1,5 kg csont nélküli karaj egyben
10 dkg szeletelt bacon szalonna
1 húsleves kocka
20 dkg trappista sajt
1 vöröshagyma
1 piros kaliforniai paprika
Pác:
olaj
magyaros sültek fűszerkeverék
vegeta
só
őrölt bors
pirospaprika
A karajt 1-1,5 centinként bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon.
-Az olajból és a fűszerekből pácot készítünk, mindenütt jól bekenegetjük vele a húst, főleg a zsebecskéket, becsavarjuk alufóliába, légmentesen lezárjuk és éjszakára a hűtőbe tesszük érlelődni.
--Másnap a zsebecskékbe vastagabbra szelt sajtot, bacon szalonnát, és vöröshagyma szeleteket rakosgatunk, majd az egészet beletesszük egy magas falú sütőedénybe ) lehet tepsi vagy jénai)
A tetejét még csíkokra vágott kaliforniai paprikával kirakosgatjuk, aláöntünk 2 dl vizet, melyben feloldunk 1 húsleves kockát.befedjük alufóliával ..
180 fokra előmelegitett sütőben kb 2 óra hosszat sütjük. Mikor a hús puha, levesszük a fóliát levével locsolgatva pirosra sütjük.
--A húst ferdén szeletelve, a saját szaftjával meglocsolva, krumplipürével tálaljuk.
1. A savanyú káposztát kevés olajon megpároljuk, a darált húst szintúgy, majd ez utóbbit pirospaprikával bőven megszórjuk. 2. Sózzuk, borsozzuk. 3. Puhára főzzük a rizst....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymákat vékonyan szeleteljük fel. A hússzeleteket mindkét oldalán fűszerezzük, majd enyhén olajozott serpenyőben süssük addig, amíg színt kap a hús (körülbelül 5-10 perc). S...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bacon kivételével a hozzávalókat összedolgozzuk. Fasírtot formázunk és a félbevágott baconnel körbetekerjük. Sütő papírral bélelt tepsibe tesszük , és 180 fokon légkeverős sütőbe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Minden zöldséget tisztítunk, nagyobb darabokra vágjuk. A húst felszeleteljük. 2. Egy nagy és mély tepsit előkészítünk. Beletesszük a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, összekeve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű