-45 dkg liszt
-1 csomag sütőpor
-csipet só
-25 dkg margarin
-2 tojássárgája
12 dkg cukor
-1 csomag vaniliás cukor
35x 25 tepsire való adag
2-3 evőkanál tejföl
Töltelék
-kb. 80 dkg szilva
-2 csomag vaniliás puding
-2-3 evőkanál cukor
-fahéj
-a tepsi lenéséhez margarin,liszt
-tojás a kenéshez
Kezdjük a Töltelékkel
-a szilvát megmossuk,felkockázzuk
-feltesszük főni ,megszorjuk cukorral,fahéjjal+1/2 dl vizet adunk hozzá
-amég rotyog kavargatjuk közben a 2 vaniliás pudingot elkeverünk 4 dl vizzel
-ha a szilva megfőtt hozzákeverjük a pudingot
-nem baj ha kicsit szétfő a szilva
akit zavar a szilva héja lehet kicsit turmixolni
-hamar besűrüsödik
-majd lehúzzuk a tűzről és hagyuk hülni
-aki akarja édesebbre még lehet cukrot tenni bele
TÉSZTA
-egy edénybe mérjük a lisztet ,bele a sütőport,+ a két tojássárgáját
belemorzsoljuk a margarint + a tejfölt+ csipet sót
-jól összekeverjük hogy ne legyen sem ragadós sem kemény az állaga
1/4 órát hűtőbe tesszük pihenni
-Egy 35 x 25 Tepsit jól kikenjük az oldalát is
-a tésztát ketté osztjuk úgy hogy az also nagyobb legyen mert ugy kell belehelyezni a tepsibe hogy az oldaára is jusson
-beleöntjük a szilvás tölteléket
-ráhelyezzük a másik kinyujtott tésztát is -
-villával jo sűrün megszurkáljuk a tojás fehérjével megkenjük és gyorsan be az előmelegitett sütőbe
--kb 40 perc alatt megsül 180 foknál
--ha szép piros a teteje akkor kész
-szellős helyre tesszük kihülni -
-tetejét megszorjuk porcukorral
A tojásokat a cukorral felhabosítom,hozzárakom a többi hozzávalót.Utoljára a sütőporos,szódabikarbónás lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsibe sütöm 180 fokon 25 perc.Ha kihűlt kocká...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 verzíó. A margarint megolvasztjuk, hozzáadjuk a cukrot, a rum aromát, és a tejet Egy tálban összekeverjük a darált háztartási kekszet a kakaóval. Hozzáöntjük a folyékony mass...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverjük jól el, majd vajazzuk meg egy brióssütő felfordított alját, és kisebb adagokban helyezzük rá a tésztát a kiemelkedő részekre. Egyenletesen simítsuk rá, majd tegyük a 180 f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz Eszterházy torta recept az alábbi módon készíthető el: A tojásfehérjét felverjük a cukorral. Hozzákeverjük a réteslisztet és a darált diót. Öt lapot sütünk belőle (16 cm átmér...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Nehéz