Családireceptkönyv.hu

Sertéspörkölt krumplival( Burgonyával )


Írta:

Elk. idő: 35
Adag: 6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


-1 kg sertéslapocka
-2 db vöröshagyma
-1 evőkanál sertészsír
-1 db paprika
-1 db paradicsom
-1 evőkanál fűszerpaprika
-ízlés szerint só
-ízlés szerint bors
-1-1 1/2 kg krumpli ( burgonya )

Elkészítés:


A hagymát apróra vágjuk az olajon megdinszteljük, rátesszük a fűszerpaprikát.
Pici vizet öntünk rá, hozzáadjuk a zöldpaprikát és a paradicsomot, jól kiforraljuk.
Beletesszük a felkockázott húst kevergetjük fehéredésig
Befűszerezzük, és mindig pici vizet öntve alá, puhára pároljuk
Mire puha lesz a hús, finom sűrű szaftja lesz
A krumplit, nagy hasábokra vagy kockára vágjuk, összekeverjük a szaftos hússal ....készre főzzük.,petrezselem zöldel megszorjuk




Sertéspörkölt krumplival( Burgonyával )

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csülökterrin torma panna cottával
Csülökterrin torma panna cottával

Csülökterrin A zöldséges lében megfőtt, füstölt csülköt (sonkát vagy tarját) apróbb darabokra csipegetjük, nagyjából a felét egy, frissentartó fóliával bélelt, püspökkenyér form...

Elkészítési idő: 1 óra 15 p
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Ildikó
Székely töltelékes káposzta
Székely töltelékes káposzta

A sertéslapockát ledaráljuk a szalonnával. Ha nincs darálónk, akkor válasszuk a boltban a legmagasabb zsírtartalmú darált húst. A hagymát apró kockákra vágjuk, és kevés olajon meg...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
share
Írta: Anita
GOMBÁS SERTÉSPÖRKÖLT
GOMBÁS SERTÉSPÖRKÖLT

A hagymát apróra vágom, és a húst felkockázom Olajban a hagymát üvegesre párolom, hozzaadom a felkockázott húst,és együtt is párolom kevés ideig Fűszerezem só, bors,kalocsai piro...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Adrien
Hortobágyi  húsos palacsinta
Hortobágyi húsos palacsinta

Sertés- vagy borjúhúsból pörköltet készítünk. Ha a hús megpuhult, kiszedjük, ledaráljuk, pörköltlével és tejföllel elkeverjük olyan sűrűre, hogy kenhető pépet kapjunk. Ezzel a töl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk