menu

Családireceptkönyv.hu

Szaftos csirkepaprikás ( Csirkecombok)


Írta:

Elk. idő: 30
Adag: 4-6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


-6-8 db csirke alsócomb
-1.5 ek sertészsír ( lehet olaj is )
- 1 evőkanál fűszerpaprika ( Én gulyáspasztával helyettesítettem )
-3 közepes db vöröshagyma
-2 közepes db paradicsom
-1 nagyobb húsos paprika
-só ízlés szerint
-bors ízlés szerint
-kevés petrezselyem zöldje apróra vágva
-300 g száraz tészta

Elkészítés:


--A hagymát nagyon finomra vágjuk.
--A paprikát és a paradicsomot kis kockára vágjuk.
Egy közepes méretű lábosban kiolvasztjuk a zsírt, rádobjuk a hagymát, és pár percig kevergetjük, míg üveges lesz. Rászórjuk a fűszerpaprikát ( Én majd később tettem a Gulyáspasztát ), levesszük a tűzről, és egy percig kevergetjük, nehogy odakapjon.
Hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, elkeverjük. Egyesével rátesszük a csirke combokat felöntjük egy- másfél deci vízzel, sózzuk, borsozzuk,+ a gulyáspaszta + petrezselyem zöldje apróra vágva... óvatosan átkeverjük.
Lefedve főzzük kis lángon, míg a hús meg nem puhul. Ha nagyon elfőné a levét, akkor óvatosan, kis mennyiségben öntsünk még alá egy kis vizet, de csak fokozatosan, ha túl sok, akkor ízetlen és leveses lesz.
Én nem habarom be tejföllel ,csak tálaláskor tejfölözzük
-a száraztésztát gyengén sós ízben kifőzzük , leszűrjük, tálaljuk

Szaftos csirkepaprikás ( Csirkecombok)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Csirkemell - Gombás csirkemell
Csirkemell - Gombás csirkemell

1. A csirkemellet lebőrözzük, jól kiverjük. 2. Rostjaira merőlegesen bevagdossuk, sózzuk, borsozzuk, és kikent tűzálló tál aljára fektetjük. 3. A maradék margarinon sóval,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
SZALÁMIVAL, SAJTTAL TÖLTÖTT CSIRKEMELL
SZALÁMIVAL, SAJTTAL TÖLTÖTT CSIRKEMELL

A csirkemell szeleteket hatszor-hétszer bevágjuk, ügyelve arra, hogy teljesen ne vágjuk fel. Mindegyik mélyedésbe rakunk egy kanál paradicsompürét, egy szelet mozzarellát, egy sze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Erdőháti csibe
Erdőháti csibe

A csirkét daraboljuk, majd zsiradékon átpirítjuk (2-3 perc oldalanként) - tálra kiszedjük A húsból kisült zsírra rádobjuk a félkarikára vágott hagymát, fokhagymát - aranyszínűre d...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sacko
Csopaki aprópecsenye
Csopaki aprópecsenye

A szalonnát apró kockákra vágjuk, és kisütjük a zsírját. Félidőben hozzááadjuk a felkockázott hagymát, és üvegesre dinszteljük. A pulykahúst csíkokra vágjuk és a hagymára dobva fe...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk