-6-8 db csirke alsócomb
-1.5 ek sertészsír ( lehet olaj is )
- 1 evőkanál fűszerpaprika ( Én gulyáspasztával helyettesítettem )
-3 közepes db vöröshagyma
-2 közepes db paradicsom
-1 nagyobb húsos paprika
-só ízlés szerint
-bors ízlés szerint
-kevés petrezselyem zöldje apróra vágva
-300 g száraz tészta
--A hagymát nagyon finomra vágjuk.
--A paprikát és a paradicsomot kis kockára vágjuk.
Egy közepes méretű lábosban kiolvasztjuk a zsírt, rádobjuk a hagymát, és pár percig kevergetjük, míg üveges lesz. Rászórjuk a fűszerpaprikát ( Én majd később tettem a Gulyáspasztát ), levesszük a tűzről, és egy percig kevergetjük, nehogy odakapjon.
Hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, elkeverjük. Egyesével rátesszük a csirke combokat felöntjük egy- másfél deci vízzel, sózzuk, borsozzuk,+ a gulyáspaszta + petrezselyem zöldje apróra vágva... óvatosan átkeverjük.
Lefedve főzzük kis lángon, míg a hús meg nem puhul. Ha nagyon elfőné a levét, akkor óvatosan, kis mennyiségben öntsünk még alá egy kis vizet, de csak fokozatosan, ha túl sok, akkor ízetlen és leveses lesz.
Én nem habarom be tejföllel ,csak tálaláskor tejfölözzük
-a száraztésztát gyengén sós ízben kifőzzük , leszűrjük, tálaljuk
A csirkemellet vágd nagyobb szeletekre, szórd meg mindkét oldalát sóval, borssal és fokhagymaporral. A lisztet keverd össze a reszelt parmezánnal, és forgasd meg benne a hússzelete...
Elkészítési idő: 10+25 Nehézség: KönnyűA csirkecombokat bedörzsöljük a fűszerkeverékkel. A krumplit és a fokhagymagerezdeket uborkagyaluval vékonyan felszeleteljük, kerámiatálba terítjük. A hámozatlan cukkinikat kisebb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst úgy csíkozzuk fel, hogy a rostjaira merőlegesen vágva, rövidre vágjuk azokat, így puhább, omlósabb lesz, mint ha hosszában futnának benne a rostok. Reszeljük le a sajtot,...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A csirkemellet felszeleteljük (nem túl vékonyra), enyhén kiklopfoljuk, majd fűszerezzük ízlés szerint. A befűszerezett szeleteket fokhagymás tejbe áztatjuk és állni hagyjuk 4-5...
Elkészítési idő: 35 Nehézség: Könnyű