-10-dkg vaj
-10-dkg cukor
-15-dkg finomliszt
-30-dkg sütőtök
-5-dkg kukoricaliszt
-1-egész tojás
-1-csom sütőpor
--őrölt fahéj
-1-csom vaníliás cukor
A vajat, a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojást összekeverjük.
--A sütőtököt durva reszelőn lereszeljük, és ezt a tojásos masszába öntjük, 1 teáskanál fahéjjal ízesítjük.
-- A finomlisztet, a kukoricalisztet és a sütőport összekeverjük, és ezt is a tojásos masszába öntjük, ha túl száraznak tűnik, akkor egy kevés tejet is hozzáönthetünk.
--- Összekeverjük, és 200 fokos, előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
A túrót villával áttörjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót, alaposan elkeverjük (villával, kanállal, kézi habverővel, stb.), egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát és 180 f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást csomómentesre keverjük a többi hozzávalóval. Forró olajba nagyobb diónyi adagokat kanalazunk a masszából, megvárjuk amíg aranybarnára sülnek, majd lecsepegtetjük a felesle...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tojásokat cukorral jól összekeverjük, hozzáadjuk a mazsola kivételével a többi hozzávalót. Jól összekeverjük. Mehet bele a mazsola. (esetleg el is hagyható, ha valaki nem szeret...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét felverjük, fokozatosan hozzákeverjük a cukrot, a 6 dkg olvasztott margarint és végül a lisztet. A masszához durvára vágott diót, mogyorót, mazsolát és szárított gy...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű