-25 dkg liszt
-25 dkg margarin
-25 dkg főt áttört krumpli
-25 dkg túró
-2 kiskanál só
-szemeknek bors
-kenéshez felvert tojás
A krumplit megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, felöntjük annyi enyhén sós vízzel, hogy jól ellepje, majd puhára főzzük. Végül leszűrjük és teljesen kihűtjük.
--Egy tálba beletesszük a lisztet, hozzákeverjük a sót, majd a zsírral (vagy vajjal) elkezdjük összemorzsolni. Amikor már kezd morzsalékos lenni, beletesszük a villával összetört túrót, és krumplinyomóval belenyomjuk a teljesen kihűlt krumplit. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, ...kb.1 órát a hűtőbe pihentetjük ezután kinyújtjuk 1-1,5 cm vastagságúra
majd 3 különböző méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a tésztát.
-A nagy és a kicsi méretű szaggatóval ugyanannyi tésztát kell kiszaggatni.
-A nagy lesz a feje, a kicsi pedig az orra.
- A középső méretű szaggatóval fele annyi tésztát szaggatunk, majd éles késsel 4 egyforma részre vágjuk. Ezek lesznek majd a fülek.
-A nagy tésztakorongokat sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól távolabb tesszük, majd felvert egész tojással lekenjük.
- Ezután ráhelyezzük a kicsi tésztakorongokat, majd szívószállal 2 orrlyukat szúrunk rá. Utoljára rátesszük a 2 fület, és ujjal rányomkodjuk.
--Végül az egészet lekenjük a felvert egész tojással, majd tökmagból vagy egész fekete borsból szemeket ragasztunk rá
.Előmelegített sütőbe toljuk, és közepes lángon 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük.
--A sütőből kivéve tálalás előtt teljesen kihűtjük. Pár napig finom puha marad a tésztája.
mint fent
Elkészítési idő: 2 ó Nehézség: KönnyűElkészítése: Kelt tésztát dagasztunk. Ha megkelt 4 részre osztjuk a tálban.1 részt kiemelsz, kézzel még elfelezzük, kinyújtjuk pizza formára és méretre, mindkettőt. Egyik lapot...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűAz összetevőket összekeverjük. Hagyjuk kelni, bedagadni, majd olajban kisütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A tojást felverjük, majd tészta hozzávalóiból, a felvert tojás felével tésztát gyúrunk Fél órát hideg helyen pihentetjük. A megmaradt tojáshoz egy pici tejet teszü...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes