-80 dkg sertés karaj
-4 evőkanál étolaj
-2 közepes fej vöröshagyma
-4 gerezd fokhagyma
-1 csapott mokkáskanál só
-3 csipet fehér-bors (őrölt)
-0.5 csapott mokkáskanál köménymag (őrölt)
-1 evőkanál pirospaprika (őrölt)
-100 ml víz
-1 paradicsom
-1 db paprika - TV
--A vöröshagymát apró kockára vágjuk, a fokhagymát lereszeljük. -----Elkezdjük dinsztelni az étolajon, majd sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel.
--Természetesen az ízesítés csak irányadó, mindenki a saját ízlése szerint használja a sót és a fűszereket.
Amikor a hagyma megpuhult, lehúzzuk a tűzről, felöntjük vízzel majd
megszórjuk pirospaprikával.
--A karajt szeletekre vágjuk, majd a pörköltalaphoz adjuk. Beletesszük a nagy kockára vágott paradicsomot, a paprikát . Felöntjük vízzel, majd alaposan összekeverjük
Közepes lángon addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul. Ha a végén soknak találjuk a levét, magas lángon piríthatjuk.
És már tálalhatjuk is
Köret lehet tetszés szerint .. tarhonya,burgonya,rizs sőtt még puliszkával is nagyon finom
A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk. A tojást felverjük, kicsit megsózzuk, és kevés tejjel összekeverjük. A cikk sajtot hosszában kettévágjuk, a húsra fektetjük, feltekerjük, majd...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA húst nyolc szeletbe vágjuk, és alaposan kiverjük, megsózzuk, borsozzuk, egy órára behűtjük. Közben a burgonyát meghámozzuk, a reszelő középső (durva) fokán lereszeljük...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA karajt 2 szeletre vágjuk, kiklopfoljuk. Sóval, borssal fűszerezzük. A szalonnát 2 vékony szeletre vágjuk, majd bevágjuk. A szalonnát egy serpenyőben kisütjük, k...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. A natúran sütött, sózott sertés szeleteket megkenjük tejföllel. 1. Erre rátesszük az apróra vágott sós-borsos pirított gombát, a csíkokra vágott gépsonkát és a reszelt Trapp...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű