1-1 gerezd fekete és fehér szőlő
-50 dkg liszt
-1+2 sárgája tojás
-10 dkg vaj
-2 dl tej
-10 dkg porcukor
-3 dkg élesztő
-csipet só
az élesztőt 1 dl tejben +1 teáskanál cukorral felfuttatjuk
-a liszthez adjuk a vajat +porcukrot+1 egész tojást és 1 tojássárgáját +a maradék tejet +a sót és összegyúrjuk a futtatott élesztővel
-jól kidolgozzuk
-1/2 órát hagyjuk kelni
-lisztezett deszkán kinyújtjuk kb,0,5 cm vastagságúra
-vagy kockára vágjuk vagy kerek kiszaggatóval kiszaggatjuk
mindegyik közepébe 2-3 szem szőlőt teszünk
-( én készitettem szilvást is + lekvárost is )
-a sarkokat jól összefogjuk kicsit gömbölyitjük
-sütőpairral bélelt tepsibe helyezzük ( én Muffin formába helyeztem )
-még 20 percet kelesztjük majd
-bekenjük tetejét tojássárgájával
-előmelegitett 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük
Aki akarja megszorhatja porcukorral is
Melegítsük elő a sütőt 230 °C-ra. Gyúrjuk össze a hozzávalókat, annyi vizet adjunk hozzá, hogy gyúrható, kemény kenyértésztát kapjunk. Pihentessük 10 percet. Osszuk a tésztát 16 ré...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kenyeret egy mély tepsibe tesszük, levágjuk a kalapját, kiszedjük a belsejét és a kenyér köré rakjuk. A tejfölt és a krémsajtot összekeverjük, ízlés szerint sózzuk és beleöntjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítetjük. Egy nagyobb üvegtálban alaposan elkeverjük a lisztet, a zabpelyhet, a sót, az élesztőt és a cukrot. Kisebb mélyedést készítünk a közepébe, ide öntjük a viz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű50 dkg BL 80 lisztet kb. 3 dl vizet 1 csipet cukrot 1 dkg friss élesztőt A folyadékra azért írtam, hogy körülbelül, mert liszt és gépfüggő. A lényeg, hogy keményebb tésztát kés...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű