-10-dkg vaj
-10-dkg cukor
-15-dkg finomliszt
-30-dkg sütőtök
-5-dkg kukoricaliszt
-1-egész tojás
-1-csom sütőpor
--őrölt fahéj
-1-csom vaníliás cukor
A vajat, a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojást összekeverjük.
--A sütőtököt durva reszelőn lereszeljük, és ezt a tojásos masszába öntjük, 1 teáskanál fahéjjal ízesítjük.
-- A finomlisztet, a kukoricalisztet és a sütőport összekeverjük, és ezt is a tojásos masszába öntjük, ha túl száraznak tűnik, akkor egy kevés tejet is hozzáönthetünk.
--- Összekeverjük, és 200 fokos, előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
A joghurtot összekeverjük a tojással, cukorral, szódabikarbónával és a liszttel. Lágy masszát kapunk. A masszából két kanál segítségével gombócokat formázunk, amit forró, bő olajb...
Elkészítési idő: 25 percA száraz hozzávalókat összekevertem, majd belemorzsoltam a vajat, hozzáöntöttem a tejet és a rumot. Minimum fél órára hűtőbe tesszük, de előző nap is összeállítható. 4-5 mm-esre...
Elkészítési idő: 20 percAz elkészített krémet a tepsiben lévő tésztára öntjük és 3/4 óráig sütjük. Tetejére: 3 tojásfehérje, 3 kanál porcukor habot verünk és a tortára simítjuk. A habot a tésztára...
Elkészítési idő:Először a száraz anyagokat összekevertem, majd kikevertem a tojásokat a joghurttal és az olajjal, végül a kettőt egybeöntöttem, jól összekevertem és egy 20x35 centis tepsibe egyeng...
Elkészítési idő: 1 óra