-6-8 db csirke alsócomb
-1.5 ek sertészsír ( lehet olaj is )
- 1 evőkanál fűszerpaprika ( Én gulyáspasztával helyettesítettem )
-3 közepes db vöröshagyma
-2 közepes db paradicsom
-1 nagyobb húsos paprika
-só ízlés szerint
-bors ízlés szerint
-kevés petrezselyem zöldje apróra vágva
-300 g száraz tészta
--A hagymát nagyon finomra vágjuk.
--A paprikát és a paradicsomot kis kockára vágjuk.
Egy közepes méretű lábosban kiolvasztjuk a zsírt, rádobjuk a hagymát, és pár percig kevergetjük, míg üveges lesz. Rászórjuk a fűszerpaprikát ( Én majd később tettem a Gulyáspasztát ), levesszük a tűzről, és egy percig kevergetjük, nehogy odakapjon.
Hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, elkeverjük. Egyesével rátesszük a csirke combokat felöntjük egy- másfél deci vízzel, sózzuk, borsozzuk,+ a gulyáspaszta + petrezselyem zöldje apróra vágva... óvatosan átkeverjük.
Lefedve főzzük kis lángon, míg a hús meg nem puhul. Ha nagyon elfőné a levét, akkor óvatosan, kis mennyiségben öntsünk még alá egy kis vizet, de csak fokozatosan, ha túl sok, akkor ízetlen és leveses lesz.
Én nem habarom be tejföllel ,csak tálaláskor tejfölözzük
-a száraztésztát gyengén sós ízben kifőzzük , leszűrjük, tálaljuk
a csirkecombokat enyhén besózom. A lisztben elkeverem a pirospaprikát,köményt, borsot,majoránnát, szárnyas fűszerkeveréket. A csirkecombokat beforgatom a fűszeres lisztben. Eg...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: KönnyűA salátához először kikeverjük az öntetet: összekeverjük a mandarin levét a chilszósszal (pl. Sriracha, vagy Tabasco), a mézzel, hozzáadjuk a reszelt mandarinhéjat, a reszelt gyömb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított alapanyagokat felszeleteljük. A húst csíkokra, a burgonyát kockákra, a gombát szeletekre vágjuk. Fél fej hagymát lereszelünk, vagy nagyon apróra darabolunk, a többi...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesEgy nagyobb serpenyőben forrósíts fel kevés kókuszolajat vagy zsírt. A csirkemell kockákat szórd meg sóval, borssal, forgasd össze, a forró olajon pirítsd aranysárgára. Ha kész, sz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű