t és felolvasztottam kevergetés mellett. Egy tálban 40 dkg...
Elkészítési idő: 1/2 óra Nehézség: KönnyűA kekszet a kakaóval és a cukorral összekeverjük, majd hozzáadjuk a tejet, a rumot és az olvasztott vajat. Félkemény tésztát gyúrunk belőle, majd fél órára hűtőbe tesszük dermedni....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTálba bele szitálom a lisztet, bele teszem a sót, a tojást amit felverek és dagasztom az ecetes vízzel. A tészta keménysége közepes legyen, inkább egy picit keményebb ,,,addig dag...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű