-6-8 db csirke alsócomb
-1.5 ek sertészsír ( lehet olaj is )
- 1 evőkanál fűszerpaprika ( Én gulyáspasztával helyettesítettem )
-3 közepes db vöröshagyma
-2 közepes db paradicsom
-1 nagyobb húsos paprika
-só ízlés szerint
-bors ízlés szerint
-kevés petrezselyem zöldje apróra vágva
-300 g száraz tészta
--A hagymát nagyon finomra vágjuk.
--A paprikát és a paradicsomot kis kockára vágjuk.
Egy közepes méretű lábosban kiolvasztjuk a zsírt, rádobjuk a hagymát, és pár percig kevergetjük, míg üveges lesz. Rászórjuk a fűszerpaprikát ( Én majd később tettem a Gulyáspasztát ), levesszük a tűzről, és egy percig kevergetjük, nehogy odakapjon.
Hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, elkeverjük. Egyesével rátesszük a csirke combokat felöntjük egy- másfél deci vízzel, sózzuk, borsozzuk,+ a gulyáspaszta + petrezselyem zöldje apróra vágva... óvatosan átkeverjük.
Lefedve főzzük kis lángon, míg a hús meg nem puhul. Ha nagyon elfőné a levét, akkor óvatosan, kis mennyiségben öntsünk még alá egy kis vizet, de csak fokozatosan, ha túl sok, akkor ízetlen és leveses lesz.
Én nem habarom be tejföllel ,csak tálaláskor tejfölözzük
-a száraztésztát gyengén sós ízben kifőzzük , leszűrjük, tálaljuk
Sós palacsinták készítése: A lisztet, a tojást, a tejet és a víz felét csomómentesre eldolgozzuk. Sózzuk, egy kevéske cukrot is teszünk bele. Hozzáadjuk a víz másik felét és össze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csirkemellfilét kissé lapjában, 12, nem túl vastag szeletre vágjuk, enyhén megsózzuk, megborsozzuk. 2. A tojásfehérjét habbá verjük, majd a keményítővel összekeverjük, csipet...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA vöröshagymát és a húst is alaposan megtisztítjuk, előbbit karikára vágjuk. Egy kisebb méretű tepsibe öntjük az olajat, beleszórjuk a hagymakarikákat. A fokhagymát lezúzzuk és...
Elkészítési idő: 150 perc Nehézség: KönnyűA páchoz a borókabogyót, mustármagot, rozmaringos, mustármagot, borsot mozsárban kicsit összedolgozzuk, vagy nagy késsel összenyomjuk, fokhagymát szintén. Serpenyőben megforrósítju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű