-1 kg sertéslapocka
-2 db vöröshagyma
-1 evőkanál sertészsír
-1 db paprika
-1 db paradicsom
-1 evőkanál fűszerpaprika
-ízlés szerint só
-ízlés szerint bors
-1-1 1/2 kg krumpli ( burgonya )
A hagymát apróra vágjuk az olajon megdinszteljük, rátesszük a fűszerpaprikát.
Pici vizet öntünk rá, hozzáadjuk a zöldpaprikát és a paradicsomot, jól kiforraljuk.
Beletesszük a felkockázott húst kevergetjük fehéredésig
Befűszerezzük, és mindig pici vizet öntve alá, puhára pároljuk
Mire puha lesz a hús, finom sűrű szaftja lesz
A krumplit, nagy hasábokra vagy kockára vágjuk, összekeverjük a szaftos hússal ....készre főzzük.,petrezselem zöldel megszorjuk
Csülökterrin A zöldséges lében megfőtt, füstölt csülköt (sonkát vagy tarját) apróbb darabokra csipegetjük, nagyjából a felét egy, frissentartó fóliával bélelt, püspökkenyér form...
Elkészítési idő: 1 óra 15 p Nehézség: KözepesA sertéslapockát ledaráljuk a szalonnával. Ha nincs darálónk, akkor válasszuk a boltban a legmagasabb zsírtartalmú darált húst. A hagymát apró kockákra vágjuk, és kevés olajon meg...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesA hagymát apróra vágom, és a húst felkockázom Olajban a hagymát üvegesre párolom, hozzaadom a felkockázott húst,és együtt is párolom kevés ideig Fűszerezem só, bors,kalocsai piro...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSertés- vagy borjúhúsból pörköltet készítünk. Ha a hús megpuhult, kiszedjük, ledaráljuk, pörköltlével és tejföllel elkeverjük olyan sűrűre, hogy kenhető pépet kapjunk. Ezzel a töl...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű