-80 dkg sertés karaj
-4 evőkanál étolaj
-2 közepes fej vöröshagyma
-4 gerezd fokhagyma
-1 csapott mokkáskanál só
-3 csipet fehér-bors (őrölt)
-0.5 csapott mokkáskanál köménymag (őrölt)
-1 evőkanál pirospaprika (őrölt)
-100 ml víz
-1 paradicsom
-1 db paprika - TV
--A vöröshagymát apró kockára vágjuk, a fokhagymát lereszeljük. -----Elkezdjük dinsztelni az étolajon, majd sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel.
--Természetesen az ízesítés csak irányadó, mindenki a saját ízlése szerint használja a sót és a fűszereket.
Amikor a hagyma megpuhult, lehúzzuk a tűzről, felöntjük vízzel majd
megszórjuk pirospaprikával.
--A karajt szeletekre vágjuk, majd a pörköltalaphoz adjuk. Beletesszük a nagy kockára vágott paradicsomot, a paprikát . Felöntjük vízzel, majd alaposan összekeverjük
Közepes lángon addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul. Ha a végén soknak találjuk a levét, magas lángon piríthatjuk.
És már tálalhatjuk is
Köret lehet tetszés szerint .. tarhonya,burgonya,rizs sőtt még puliszkával is nagyon finom
A darált húst összekevered az ételízesítővel, borssal, pici sóval. A bacon szeleteket egymás mellé fekteted (csomagonként) úgy, hogy picit fedjék egymást. Ráteríted a darált hús ke...
Elkészítési idő: 40 percA karfiolrózsákat forró sósvízben 2-3 percig előfőzzük. A zsemlét beáztatjuk a vízbe, majd kinyomjuk és szétmorzsoljuk. Nagyon apróra vágjuk a vöröshagymát, vagy lereszeljük, a fo...
Elkészítési idő: 1 óra