1,5 kg csont nélküli karaj egyben
10 dkg szeletelt bacon szalonna
1 húsleves kocka
20 dkg trappista sajt
1 vöröshagyma
1 piros kaliforniai paprika
Pác:
olaj
magyaros sültek fűszerkeverék
vegeta
só
őrölt bors
pirospaprika
A karajt 1-1,5 centinként bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon.
-Az olajból és a fűszerekből pácot készítünk, mindenütt jól bekenegetjük vele a húst, főleg a zsebecskéket, becsavarjuk alufóliába, légmentesen lezárjuk és éjszakára a hűtőbe tesszük érlelődni.
--Másnap a zsebecskékbe vastagabbra szelt sajtot, bacon szalonnát, és vöröshagyma szeleteket rakosgatunk, majd az egészet beletesszük egy magas falú sütőedénybe ) lehet tepsi vagy jénai)
A tetejét még csíkokra vágott kaliforniai paprikával kirakosgatjuk, aláöntünk 2 dl vizet, melyben feloldunk 1 húsleves kockát.befedjük alufóliával ..
180 fokra előmelegitett sütőben kb 2 óra hosszat sütjük. Mikor a hús puha, levesszük a fóliát levével locsolgatva pirosra sütjük.
--A húst ferdén szeletelve, a saját szaftjával meglocsolva, krumplipürével tálaljuk.
A sertéscombot és a szalonnát csíkokra, a hagymát apróra a paprikát, paradicsomot kockákra vágjuk. Ha friss zöldbabunk van, akkor azt is 2-3 centisre daraboljuk. A szalonnát kiolva...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűEgy serpenyoben keves olajat teszek, felmelegitem, beleteszem a felszeletelt husos szalonnat, es mind a 2 oldalat kisse atsutom. Utana keves vizzet adok hozza, es puhara parolom....
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: KönnyűA sertéscombot "spirál" alakban vágjuk szét: a felső harmadot bevágjuk a hús széléig és kihajtjuk, az alsó részt a vágás mentén tovább hasítjuk, és a hús közepét is kihajtjuk, íg...
Elkészítési idő: 115 perc / elők Nehézség: KözepesElkészítés: A húst megmossuk, kockára vágjuk. Az apróra vágott füstölt szalonnát az olajon kisütjük, majd félretesszük. A szalonnás zsiradékon az apróra vágott vöröshagymát me...
Elkészítési idő: 1,5-óra Nehézség: Közepes