-25 dkg fehér- vagy tarkabab
-3 evőkanál olaj vagy 4 dkg zsír
-2 dkg liszt
-1 fej hagyma
-2 gerezd fokhagyma
-1 dl tejföl
-ecet, só, babérlevél, cukor
A megtisztított babot este beáztatjuk és másnap hideg vízben főni tesszük.
Készíthetjük rántás nélkül is, tejfölös habarással, fokhagymával ízesítve.
-A zsírból, lisztből zsemleszínű rántást készítünk, beletesszük az apróra vágott hagymát, fokhagymát, kevés pirospaprikát.
-Ha a bab már megfőtt, berántjuk, ecettel, csipetnyi cukorral fűszerezzük és tálalás előtt hozzáadjuk a tejfölt. de lehet tejföl nélkül is
Jó ízt ad a főzeléknek, ha füstölt szalonnát, csülköt főzünk bele vagy füstölt hús levével főzzük.
Tipp:
Készíthetjük rántás nélkül is, tejfölös habarással, fokhagymával ízesítve.
A húst felszeleteljük és átkenjük a fűszerekkel, majd forró olajban mindkét oldalát 5-7 percen át sütjük, ezt követően egy tányérra tesszük. Közben a hagymát és a zellert felvagdos...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát megpucoljuk olajon dinszteljük.A burgonyát pucoljuk meg karikázzuk fel.A hagymát fűszerezzük majd rakjuk rá a burgonyát és öntsük fel vízzel. A rántáshoz az olajat meleg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztát tisztítsuk meg piszkos külső leveleitől, vágjuk félbe, éles késsel kezdjük el 1-1.5 cm széles csíkokra vágni (a torzsát ne szeljük bele) egy lábasba. Engedjük fel annyi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFolyó vízben mosd át jól a sárgaborsót, és tedd fel főni legalább +4 ujjnyi sós vízben. Főzd addig, amíg a borsó megpuhul, de még harapható lesz, vagyis nem fő szét. Ha beáztatá...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű