-25 dkg fehér- vagy tarkabab
-3 evőkanál olaj vagy 4 dkg zsír
-2 dkg liszt
-1 fej hagyma
-2 gerezd fokhagyma
-1 dl tejföl
-ecet, só, babérlevél, cukor
A megtisztított babot este beáztatjuk és másnap hideg vízben főni tesszük.
Készíthetjük rántás nélkül is, tejfölös habarással, fokhagymával ízesítve.
-A zsírból, lisztből zsemleszínű rántást készítünk, beletesszük az apróra vágott hagymát, fokhagymát, kevés pirospaprikát.
-Ha a bab már megfőtt, berántjuk, ecettel, csipetnyi cukorral fűszerezzük és tálalás előtt hozzáadjuk a tejfölt. de lehet tejföl nélkül is
Jó ízt ad a főzeléknek, ha füstölt szalonnát, csülköt főzünk bele vagy füstölt hús levével főzzük.
Tipp:
Készíthetjük rántás nélkül is, tejfölös habarással, fokhagymával ízesítve.
1. Előkészítjük a hozzávalókat: a kolbászt karikára, majd félbevágjuk, a káposztát apró csíkokra metéljük, a krumplikat negyedbe, majd szeletekre szabdaljuk. 2. A kolbászt nagyon...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKókuszolajon a karikára vágott hagymát üvegesre pirítjuk. A megpucolt sütőtököt és a céklát felkockázzuk, majd hozzárakjuk a hagymához. Felöntjük annyi zöldséglével, hogy éppen e...
Elkészítési idő: 40 p Nehézség: KönnyűA krumplit meghámozzuk, megmossuk és apró kockákra vágjuk. Annyi vízben tesszük fel főni, hogy éppen csak ellepje. Egy evőkanál darált zöldséget teszünk bele, vagy vegetát. Ízlés s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit pucoljuk meg, vágjuk apró kockákra, öntsük fel annyi vízzel, hogy jól ellepje. Ízlés szerint sózzuk, ízesítsük ételízesítővel, majd tegyük bele a babérlevelet is. Addig...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű