menu

Családireceptkönyv.hu

Szilveszteri malackák


Írta:

Elk. idő: 50
Adag: 6
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


-25 dkg liszt
-25 dkg margarin
-25 dkg főt áttört krumpli
-25 dkg túró
-2 kiskanál só
-szemeknek bors
-kenéshez felvert tojás

Elkészítés:


A krumplit megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, felöntjük annyi enyhén sós vízzel, hogy jól ellepje, majd puhára főzzük. Végül leszűrjük és teljesen kihűtjük.
--Egy tálba beletesszük a lisztet, hozzákeverjük a sót, majd a zsírral (vagy vajjal) elkezdjük összemorzsolni. Amikor már kezd morzsalékos lenni, beletesszük a villával összetört túrót, és krumplinyomóval belenyomjuk a teljesen kihűlt krumplit. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, ...kb.1 órát a hűtőbe pihentetjük ezután kinyújtjuk 1-1,5 cm vastagságúra
majd 3 különböző méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a tésztát.
-A nagy és a kicsi méretű szaggatóval ugyanannyi tésztát kell kiszaggatni.
-A nagy lesz a feje, a kicsi pedig az orra.
- A középső méretű szaggatóval fele annyi tésztát szaggatunk, majd éles késsel 4 egyforma részre vágjuk. Ezek lesznek majd a fülek.
-A nagy tésztakorongokat sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól távolabb tesszük, majd felvert egész tojással lekenjük.
- Ezután ráhelyezzük a kicsi tésztakorongokat, majd szívószállal 2 orrlyukat szúrunk rá. Utoljára rátesszük a 2 fület, és ujjal rányomkodjuk.
--Végül az egészet lekenjük a felvert egész tojással, majd tökmagból vagy egész fekete borsból szemeket ragasztunk rá
.Előmelegített sütőbe toljuk, és közepes lángon 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük.
--A sütőből kivéve tálalás előtt teljesen kihűtjük. Pár napig finom puha marad a tésztája.

Szilveszteri malackák

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anikó
158. Krumplipogácsa
158. Krumplipogácsa

Krumplit sós vízbe főzni,leszűrni,összetörni. Hozzá a vaj,liszt. Gombócot formálni,kicsit ellapítani. 230 fokon pirosra sütni.

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Pesztós sonkás croissant
Pesztós sonkás croissant

A tésztát 3-4 milliméter vastagságúra nyújtjuk, majd háromszög alakúra vágjuk. A közepét megkenjük pestóval, és ráfektetjük a sonkát. Feltekerjük, és megkenjük a tetejét tojással....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos rúd
Sajtos rúd

A sütőporos lisztet összemorzsolom a zsiradékkal, majd az ecettel elkevert vízzel. Egy éjszakát pihentetni kell, másnap 1/2 ujjnyira kinyújtom, lekenem a tojással, sajttal, majd r...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Cheddarsajtos sörkorcsolya
Cheddarsajtos sörkorcsolya

A lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót, a borsot és a reszelt sajt 3/4-ét összekeverjük. A tojást a joghurttal elhabarjuk, hozzáadjuk a lisztes keverékhez, és az egészet ö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk